Adrian Onciu: Maia Soros și joaca de-a războiul
După ce le-a urat ”La mulți ani!” în stil nord-coreean prietenilor războinici de la Kiev, președintele sorosist Maia Sandu se pregătește să dea startul anului școlar în Rep. Moldova, pe 1 septembrie.
După ce le-a urat ”La mulți ani!” în stil nord-coreean prietenilor războinici de la Kiev, președintele sorosist Maia Sandu se pregătește să dea startul anului școlar în Rep. Moldova, pe 1 septembrie.
„A fost ziua Moldovei azi! Când e ziua Franței sau ziua Americii, în România sunt breaking-news si transmisii in direct de la ambasade. Stiați că a fost Ziua Moldovei? N-a spus-o nimeni!”,
Opțiunea dumneavoastră nu pare însă prea sănătoasă de vreme ce, astăzi, în România, ni se pregătește înlocuirea cenzurii umane, bună de fentat uman, cu un Mic Brother savant-sintetic: „un sistem IT bazat pe Inteligență Artificială (IA)
În luna iulie a fost votat în Parlamentul R. Moldova cu o viteză inexplicabilă proiectul de lege nr. 201/2023 cu privire la optimizarea activității Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. Prin această Lege, Agenția a primit împuterniciri excesive
Aproximativ 30 mii de cetățeni ai Israelului vor ajunge în septembrie în Ucraina, tranzitînd Republica Moldova.Anunțul a fost făcut pe 8 august de miniștrii afacerilor externe ai Moldovei și Israelului.
Un cetățean moldovean în vârstă de 85 de ani a decedat în interiorul Ambasadei R. Moldova din Berlin. Bărbatul a venit la misiunea diplomatică împreună cu soția ca să-și perfecteze pașaportul, însă în momentul pregătirii pentru fotografie, cetățeanul a căzut.
Acum 82 de ani, la 26 iulie 1941, trupe ale Armatei 4 române au pătruns în orașul Cetatea Albă, finalizându-se astfel campania eliberatoare din Basarabia și nordul Bucovinei, începută cu 35 de zile în urmă, la 22 iunie.
Președintele Partidului Comuniștilor din regiunea transnistreană, Oleg Horjan, a fost ucis, noaptea trecută, în locuința sa, transmite blogul Europa Liberă care îl intitulează pe comunist chiar și în titlu drept „opozant”.
Premierul moldovean Dorin Recean a acceptat vineri demisia ministrului de Interne și a altor doi miniștri. Demisia apare la două săptămâni după un schimb de focuri care a avut loc pe principalul aeroport internațional al țării.
După cum necanonica Mitropolie a Chișinăului este o punte de legătură (primejdioasă) între Republica Moldova, regimul separatist de la Tiraspol și Federația Rusă, altfel zis – un factor de menținere a românilor basarabeni pe orbita Moscovei.
În decursul ultimelor secole, Biserica Ortodoxă din Basarabia a trecut prin momente de încercare, acestea fiind generate de ocupația țaristă și sovietică atee comunistă (1812, 1940 și 1944). Atunci clericii și credincioșii din acest spațiu au fost incluși în mod abuziv în jurisdicția Bisericii Ruse
Actorul moldovean Ruslan Lungu s-a stins din viață la 49 de ani, după ce a suferit un infarct. A făcut parte din prima promoție de actori păpușari din Moldova și a fost unul din întemeietorii Teatrului Municipal de Păpuși „Guguță”.
În anul 2023 Ministerul Educației și Științei din Ucraina va tipări manuale de limba și literatura „moldovenească”, va elabora programe școlare respective și va pregăti cadre didactice pentru a nu-i discrimina pe vorbitorii acestei limbi.
Bref: Păpușica de paie de la Chișinău, umflata ca broscuța din fabulă în fața boului nostru, și-a permis prea multe. Ar fi bine ca autoritățile României să rețină, când mai vine pe la noi cu cerșeala.
Spectacol ireal dincolo de Prut: în cea mai săracă țară a Europei se pregătește un mega-festin pentru cîteva sute de înalți oficiali europeni cu suitele lor cu tot, cu alte sute de ziariști, într-un castel-cramă, sub acoperirea unui așa-zis Summit al Comunității Politice Europene.
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelelnski a sosit în urmă cu puțin timp în Republica Moldova.
Joi, 1 iunie, președintele Comisiei, Ursula von der Leyen, va participa, alături de Înaltul Reprezentant/vicepreședintele Josep Borrell, la cea de-a doua reuniune a Comunității Politice Europene, găzduită de Maia Sandu.
Președintele Moldovei, Maia Sandu, a prezentat azi proiectul legii de așa-zisă ”apărare informațională și combatere a propagandei” menită, declarativ, să protejeze țara de războiul hibrid purtat de Rusia împotriva sa, în scopul destabilizării.
