ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Suntem martorii unei revoluții mondiale: lumea este distrusă pentru ca pe ruinele ei să fie înălțată o ordine nouă, hâdă, ieșită din mințile unor nebuni.

Un editorial excepțional de Vince Coyner în American Thinker, pe care l-am tradus pentru cititorii ActiveNews.

*

Uneori arta imită viața, alteori viața imită arta. Astăzi suntem martorii celei de-a doua situații: se numește Terminator.

Puțini dintre noi ne-am imaginat când l-am văzut pe Arnold în 1984 promițând „I'll be back” că ne privim propriul viitor.

Pentru cei care nu își mai amintesc, acțiunea din Terminator se desfășoară în 1984 la Los Angeles, când un cyborg este trimis din anul 2029 să o ucidă pe Sarah Connor.

Premisa este că, la un moment dat, Skynet, un sistem de apărare cu inteligență artificială, devine conștient de sine însuși și pornește un război nuclear cu intenția de a distruge civilizația și pe oamenii care au construit-o.

John Connor conduca rezistența oamenilor împotriva Skynet și este aproape de victorie. 

Într-o ultimă tentativă de a învinge, Skynet îl trimite pe cyborgul Terminator în trecut pentru a o ucide pe Sarah Connor înainte ca fiul ei, John, să apuce să se nască.

Rezistența îl trimite pe cel mai bun luptător al său, Kyle Reese, pentru a încerca să o salveze pe Sarah.

Deși poate că numele au fost modificate pentru a-i proteja pe cei mai puțin inocenți și poate că nu suntem în 1984, nu vă lăsați înșelați, ne aflăm cu adevărat pradă apocalipsei căreia Linda Hamilton îi face față în timp ce se îndreaptă către apusul soarelui.

Skynet-ul nostru se numește Silicon Valley și este camaradul Stângii americane. Spre deosebire de Skynet, care a devenit conștient de sine, Silicon Valley este plin de oameni care nu au nici o conștiință proprie.

Ei debitează idei pe care oamenii normali le recunosc ca ridicole - de exemplu, că bărbații pot naște, că America are un rasism sistemic și că tăierea finanțării poliției face ca străzile să fie mai sigure - dar asta nu îi împiedică să fie convinși că au dreptate în toate.

Priviți doar la lumea în care trăiesc. Bay Area este invadată de homeleși, de toxicomani tolăniți efectiv pe trotuare; străzile sunt acoperite cu fecale umane și cu ace hipodermice; violența a scăpat de sub control; iar atâția infractori fură nepedepsiți de nimeni sub privirile angajaților și ale camerelor, încât lanțurile naționale și magazinele Mom & Pop sunt nevoite să își închidă porțile deoarece pierd prea mulți bani. În plus, apelurile lor pentru tăierea finanțării poliției persistă, în ciuda creșterilor extraordinare ale violenței.

Stânga este orice vrei, numai conștientă de sine nu. Promovează politici iraționale care duc la distrugerea efectivă a societății și totuși este convinsă că astfel îi ajută pe oprimați.

Pretinde că America este rasistă deși, în realitate, Statele Unite sunt probabil cea mai puțin rasistă națiune de pe planetă.

Evident, nimic din toate astea nu ar avea vreo importanță dacă Silicon Valley ar fi astăzi pământurile mănoase și liniștite de odinioară, când Hewlett & Packard și-au întemeiat compania în 1939, sau chiar și mai târziu, în 1976, când a fost lansată Apple.

Dar Silicon Valley nu mai este de mult acea suburbie liniștită și senină. A devenit placa turnantă a Skynet-ului nostru.

Prin rețelele sociale, găzduirea de informații și comunicații, Silicon Valley a dobândit practic controlul asupra fiecărui cetățean american. Intimitatea nu mai există. Schimbul liber de idei nu mai există. Opiniile care diferă de linia aprobată oficial nu mai sunt permise și sunt interzise în spațiul public.

Silicon Valley, în general, și rețelele sociale, în special, i-au întărâtat pe americani unii împotriva celorlalți, la fel cum Skynet i-a întărâtat pe oameni unii împotriva celorlalți prin războiul nuclear. 

Realitatea este că rețelele sociale sunt chiar mai perfide decât Skynet. Cel puțin, în războiul nuclear știai că dușmanul este cu adevărat un dușman și recunoșteai pericolul mortal care te așteaptă.

