Locații: Taiwan
bloomberg.com

Declarații după situația tensionată din Taiwan. Secretarul de stat american, Antony Blinken, despre China: "Acționează mai represiv acasă și mai agresiv în străinătate"

Invitat la emisiunea "60 Minutes", Antony Blinken, secretar de stat în administrația Biden, a vorbit despre pericolul pe care îl reprezintă China pentru SUA, în contextul în care Biden a afirmat recent că este pregătit să-și apere interesele americane în toate domeniile, asta după ce și-a anunțat sprijinul pentru Taiwan, pe fondul acțiunilor Chinei care afectează status quo-ul în Indo-Pacific.

quora.com

Președinta Taiwanului a transmis emisarilor americani că activitățile militare chineze amenință pacea și stabilitatea regională. "Dorim să lucrăm cu țări care împărtășesc aceleași opinii, printre care Statele Unite"

Emisarii președintelui Biden se află la Taipei, într-o vizită care are ca scop propășirea relațiilor americano-taiwaneze.Din delegația trimisă la Taipei face parte Christopher Dodd , precum și foștii secretari de stat adjuncți Richard Armitage și James Steinber, potrivit agerpres.