Golani Post Mortem
Ca în fiecare an, prezenți în stradă pentru a onora eroii revoluției. "Anticomuniști atunci, anticomuniști mereu!"
Ca în fiecare an, prezenți în stradă pentru a onora eroii revoluției. "Anticomuniști atunci, anticomuniști mereu!"
Crucea Eroilor Revoluției Române ridicată pe locul plin de sânge în 21-22 decembrie 1989, unde au murit tinerii protestatari anticomuniști, Tricolorul pictat și Placa de marmură instalată în cinstea jertfei lor, au fost profanate prin vandalizare cu inscripții triviale și simbolul comunist secera și ciocanul.
Jurnalistul Dan Bucura a semnalat într-o postare pe pagina sa de Facebook că Primăria Sectorului 2, condusă de USR-istul Radu Mihaiu, a acordat o finanțare de 130.000 de lei din banii publici Asociației MozaiQ pentru a organiza un miting pro LGBT chiar de prăznuirea Sfintei Parascheva.
„33 de ani de la Mineriadă. Copiii și tinerii de azi nu mai știu nimic despre acest moment istoric. Memoria e scurtă, iar istoria e prea lungă. O plângere și zece vizite la Procuratură. Pentru a declara același și același lucru, pentru a trăi în buclă oroarea din 14 iunie 1990.”
Activitatea procurorilor delegați este mânată de o abordare pompieristică, ce urmărește, ca și în anii precedenți, aruncarea prafului în ochii opiniei publice și protejarea unor personaje cu vinovații clare.
Așa am ieșit din Piața Universității, în dimineața zilei de 14 iunie 1990, înghesuit în spate de ofițerul care ne-a scăpat de linșaj, împreună cu alți trei colegi, dintre care o tânără studentă la Arhitectură ajunsă cu rochia sfâșiată. A fost Dacia noastră salvatoare.
Ieri în București a avut loc "Marșul Golanilor", prin care, în ciuda ceței în care a fost lăsat acel eveniment din vara lui '90, am INSISTAT să amintim încă o dată curajul românilor de atunci și să protestăm față de libertatea deplină în care vinovatul de atunci, Ion Iliescu, își trăiește liniștit viața. Și la fel vom face în fiecare an!
VIDEO ÎN DIRECT: Marșul Golanilor, manifestație de comemorare a victimelor din 13-15 iunie 1990, la București.
Generația lui 1990 este prima care a înteles că pericolul comunist nu s-a încheiat odată cu prăbușirea regimului Ceaușescu. E de datoria noastră să ținem viu spiritul Pieței și să combatem comunismul sub toate formele sale
23 aprilie 1990, de ziua Sfântului Gheorghe, s-a adunat ceva lume pe lângă Universitate, pentru prima oară rămân peste noapte, de veghe, vreo sută de oameni adunați sub balconul Universității.
„De câte ori treceți prin Piața Universității, fie că sunteți pietoni, fie că sunteți în mașină, la semafor veți vedea în apropierea intersecției mai multe cruci, printre care și una de lemn.
Olivia Steer a fost „condamnată” de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) la reclamația Colegiului Medicilor din România (CMR) pentru o postare din 2021 (!) prin care sprijinea #StareaDeLibertate și un protest al nostru la care s-a citit Proclamația pentru Libertate
ZECI de PUBLICAȚII s-au înghesuit să anunțe satisfăcute, azi, ca CNCD m-a amendat abuziv, pentru a doua oară, în decurs de un an, pentru o așa-pretinsă faptă de descriminare, la adresa medicilor. Nici un reprezentat al mass-media nu s-a obosit
Blândul și bunul Părinte Emanuel Ganciu, cunoscut generației Pieței Universității 1990 pentru implicarea sa duhovnicească în susținerea tuturor cauzelor românești, a plecat spre brațele Domnului.
„A plecat dintre noi marele om de cultură Prof. Petre Constantin, pentru prieteni, Dr Barbi: poet și pictor de mare anvergură, autor al textelor din Cântecele Golanilor, golani și huligani fiind cei care au înfăptuit Revoluția din 1989,
22 decembrie 1989. La Universitate, cinci tancuri aliniate, și în fața lor oamenii cu mâinile goale! Din 21 decembrie 1989, românii au stat drepți in fata tancurilor. Ale cui tancuri? Ale armatei! Care armată? Armata țării! Cea care se presupunea că jurase credință poporului, in fata Drapelului! Atunci!
Vorbim atât de mult în fiecare decembrie despre sacrificiile la care au fost dispuși tinerii ieșiți pe străzi în zilele revoluției, despre cum au fost gata să își asume moartea pentru libertate, dar este cu totul necesar să facem și lectura inversă.
Noi Românii, Honor et Patria, Calea Neamului, Starea de Libertate, Frăția Ortodoxă Sf. Mare Mucenic Gheorghe purtatorul de Biruință, Legitimă Aparare, Camarazii și Seniorii Ligii Studenților s-au aflat azi în Piața Universității
Noi, care luptăm împotriva dictaturii globaliste, comunismul de tip nou, cinstim jertfa românilor care au luptat în decembrie 1989 împotriva dictaturii comuniste.Noi Românii, Honor et Patria, Calea Neamului, Starea de Libertate
Sunt ”cunoscători”, ”analiști”, ”istorici” de rețea de socializare care-și dau cu presupusul, superiori, despre ”lovitura de stat”. Unii dintre ăștia cu ”lovitura de stat în gură”, în decembrie 1989, ori erau încă nenăscuți, ori au trăit în acele zile pe după perdea.