Jurnalul meu video | 29 mai 2023: Ținta diversiunii „Restaurantul libanez” este Vasile Dîncu. Maia Sandu vrea să legalizeze Cenzura
Guvernul de la Chișinău cere Parlamentului prelungirea, pentru încă 60 de zile, a stării de urgență, începând cu ziua de 4 iunie. Moldova se află în stare de urgență din ziua de 17 martie 2020, de la debutul pandemiei.
Nu fiecare soldat poartă în raniță bastonul de mareșal, dar toți vor să devină măcar polcovnici (pastori). Problema e că atunci când ignori realitățile vremii și a locului/satului unde mergi cu o armată de mercenari, nu poți construi nimic durabil.
Reîntregirea României reprezintă singura garanție pentru ca românii din Rep.Moldova să-și păstreze ființa națională, limba maternă, cultura, apartenența la propria istorie.
Cetățenii Republicii Moldova adunați în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, au adoptat o Rezoluție, prin care au stabilit parcursul european al Republicii Moldova. Rezoluția a fost citită de către actorul Andrei Sochircă.
Republica Moldova se retrage din Adunarea Interparlamentară a CSI, a anunțat președintele Parlamentului, Igor Grosu, într-o conferință de presă.
Liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, a criticat, într-o declarație, intenția mai multor state Est Europene, inclusiv a Republicii Moldova, de a interzice importurile de produse cerealiere și oleaginoase ucrainene.
Publicația care azi se înscrie în regimul de propagandă agresivă ucrainistă, Radio Europa Liberă, ar putea fi acuzată de proto-putinism și filo-rusism acut prin articolul denigrator la adresa Eroului Planetar, Regional și Local, al Carpaților Păduroși, Insulei Șerpilor și Circului de Stat din Kiev, recte Volodîmîr Zelenski.
22 de țări au luat atitudine în cadrul Comisiei pentru Populație și Dezvoltare a Organizației Națiunilor Unite și au împiedicat adoptarea rezoluției.
Facultățile (catedrele) de jurnalism pregătesc, an de an, cadre pentru presa angajată politic, aflată sub călcâiul grupărilor politico-oligarhico-criminale. Majoritatea profesorilor de aici sunt la cheremul acestor structuri.
Cele două mari puteri cu care se confruntă în prezent "excepționalismul”, unipolarismul și hegemonismul american ̶ Federația Rusă și China ̶ au avut cursuri net diferite de restructurare a societăților lor după eșecul economic în competiția dintre comunism și capitalism.
Jurnalul meu video | 10 aprilie 2023: Ce a urmărit Pentagonul prin așa-zisa scurgere de informații?
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat luni, într-un mesaj adresat în direct către populație, că va convoca la 21 mai, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, o adunare a cetățenilor – Adunarea Națională „Moldova Europeană”.
Unirea Republicii Democratice Moldovenești (Basarabia) cu Regatul României, la 27 martie 1918, a declanșat procesul de unificare a națiunii române și a condus, prin unirile de la Cernăuți, din 28 noiembrie, și de la Alba Iulia, din 1 decembrie, la formarea României Mari.
Mitropolia Basarabiei, parte inseparabilă a Bisericii Ortodoxe Române, reprezintă o instituție națională fundamentală, singura din perioada interbelică de aur reactivată la răsărit de Prut.
Cancelarul german Olaf Scholz efectuează o vizită România, în prima sa călătorie în țara noastră de la preluarea conducerii guvernului de la Berlin. Olaf Scholz se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis, luni, 3 aprilie, la București.
Rusia va lua măsuri adecvate dacă Republica Moldova se va alătura deciziilor privind aplicarea de sancțiuni Uniunii Europene împotriva Moscovei, anunță Serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse.
Moldova a reluat achizițiile de gaze de la Gazprom (GAZP) din Rusia în luna martie, după o pauză de aproximativ trei luni, a declarat luni șeful distribuitorului public de gaze naturale Moldovagaz.
În sfârșit, Parlamentul de la Chișinău a făcut o reparație istorică: a votat pentru introducerea limbii române în Constituție și în toată legislația din Respublika Molotov.
Parlamentul Republicii Moldova a votat joi în a doua și ultimă lectură proiectul de lege privind înlocuirea sintagmei „limba moldovenească" cu "limba română" în toate legile Republicii Moldova, inclusiv în Constituție
Noi proteste de amploare au avut loc, duminică, la Chișinău. În timpul manifestațiilor anti-guvernamentale organizate de partidul lui Ilan Șor, 54 de persoane, printre care și 21 de minori, au fost arestate de poliția locală.