Locații: Putna

„A fost nedrept și nedemn ca din cei 80 de ani de la masacrul de la Fântâna Albă, 50 să fie ani de tăcere” - PS Damaschin la comemorarea impresionantă de la Sfânta Mănăstire Putna, la Memorialul Golgota Neamului

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, ieri, 1 aprilie 2021, la Portalul Memorial Golgota Neamului – „Fântâna Albă” de la Mănăstirea Putna, a avut loc o manifestare comemorativă cu prilejul împlinirii a 80 de ani de la masacrul săvârșit la Fântâna Albă.

Foto: facebook.com/centrul.arboroasa

Biserica Ortodoxă, singura instituție care i-a comemorat pe martirii români uciși de ocupantul sovietic în urmă cu 80 de ani pe noua graniță a Bucovinei. Iohannis și Cîțu au ignorat total uciderea a 3000 de români. CĂRȚI PDF despre Masacru

Biserica Ortodoxă a fost singura instituție care a cinstit cum se cuvine, pe lângă eforturile societății civile, comemorarea a 80 de ani de când sovieticii i-au masacrat la Fântâna Albă pe românii care doreau să se repatrieze din Nordul Bucovinei, ocupat de URSS. 

Arhiepiscopul Pimen al Sucevei și Rădăuților, la împlinirea a 90 de ani: Dacă tinerii noștri ar citi cu luare aminte, ar înțelege mai mult și din viața lumii, ar înțelege cum să deosebească binele de rău și să urmeze binele

Arhiepiscopul Pimen al Sucevei și Rădăuților a împlinit duminică frumoasa vârstă de 90 de ani, ocazie cu care a acordat un amplu interviu Agenției de Știri Basilica, în care și-a povestit viața și experiența ca slujitor al Bisericii lui Hristos, oferind totodată îndemnuri tinerilor și creștinilor începători care pășesc pe calea credinței și a neamului.

Cuvȃnt puternic al părintelui Arhim. Hrisostom, de la Mȃnăstirea Sihăstria Putnei: „Cu cine să cȃștige războiul Hristos? Cu noi? Iertați-mă, n-are cum!”

Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci a coincis, anul acesta, cu duminica dinaintea începutului noului an școlar. Cu această ocazie, părintele Arh. Hrisostom de la Mȃnăstirea Sihăstria Putnei a ținut un cuvȃnt de învățătură articulat puternic în cea mai dură și mai dureroasă temă a creștinului de azi: comoditatea în credință.