De treizeci și trei de ani – cifră cu încărcătură colosal-simbolică pentru cei familiarizați cu Viața și Activitatea Unicului Fiu al Tatălui Creator – retrăiesc în această perioadă emoțiile bucureșteanului profesor navetist la umila școală din Săbăreni unde slujeam pe-atunci.
Lansarea cărții „Întâlnirea cu cel ce m-a împușcat”, cu participarea autorului Florian Cristache, luptător, împușcat în seara de 21 Dec. 1989. Seară de mărturii ale unor participanți la Revoluție. Intrarea liberă.
Dacă sângele lor curat de român a fost călcat în picioare de clica veche bolșevică Iliescu, Roman, Brucan, asta nu înseamnă că acel sânge s-a vărsat degeaba. Eroii de atunci nu au murit în zadar, căci au dat dovada istorică a unui curaj fantastic.
Pe 21 decembrie, ora 19, Piața Universității, Prezent alături de Dan Grăjdeanu, liderul Frăției Ortodoxe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de Biruință, și de celălalte organizații civice românești. Mergem în continuare pe linia Cultului Eroilor
Revoluție sau lovitură de stat? Nu știm oficial nici azi, după 33 de ani. Au ieșit cu mâinile și piepturile goale și au rămas în picioare chiar și în mormintele reci. Mulți. Nu le știe nimeni numărul cu adevărat.
Magazinul Cocor aflat langa PIata Universitatii are niste afisaje luminoase enorme. Organizatorii au vrut sa inchirieze spatiul publicitar pentru 21 decembrie si au fost refuzati
Prietenii lui Mihai anunță că slujba de parastas se va face la Biserica Foișor din strada Foișorului nr. 119 (zona Vitan), ora 9.30. Slujba de liturghie începe la ora 8.30. După slujba de pomenire se va merge și la mormântul tânărului mărturisitor al libertății.
Avem partid UNIC ca ”direcție”. De fațadă avem mai multe partide politice, mai multe culori, pentru a se mima și opoziția. Însă, dacă le urmăriți activitatea parlamentară, ce se întâmplă în comisiile parlamentare, cum se votează în plen
Binențeles. Atât timp, cât cei care au zis, doar au zis, că organizează "protestul" au o agendă proprie, nu avea cum să fie altfel. Românul normal nu are cultura protestului în general.
Înteleg că cele două tabere (Simion, Sosoacă) nu s-au putut uni, căci nici eu nu mă pot uni cu vreuna dintre ele, dar de aici si până la încăierări fizice, de-a dreptul bătăi, între manifestanți, e cale lungă!!!
Nu stiu dacă e bine sau nu. Important e că se mișcă lumea. Iese din letargie. Nu așteaptă nimeni minuni după aproape trei ani de somn al rațiunii. Somn ce a născut monștri.
După ce s-au strâns în Piața Universității, la ora 14:00, protestatarii se deplasează spre Piața Victoriei, unde sunt așteptați să ajungă în jurul orei 16:00. Românii strigă: ”DEMISIA”, „LIBERTATE” și „ÎNCĂ O REVOLUȚIE, ULTIMA SOLUȚIE!”.
Chiar daca restrictiile pandemice au trecut, autoritatile continua sa se faca de rusine in instanta. Mai exact, judecatorii continua sa confirme caracterul abuziv al restrictiilor din starile de urgenta si de alerta
Celor CURATI MORAL SI SUFLETESTE care au avut puterea si mai ales curajul sa infrunte un sistem putred si diabolic ca eu sa pot sa ma educ in libertate, sa-mi pot deschide aripile spre cele mai frumoase dorinte, sperante,
„Chipul schimonosit al violenței”, își intitula Andrei Pleșu un articol de prima pagină pentru ziarul Adevărul, fosta Scînteie a CC al PCR, pe 14 iunie 1990, cu referire la manifestanții anticomuniști și antifeseniști din Piața Universității.
Procurorii militari care au întocmit Rechizitoriul prin care 14 persoane au fost trimise în judecată în Dosarul Mineriadei arată că, în luna mai 1990, inculpatul Adrian Sârbu, mogulul uns cu alifiile tuturor regimurilor, pe atunci șeful de cabinet al premierului FSN Petre Roman, a gândit un atac terorist asupra manifestanților din Piața Universității și a cerut ministrului Apărării să-i pună la dispoziție 20 de kilograme de trotil pentru a-i arunca în aer pe protestatari
Ilustrație video/audio, la 32 de ani de la debutul Fenomenului Piața Universității: Ne vom întoarce într-o zi - Emisiune realizată în 1990 de Răzvan Ionescu despre Sfintele Paști, Radu Gyr și Piața Universității.
Convoiul a pornit înspre București, joi, la ora 8 dimineața, din parcarea benzinăriei Petrom Kaufland către Piața Victoriei, unde la ora 12 urma să se întâlnească cu restul convoaielor din toată țara.
Un mare om, un mare român, un minunat Parinte si un neobosit luptator a trecut la cele veșnice. Azi Miercuri la 16:30 ii putem spune "La Revedere In Cer!" Sfinției Sale în Piața Presei LIbere și în Piața Universității
Toate protestele sunt la fel: ca un episod din Teleenciclopedia, în care o turmă de antilope venită să se adape, este atacată de lei.