Zelenski rămâne cu mâna goală: Rusia nu va lua niciodată în calcul schimbul de teritorii
Rusia nu va lua niciodată în calcul schimbul de teritorii, potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.
Rusia nu va lua niciodată în calcul schimbul de teritorii, potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.
Trupele ruse au lovit Kievul cu rachete balistice în noaptea de 12 februarie. Potrivit primarului orașului Kiev, Vitali Klitschko, o persoană a fost ucisă în districtul Obolon, iar mai multe persoane, inclusiv o fetiță de nouă ani.
Președintele american Donald Trump a dezvăluit, exclusiv pentru The New York Post, că a vorbit cu Putin la telefon. Liderul SUA spune că președintele Rusiei „dorește ca oamenii să nu mai moară” în războiul din Ucraina.
Rusii, ucrainienii si belorusii sunt cele trei natiuni slave de rasarit si originea lor este comuna. Toti descind din populatia slava locala peste care au venit vikingii, dand treptat nastere unor populatii cu trasaturi noi.
O mână care s-a dovedit a fi mult mai lungă și mult mai eficientă decât cea a Moscovei. Iată că „influențele statale și nestatale” despre care vorbeau cu insistență televiziuni și „analiști” plătite și plătiți cu bani grei s-au dovedit a fi nu instrumente ale Kremlinului ci ale Casei Albe.
Rusia salută opinia președintelui american Donald Trump, potrivit căreia atragerea Ucrainei către NATO a fost un motiv de îngrijorare pentru Moscova, a declarat miercuri ministrul de externe rus, Serghei Lavrov.
Întrebările de mai sus sunt cruciale. Iar tema este de-a dreptul incendiară. Pentru că disputa are loc în condițiile unui război care a produs cele mai cumplite victime omenești și cele mai mari pagube materiale din ultimele decenii.
„Așadar, când era vorba de recuperarea Tezaurului României transferat la Moscova în 1916 și 1917, guvernul Tăriceanu era reticient, dar când se discuta despre «restitutio in integrum», era mai mult decât generos”.
Marian Munteanu a publicat pe pagina sa de socializare un document istoric al statului român, cu mențiunea „Just for the record”: DECLARAȚIA din 28 noiembrie 1991 a Parlamentului României privind Referendumul din Ucraina
Secretarul general al NATO, Mark Rutte, a dezvăluit că are idei confidențiale privind viitoarele negocieri de pace dintre Ucraina și Rusia.
Președintele rus Vladimir Putin a declarat că elitele europene vor sfârși prin a fi obediente și 'a da din coadă' în fața președintelui american Donald Trump.
Soldații din Coreea de Nord, care au luat parte la războiul împotriva Ucrainei de partea forțelor ruse, au fost retrași de pe linia frontului după pierderi grele, scrie The New York Times.
Statele Unite au avut deja "discuții foarte serioase" cu Moscova despre încheierea războiului său în Ucraina, a spus președintele american Donald Trump.
Presa securist-sorișistă din România l-a atacat la jugulară pe Călin Georgescu pentru opinia sa despre situația actuală din Ucraina exprimată cu sinceritate în de-acum celebrul interviu cu Ion Cristoiu.
Unii dintre soldații ucraineni care abandonează prima linie spun că, cu cât războiul va continua, „cu atât vor fi mai mulți oameni ca mine”. Problema dezertării a ajuns pe prima pagină a ziarelor în Ucraina.
O întrebare-cheie, de răspunsul căreia depinde și viitorul țării noastre...
Ion Cristoiu a difuzat ieri seară un interviu-eveniment cu suveranistul Călin Georgescu titrat de ActiveNews Nordul Bucovinei și sudul Basarabiei se întorc la țara-mamă, România! Între America și UE, spunem America - VIDEO. Revenim astăzi cu noi extrase din acest interviu.
In octombrie 1989 ma aflam la Riga in Letonia in ultimele zile ale unei calatorii jurnalistice prin fosta Uniunea Sovietica. Eram trimis de Vocea Americii si misiunea mea ca reporter era sa aflu adevarul si sa-l impartasesc ascultatorilor.
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și-a reiterat poziția conform căreia președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, este "ilegitim" și, prin urmare, nu are dreptul de a semna niciun acord de pace.
Tentativa noului președinte al SUA de a anexa Groenlanda produce răsturnări de situație uluitoare în plan politic, economic și strategic.
