S-a sudat lanțul de iubire? - Scholz vrea să îl sune pe Putin
Cancelarul Germaniei intenționează să îi telefoneze președintelui Rusiei „în săptămânile următoare”. Ar fi primul lider occidental care reia legăturile cu Rusia.
Cancelarul Germaniei intenționează să îi telefoneze președintelui Rusiei „în săptămânile următoare”. Ar fi primul lider occidental care reia legăturile cu Rusia.
Prim-ministrul rus Mihail Mișustin va sosi în Iran într-o vizită oficială și intenționează să se întâlnească cu președintele țării, Masoud Pezeshkian, și cu prim-vicepreședintele Mohammad Reza Aref.
Mareșalul Ion Antonescu: „Nicio putere străină, n-are dreptul să se amestece în politica noastră internă” • Carl Clodius: „Exploatarea economică sistematică a țării eșuează din cauza rezistenței mareșalului”.
„Instituțiile și cadrele de lucru globale sunt azi total inadecvate pentru a face față acestor provocări complexe, chiar existențiale. Și nu e deloc surprinzător, acele instituții s-au născut într-o eră demult apusă, pentru o lume demult apusă.” - Secretarul General ONU, Antonio Guterres
Donald Trump s-a angajat vineri să soluționeze războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei dacă va câștiga alegerile prezidențiale din 5 noiembrie, declarație făcută la New York alături de președintele ucrainean Volodimir Zelenski
Zelenski se întoarce din SUA fără să fi atins nici unul dintre obiectivele pe care și le-a propus la plecare. Iar sfârșitul războiului pare mai aproape.
Agențiile de informații au ajuns la concluzia că aprobarea cererii Ucrainei de a folosi rachete occidentale împotriva țintelor aflate în adâncimea Rusiei ar putea provoca represalii puternice, fără a schimba fundamental cursul războiului.
NATO își mobilizează resursele și planurile strategice în anticiparea unui potențial război total, după cum a declarat generalul-locotenent Alexander Sollfrank, șeful comandamentului logistic al NATO.
Ia pastila SRS: Riscă România să devină parte a Războiului dintre Rusia și Ucraina? Riscă acest lucru și celelalte state din NATO care acordă ajutor gratuit Ucrainei în acest război?
Declarațiile privind doctrina nucleară a Rusiei, pe care președintele rus Vladimir Putin le-a făcut miercuri, trimit un semnal Occidentului, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit TASS.
„Cred că ne aflăm mai aproape de pace decât bănuim”, a declarat Zelenski triumfător, imediat ce a pus piciorul în America.
NATO intenționează să coordoneze transportul unui număr mare de soldați răniți departe de liniile frontului în cazul unui război cu Rusia, potențial prin trenuri-spital, deoarece evacuările aeriene ar putea să nu fie fezabile.
Președintele american Joe Biden tocmai a confirmat că va furniza Ucrainei muniție cu rază lungă de acțiune, dar nu a aprobat încă folosirea ei pe teritoriul Rusiei, transmite CNN.
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat, miercuri, 25 septembrie, că ar putea folosi arme nucleare în cazul în care țara lui va fi atacată de orice stat.
Kremlinul a spus astăzi că forțarea Rusiei să facă pace în Ucraina, așa cum a cerut președintele ucrainean Volodimir Zelenski la ONU cu o zi înainte, ar fi o „greșeală absolut fatală ”, relatează mariustucă, care preia Le Monde.
În 1992 președintele republican G.H.W. Bush a pierdut alegerile pentru al doilea mandat, în favoarea senatorului democrat de Arkansas, Bill (William Jefferson) Clinton. La 20 ianuarie 1993, Bill Clinton a preluat funcția de președinte al Statelor Unite.
Într-un discurs electoral ținut la Savannah, Georgia, fostul președinte și actual candidat a ridicat o întrebare crucială care ar trebui să ne pună pe gânduri pe toți.
Un prieten ridica în slăvi un SF pe care l-a descărcat. L-am întrebat pe amatorul de SF: De ce faci asta? Doar avem SF-ul nostru cel de toate zilele. Nu trăim deja realitatea filmelor SF, a cărților sciencefiction?
Așa cum ne așteptam, arestarea fondatorului Telegram de acum câteva săptămâni are repercusiuni. Telegram a acceptat să ofere autorităților date personale ale utilizatorilor, în cazul unor anchete. E vorba despre IP și număr de telefon.
