Locații: Târgu Jiu

În ziua în care s-au împlinit 125 de ani de la nașterea Ecaterinei Teodoroiu, Crucea smulsă de comuniști de la Mormântul său a fost reașezată la căpătâiul Eroinei de la Jiu (VIDEO)

Luni, 14 ianuarie 2019, în ziua în care s-au împlinit 125 de ani de la nașterea Ecaterinei Teodoroiu, autoritățile locale din Târgu Jiu au dezvelit Mausoleul Eroinei de la Jiu din centrul orașului, după ce timp de un an acest obiectiv a fost supus unui amplu proces de restaurare.

FOTO: Gherman alături de un „steag” al Ardealului

PROTESTUL viceprimarului din Târgu Jiu împotriva acordării titlului de Doctor Honoris Causa lui Sabin Gherman de către Universitatea Brâncuși: Eroii neamului primesc o palmă prin înnobilarea unui publicist cu viziuni secesioniste

Jurnalistul Sabin Gherman, cunoscut pentru manifestul său „M-am săturat de România”, precum și pentru viziunile sale secesioniste, va primi titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universității „Constantin Brâncuși”, din Târgu Jiu.

FOTO: Alex Rădescu - reconstituirea bătăliei de la Jiu

100 de ani de la bătălia de la Podul Jiului. Oameni simpli, bătrâni, copii și femei au spus armatei germane: „Pe aici NU se trece”. Generalul Găvănescul: Și toți aceștia erau veniți aici cu voia lor, neîmpinși de nimeni, nemânați decât de iubirea de țară

În urmă cu un veac orașul Târgu Jiu a înscris o pagină glorioasă în istoria României cu prilejul bătăliei de la podul de peste Jiu, când trupele române, animate de rezistența opusă de populația orașului, au respins o puternică ofensivă germană.