Locații: România Mare

Prof. Ilie Bădescu: Mânăstirea și parohia la vreme de pandemie, exemplu și pentru anul ce vine. La Mulți Ani!

Acest fenomen extraordinar, forța de mobilizare a unei armate de voluntari creștini, în jurul mânăstirilor și parohiilor, pe toată suprafața României, atestă puterea acestei „instituții” în situații de urgență și face de râs trufia acelor decizii care au crezut că pot scoate biserica din societate și că se pot lipsi de rolul ei în situațiile de urgență.

Foto: Arhiepiscopia Tomisului

Mesajul Arhiepiscopului Tomisului pentru Români: „Depinde de noi cum va fi noul an. Intrăm în 2021 cu încredere, alături de Dumnezeu!” ÎPS Teodosie a fost proclamat Omul Anului de colegii noștri de la Știri pe Surse. La Mulți Ani!

"Anul depinde în totalitate de noi. Dumnezeu ne răspunde numai cu bine, dacă facem binele, dacă-i cerem ajutorul, dacă stăm înaintea lui cu credință, cu nădejde, cu dragoste și cu rugăciune, dacă îl ținem în viața noastră în permanență, prin rugăciune și trezvie."

Binefacerea întreprinsă în folosul oamenilor de Părintele Ierodiacon Visarion. Părintele Arhimandrit Hariton Negrea la încheierea anului comemorativ al filantropilor ortodocși creștini

Părintele Visarion s-a aplecat spre cei suferinzi, asemănându-se cu Sfântul Vasile cel Mare, în discreție, tămăduiri în chip minunat, blândețe și dragoste, sădind în sufletul credincioșilor obiceiul cel bun și frumos, milostenia creștină. Cel mai bun exemplu de milostenie ne-a fost chiar el însuși:

Către un polițist necredincios: Comunismul albastru pe care îl slujești azi nu e decât avortonul resuscitat al comunismului roșu, care a omorât în temnițele bolșevice elita țării, între care polițiștii și preoții au fost în linia întâi

În Poliția Regală a fi creștin nu era doar o ,,opțiune”. Pe când spuneam bunului bun și răului rău, credința nu era ,,alternativă”. „Cu cinste și credință în Dumnezeu” jura comisarul Petre Anton că-și va îndeplini menirea la intrarea în poliție.

Ioan Aurel Pop despre Crăciunul de ieri și cel de azi: "Ca istoric, știu că boala nu ne va îngenunchea pe toți, dar ca om simt că ­atmosfera este tot mai apăsătoare"

Nu-i vorbă, nici molima aceasta care pare că ne copleșește nu este un sfetnic bun pentru îndeplinirea celor sfinte la marile sau micile praznice bisericești. Faptul se petrece deopotrivă din cauza fricii și lașității semenilor și a măsurilor restrictive, unele deplin justificate, altele mai puțin.

Nașterea Domnului, Mănăstirea „Sfântul Teodosie”, Țara Sfântă / Foto: Oana Nechifor, Doxologia

"Cine va sfărâma lacătul cu care teama și neștiința, neputința și necredința au ferecat vistieria sufletelor noastre?" - PS Ambrozie, Pastorală la vreme de molimă

Astăzi este Crăciunul și, indiferent de împrejurările triste în care ne aflăm, Sărbătoarea Nașterii Domnului nu trebuie să fie umbrită. Este adevărat că mesele ne sunt întinse, însă locurile au rămas goale în jurul ei. Ne sunt plecați copiii, ne sunt plecați nepoții, ne sunt plecați părinții și cei mai mulți dintre ei nu au reușit să revină acasă.

„Suntem la capătul unui an care a tulburat profund viața întregii lumi. Dar Dumnezeu este cu noi” - Pastorala de Crăciun a IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei

"Aflați în atmosfera sfântă a sărbătorii Nașterii Domnului, să ne lăsăm cuprinși de taina coborârii lui Dumnezeu la noi. Să-L rugăm să ne dăruiască mai multă credință, mai multă nădejde și mai multă dragoste, pentru ca, la rândul nostru, să răspândim celor din jur bucurie, curaj și mângâiere sufletească."

Pentru ce aș susține AUR. Răspuns dlui Sorin Lavric, președintele Senatului Alianței pentru Unirea Românilor și cum arată în viziunea "antrenorului de genii" Florian Colceag principiile generale ale unei noi Legi a Educației

Am citit în revista prietenei Floriana Jucan, Q Magazine, Apelul inteligent și bine scris al președintelui Senatului Alianței pentru Unirea Românilor, publicistul Sorin Lavric, prin care mă invită personal să mă alătur Proiectului AUR. Îi mulțumesc.

Ioan Aurel Pop: Să preamărim Ziua Națională fiindcă ea ne reînvie vremuri de glorie și de împlinire a voinței neamului, aducătoare de încredere și de speranță!

Legat de Trianon, noi nu sărbătorim prin acest document din 1920 Marea Unire, ci doar consfințirea de către comunitatea internațională a unei realități implantate cu un an și jumătate înainte. Altfel, noi „locului ne ținem, cum am fost așa rămânem”, chiar dacă am ajuns să trăim în era digitală și în pandemie.