Locații: Iaşi
Foto: Basilica.ro

”Numai intervenția Patriarhului, să pună în ordine toată nebuneala, ar rezolva rapid lucrurile cu Psalții României. Anul trecut la Sfantul Dimitrie Basarabov s-a cântat psaltic. Deci s-a putut. Poate dă Dumnezeu și anul acesta!” - Cuvântul Cititorului

La articolul publicat de Victor Roncea privind dezbaterea legată de îndepărtarea psalților la Sfânta Parascheva - Dacă noi vom tăcea, la anul, la Sfânta, pietrele vor cânta. În apărarea Tradiției Bisericii și a psalților înlăturați din Sfânta Liturghie la Cuvioasa Parascheva - s-au iscat mai multe comentarii.

Foto sus: Bogdan Bulgariu / Doxologia.ro

CALEA BABELOR. La Sfânta Parascheva „Babele-Arhanghel circulă prin frig, ploaie, pe Calea lor, tăcute - Calea Babelor. Statui umblătoare de carne înghețată și rugă fierbinte. În miroznă de aspru busuioc și dulce mir.”

O dată pe an. Se văd și Ele cu Sfânta lor. Apoi, ca niște biserici mici și luminoase, mergând tot cu fruntea înainte, te întreabă, grăbite, jenate, în care parte-i gara. Se retrag. Duc cu ele busuioc, iconițe ieftine pentru cumătre și vecini, agheazmă pentru casă și animale.

Foto: Marturisitorii.ro

2 septembrie – 12 ani de la nașterea în Ceruri a Părintelui Mihail Lungeanu, bunul prieten al Sfântului Valeriu Gafencu. A învățat Teologia în temniță prin alfabetul Morse și a memorat Noul Testament. Împlinirea unui legământ

Părintele Mihail Lungeanu s-a născut la 24 septembrie 1924, în familia preotului Constantin Lungeanu. La 18 august 1947, pe când era student în anul V la Facultatea de Medicină Iași, a fost arestat pentru activitatea anticomunistă desfășurată în mediul studențesc, unde nu permitea infiltrarea unei... 

Profesorul Gheorghe Buzatu ar fi împlinit 85 de ani. Acad. Ilie Bădescu: Schiță de portret în culorile duhului unui neam

Exemplul său este un exemplu de lumină pilduitoare, încât în dreptul său orice conștiință curată ar putea să răspundă la apelul neamului românesc într-un singur fel: „Prezent!” Prin tot ceea ce a făcut, prin tot ceea ce a scris, prin toată viața sa plină de atâtea încercări, Gheorghe Buzatu s-a făcut pe sine prezență perenă a neamului nostru.

Marșul pentru Viață 2024: sâmbătă, 30 martie, în București, Iași, Constanța, Cluj-Napoca, Brașov, Galați și alte localități – trasee și programul manifestațiilor. „Darul vieții pe pământ este un dar pentru eternitate”

Sâmbătă, 30 martie, va avea loc Marșul pentru Viață în București, Iași, Constanța, Cluj-Napoca, Brașov, Galați și în alte aproape 1.500 de localități din România și Republica Moldova. Tema de anul acesta este „Construim împreună pentru viață”. Evenimentul se află la a XIV-a ediție la nivel național.

Captură stânga: Masoni premiați de Patriarhie. Foto dreapta: Coperta lucrării despre masaonerie

O apariție binevenită: BOR despre francmasonerie - „Lumina din tine să nu fie întuneric”. La Editura Doxologia, despre ”Francmasoneria și evreii. Francmasoneria și creștinismul. Unirea omenirii sub un dumnezeu necreștin, sincretist, nepersonal”

„Biserica osândește francmasoneria ca doctrină, ca organizație și ca metodă de lucru ocultă. Francmasoneria susține că numai cei ce se adună în lojile ei cunosc adevărul și se înalță deasupra celorlalți oameni. Francmasoneria practică un cult asemănător celui al misterelor precreștine.”