Locații: Făgăraş

Ce scria un informator al Securității despre Părintele Teofil Părăian, orbul care L-a văzut pe Dumnezeu. Note din Dosarul de Securitate al vrednicului de pomenire Duhovnic al Bucuriei, fiu de legionar (3 martie 1929 – 29 octombrie 2009)

Deși nu a fost închis, Părintele Teofil Părăian, marele duhovnic de la Sâmbăta, a fost o perioadă îndelungată în atenția Securității, fiind suspectat, la fel ca și Părintele Arsenie Boca, pentru o presupusă relație conspirativă cu membri ai Mișcării Legionare

„Haiducii lui Dumnezeu”, atacați și azi de „Elie Wiesel”. 14/15 noiembrie 1957 - noaptea în care au fost executați luptătorii din rezistența armată anticomunistă de pe versantul nordic al Munților Făgăraș. NU UITĂM!

Conform mărturiei doctorului Nicolae Burlacu, sprijinitor al rezistenței armate anticomuniste, în noaptea de 14/15 noiembrie 1957, a avut loc execuția ultimului grup de luptători anticomuniști cu arma în mână din Munții Făgărașului.

Marturisitorii ro / Memoria

61 de ani de la execuția colonelului Gheorghe Arsenescu, întemeietorul grupului de rezistență armată anticomunistă de pe versantul sudic al Munților Făgăraș (+ 29 mai)

În Jurământul depus de partizani apare menționat scopul luptei acestei organizații: „În numele lui Dumnezeu Atotputernicul și pe Sfânta Cruce, eu, …, jur să mă fac haiduc, de bună voie și nesilit de nimeni, pentru a lupta la salvarea și eliberarea Patriei și neamului din ghearele fiarelor comuniste-bolșevice și de sub jugul greu al rușilor”.

Foto: Radu Ciuceanu

Poetul Ioan Victor Pica, întemnițat timp de 14 ani pentru sprijinul acordat rezistenței armate anticomuniste din Munții Făgăraș. 19 ani de la mutarea la Domnul - 2 Aprilie 2004

În data de 16 noiembrie 1950, tânărul Ioan Victor Pica, elev al Liceului „Radu Negru” din Făgăraș, a fost arestat, fiind acuzat pentru înființarea unei organizații „subversive” anticomuniste și de sprijinirea luptătorilor ce formau rezistența armată anticomunistă din Munții Făgăraș.

Sursa: Buciumul

Luptătorul anti-comunist Ion Gavrilă Ogoranu avertiza încă din 2003 asupra homosexualității: Am adus de la toate colțurile lumii tot ceea ce a fost rău

Luptătorul anti-comunist Ion Gavrilă Ogoranu, lider al Rezistenței armate anti-comuniste din Munții Făgărașului, avertiza încă din 2003 asupra homosexualității, al avorturilor, al prostituției, al corupției și dobândirii de averi necuvenite, precum și despre depopularea masivă a României prin emigrare, punând aceste tare ale societății românești post-decembriste pe seama lipsei de așezare spirituală și morală.