Sfântul Serghie de Radonej s-a născut în satul Varnița, lângă Rostov pe 3 mai 1314, din părinți binecredincioși, Chiril și Maria (prăznuiți pe 28 septembrie), fiind ales de către Dumnezeu, încă din pântecele mamei sale pentru slujba Sa.
De doi ani și jumătate, țara noastră se autosabotează sistematic pe altarul luptei împotriva lui Vladimir Putin, fiind chiar la un pas de a intra în război. Vreți să știți ce fac ceilalți „aliați”?
Criza economică actuală și înmulțirea focarelor de conflict regionale seamănă uimitor cu situația de acum 100 de ani, când se pregătea terenul pentru Al Doilea Război Mondial.
Jurnalul meu video | 22 septembrie 2024: Zelenski îi propune lui Biden ca America să declanșeze Al Treilea Război Mondial
Ar fi bine ca Ana Blandiana, poeta de curte a regimului comunist, cea care s-a opus retrocedării către Mitropolia Basarabiei a proprietăților ei furate de regimul sovietic de ocupație, să lase în pace Basarabia măcar pe perioada campaniei electorale
Eurodeputații doresc ca țările UE să ridice restricțiile actuale care împiedică Ucraina să utilizeze sistemele de arme occidentale împotriva țintelor militare legitime din Rusia, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Parlamentului European.
Ședința CSAT s-a terminat. Iată concluziile întâlnirii de la Palatul Cotroceni, transmise de Administrația Prezidențială:
WASHINGTON, 18 septembrie. /TASS/. Armata SUA face o greșeală crezând că un conflict nuclear ar afecta doar Rusia și Europa, a declarat ambasadorul rus în Statele Unite, Anatoli Antonov, răspunzând întrebărilor reporterilor.
Unii dintre aliații Ucrainei încep să vorbească despre cum s-ar putea încheia lupta împotriva invaziei Rusiei, stârnind îngrijorări în alte câteva capitale occidentale că aceste eforturi ar putea duce la forțarea Kievului la o încetare prematură a focului.
Kievul a plasat-o pe realizatoarea documentarului ‘Russians at War‘ pe lista ‘amenințărilor la securitatea națională’. De asemenea proiecțiile filmului au fost suspendate la TIFF Canada.
Ryan Routh, atacatorul lui Trump, a scris o carte despre războiul din Ucraina, în care îndeamnă Iranul să-l asasineze pe Trump, lăudându-l în același timp pe John Kerry, omul lui Obama, pentru acordul cu Iranul.
Escaladarea spre al Treilea Război Mondial și un Armageddon nuclear pare să cunoască un respiro... Dacă nu cumva avem de-a face cu un nou tertip propagandistic.
Jurnalul meu video | 14 septembrie 2024: Președintele României va fi ales de o dronă rusească
Șeful Comitetului militar al NATO a declarat sâmbătă că Ucraina are dreptul legal și militar de a lovi adânc în interiorul Rusiei pentru a obține un avantaj de luptă.
Deși nicio decizie oficială pe această temă nu a fost anunțată până în prezent, ministrul adjunct de externe rus Serghei Ryabkov a susținut că aceasta a fost deja luată și comunicată Kievului și că Moscova va trebui să răspundă cu acțiuni proprii.
Fostul Consilier al lui Putin, Serghei Markov a afirmat că primele ținte ale Rusiei în caz de război cu NATO vor fi bazele avioanelor F-16 din România și Polonia.
Răspunsul la întrebările „cine deține Ucraina?” și „cine va beneficia de pe urma confiscării resurselor acesteia?” exclude luarea în calcul a intereselor oamenilor obișnuiți, fiind servite interesele actorilor globalismului, instaurat de Statul Subteran.
Liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill, a fost la un pas de leșin, în timpul desfășurării unei procesiuni anuale
Marea Caspică și Marea Baltică, dar și în Oceanul Atlantic și Oceanul Pacific, se desfășoară simultan în această perioadă, încă circa 8-9 zile, cea mai mare operațiune, cele mai mari exerciții militare navale și aeriene, în comun, ale Federației Ruse și Chinei.
Statele Unite nu sunt încă pregătite să anunțe ridicarea restricțiilor asupra atacurilor din partea Forțelor Armate ucrainene cu arme americane cu rază lungă în adâncimea pe teritoriul Rusiei și nu vor specula pe această temă.
Președintele Vladimir Putin a declarat joi că Occidentul ar lupta direct cu Rusia dacă ar permite Ucrainei să lovească teritoriul rus cu rachete cu rază lungă de acțiune fabricate în Occident, o măsură care, în opinia sa, ar modifica natura și amploarea conflictului.