Rețelele sociale creează dușmani acolo unde exista prietenie, creează relații victimă - opresor acolo unde nu există nici opresori, nici victime, și oferă arme unor grupuri pentru a-i ataca pe indivizii care au idei neaprobate, atât online cât și offline, de obicei fără a risca vreo pedeapsă. 

La fel ca Skynet, care a început prin a fi un instrument util pentru a rezolva diverse scenarii și a sfârșit prin a se transforma într-o armă pentru a purta un război adevărat, media sociale au început ca un instrument util pentru a te conecta cu prietenii și a sfârșit ca o armă care permite cetățenilor să pornească război unii împotriva altora.

Pe lângă asmuțirea oamenilor unii împotriva celorlalți, un alt aspect din Terminator care este bucățică ruptă din America lui 2021 este ștergerea istoriei.

Terminator se întoarce în istorie pentru a încerca să o elimine pe Sarah Connor, pentru a-l împiedica pe John Connor să existe.

În același fel, media sociale, BLM, Antifa și Democrații în sensul larg al cuvântului șterg efectiv istoria americană.

Mai întâi, au fost statuile generalilor confederați, apoi au fost părinții fondatori, urmați la scurt timp de Aunt Jemima, M. Potato Head sau Dr. Seuss (marcă de alimente de mic dejun, o jucărie, respectiv un autor de literatură pentru copii, toți victime ale Corectitudinii Politice - n.r.).

Jumătate din istorie este ștearsă, cealaltă este rescrisă.
 
America nu s-a mai născut în 1776, ci în 1619. America nu mai este întemeiată pe libertate, ci pe sclavie. America nu a fost niciodată țara tuturor posibilităților, ci țara opresiunii.

Ultimul element de similitudine, și probabil cel mai tulburător, cu Terminator, este faptul că Skynet nu renunță niciodată. Deși filmul se termină cu cyborgul ucis, zdrobit de o presă, cu toții știm că acesta nu este adevăratul sfârșit al poveștii.

Nu doar că cyborgul supraviețuiește, dar Skynet continuă să trimită asasini noi și mai performanți pentru a-i ucide pe Sarah sau pe John sau pentru a distruge în vreun fel trecutul încât să împiedice viitorul.

Donald Trump este John Connor al nostru, iar mandatul său la Casa Albă a fost demonstrația perfectă a acestei mașinării de atac dezlănțuite: Patru ani de RussiaGate, chiar și după ce s-a dovedit un mare fals... Copii în cuști... „Fraieri și Ratați”... „Oameni cumsecade în ambele tabere”... Trump e rasist... Trump e sexist... Trump urăște imigranții... Trump e un fascist... Obstrucționarea justiției... Fără a mai vorbi de „Impeachment”.

Și când toate astea eșuează, Skynet-urile noastre americane fură flagrant alegerile la adăpostul nopții și îi fac Suprematiști Albi pe cei care arată cu degetul spre hoție. Apoi un alt „Impeachment”!

Stânga a fost și este neobosită. Asemena Skynet, stângiștii nu renunță niciodată, în veci. Chiar și când îi crezi înfrânți, când câștigi cea mai înaltă poziție în stat, ei găsesc noi căi pentru a pune bețe în roate. 

Dacă ești ales pe baza promisiunii de a construi un zid, ei inventează o duzină de mijloace pentru a-l boicota.

Când un element din mlaștina Skynet este eliminat, alte trei noi apar pentru a-i lua locul.

Pe scurt, Silicon Valley, Media și Partidul Democrat sunt ceea ce era Skynet: o amenințare existențială la adresa civilizației și a tot ceea ce prețuim. O amenințare la adresa bunului-simț, a gândirii raționale, a libertății individuale, a Constituției și, mai mult decât orice, a Republicii.

America a fost bastionul luptei împotriva tiraniei în lume timp de aproape un secol. Când Skynet va reuși să elimine Statele Unite, lumea întreagă se va afla în mai puțină siguranță și, în cele din urmă, civilizația se va prăbuși, așa cum s-a întâmplat când Skynet, în 2029, a declanșat războiul.

Caracterizarea făcută de Reese lui Skynet este perfectă: „Ascultați și băgați la cap. Acest Terminator este acolo. Nu se poate negocia cu el. Nu i se poate explica. Nu simte milă, sau remușcări, sau frică, și pur și simplu nu se va opri. Niciodată. Până când nu veți fi morți.”

Acesta este viitorul către care ne îndreptăm. Afară doar dacă nu cumva americanii descoperă un mijloc pentru a-l opri.