Locații: România

21 octombrie: Sfinții Ardeleni care au plătit cu viața pentru refuzul a trece la catolicism. Sfinții Oprea, Visarion și Sofronie către greco-catolici: Vai de capul vostru, ați VÂNDUT sufletele voastre!

Proclamarea solemnă a canonizării lor a avut loc în Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, la 21 octombrie 1955. Ultimii doi din ceata mărturisitorilor ardeleni, preoții Moise Măcinic și Ioan din Galeș, au fost canonizați de către Sfântul Sinod în anul 1993, alături de alți sfinți bineplăcuți de Dumnezeu.

Eminescu colorizat de Florin Roștariu - FB/Colorostariu. Sursa: mihai-eminescu.ro/foto-video/

Mihai Eminescu dezvăluie planurile proto-comuniștilor în România acum exact 144 de ani, pe 18 octombrie 1880. PREMIERĂ: Fotografia de la Junimea colorizată de artistul Florin Roștariu

"Există sau nu în România ramificații ale marii uniuni negative care fără a ști ce voiește, știe prea bine ce nu voiește, știe prea bine să nege organizarea actuală și instituțiile actuale? N-o putem afirma, însă o seamă de simptome concurg a ne indica începuturile unei asemenea grave epidemii sociale."

Exercițiu la Capu Midia, 2020. Foto: RTX

Au fost mituiți miniștri și generali MApN pentru achiziționarea sistemului PATRIOT? Mega-Scandal în SUA complet ”acoperit” în România. Raytheon amendată pentru MITĂ și informații FAKE cu 1.000.000.000 de dolari de Departamentul Justiției din SUA

REACȚIUNEA transmite: Producatorul rachetelor Patriot a fost prins ca a mituit oficiali militari straini din tari neprecizate si ca a pagubit Pentagonul prin umflarea preturilor echipamentelor sale militare si fraude in contracte.

”Tată, am cântat Daciei întregi!” - Ciprian Porumbescu, un martir al României Mari. Compozitorul a murit la doar 29 de ani, după ce austro-ungarii l-au întemnițat pentru că milita pentru Unirea Bucovinei cu mama România (2/14 octombrie 1853-6 iunie 1883)

Născut pe 2/14 octombrie 1853 la Șipotele Sucevei, Ciprian Porumbescu a fost fiul preotului ortodox Iraclie Porumbescu. Între 1873 și 1877 a studiat Teologia ortodoxă la Cernăuți, unde a și condus societatea studențească Arboroasa.