În cel mai recent episod al emisiunii sale, The Tucker Carlson Show, probabil cel mai cunoscut ziarist din lume a făcut o serie de afirmații incendiare.
Noul președinte al SUA, Donald Trump, îl imită pe predecesorul său, Joe Biden, amenințând Rusia cu noi sancțiuni. Efectul este cel al unei frecții la un picior de lemn.
Kremlinul nu este impresionat de mesajul amenințător al președintelui Statelor Unite, Donald Trump, de a impune noi sancțiuni împotriva Rusiei dacă aceasta nu acceptă să încheie un acord de pace cu Ucraina.
Jurnalul meu video | 22 ianuarie 2025: Realizând c-a greșit arătând Rusiei pumnul, Trump îi arată acum zâmbetul. Cursa înarmărilor prinde o viteză halucinantă în Uniunea Europeană. În curând vom mânca grenade ofensive.
Lumea întreagă a așteptat cu sufletul la gură să vadă care este metoda miraculoasă prin care Donald Trump vrea să pună capăt fulgerător războiului din Ucraina. Acum ne-am lămurit.
Xi Jinping a discutat cu Vladimir Putin, transmite a postul național chinez CCTV, conform Reuters. Discuția a avut loc marți, la câteva ore după revenirea lui Donald Trump la Casa Albă.
Putin l-a felicitat pe președintele american Donald Trump cu ocazia inaugurării sale. Perioada preelectorală nu a fost ușoară pentru președintele ales al SUA, Donald Trump, dar acesta „a dat dovadă de curaj și a obținut o victorie convingătoare”.
Comunicatul SRI despre sabotajul rusesc - o proză umoristică proastă. POT a dovedit că poate. Cine e RAISA
Reluarea întregului proces electoral - o Operațiune în interesul lui Marcel Ciolacu. SRI intră în polemică cu administrația Trump!
”Dacă Rusia sau orice alt actor răuvoitor ar fi dorit să se amestece în alegerile din România, atunci scopul lor principal ar fi fost, cel mai probabil, să perturbe procesul electoral, creînd confuzie și haos în calea lor.”
Președintele Iranului, Masoud Pezeshkian, s-a întâlnit vineri la Moscova cu omologul său rus, Vladimir Putin, pentru discuții de înalt nivel, consolidând o alianță între două țări motivate de dorința reciprocă de a sfida Occidentul.
Istericalele controlate ale lui Volodea Tismăneanu împotriva lui Călin Georgescu, lansate concomitent cu cele ale agentului antiromân Kelemen Hunor, denotă, din nou, dacă mai era nevoie, coeziunea serviciilor speciale rusești și ungare împotriva României. Mai corect spus, subordonarea firească a celui unguresc celui rusesc.
Schimbarea puterii în Statele Unite anunță o mare schimbare în agenda mondială globală. Unele dintre inițiativele de politică externă de profil înalt ale președintelui ales Donald Trump au fost destul de neașteptate.
Ordinea mondială se prăvălește cu un vuiet apocaliptic. Peste tot, doar haos și beznă. Scena publică s-a umplut de profeți care pretind să ne lumineze, dar prorociile lor se bat cap în cap.
Jurnalul meu video: Bucureștiul a fost vizat de cel mai înalt pitic al lui Biden. Peste șase zile în America vine la putere Donald Trump. Noi rămânem tot cu Joe Biden? Cu axa Trump-Orban-Putin, România este ca în 1940
"Scenariul german" de reglementare a situației în Ucraina nu a apărut din senin, însă este absolut nepromițător, a declarat astăzi vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev.
Președintele ales al SUA a declarat că se pregătește o întâlnire între el și omologul său rus, însă nu a oferit detalii despre momentul când acest lucru se va întâmpla.
Cel mai mare obstacol în calea lui Trump îl reprezintă Statul Paralel și elitele războinice aflate la butoane, care sunt capabile de orice pentru a nu-și pierde privilegiile.
Încă o teorie a conspirației se adeverește: Washingtonul confirmă astăzi declarațiile lui Putin de acum patru ani, prin care și-a justificat invazia.
Potrivit președintelui chinez, încrederea politică reciprocă și coordonarea pozițiilor între China și Rusia „se ridică în mod regulat la niveluri mai înalte sub îndrumarea strategică a liderilor celor două țări.