ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„LA UMBRA BRADULUI USCAT/ MĂ VACCINAM NEÎNCETAT!” (FOLCLOR CONTEMPORAN)

EL (redactor Radio România Actualități, melancolic): „Melodia asta îmi amintește de vaccinarea mea...”

EA (tot redactor, la fel de duioasă și tot acolo): „Lionel Richie... normal că parcă-ți vine să dansezi când vezi că lucrurile merg bine și ne vaccinăm...” (Radio România Actualități, 22 mai 2021, pe la ora 16:00, cu aproximație)

Aceasta e o emisiune de largă audiență, în România. Între știrile optimiste despre „caravana vaccinării”... muzeul Brukenthal care „își deschide porțile pentru vaccinați”... „lista centrelor de vaccinare drive-thru”... situația vaccinărilor la Vaslui... tot guvernul e în teritoriu și participă la campania de vaccinare... etc, se mai bagă niște muzică. Credeți că stupiditatea a atins cote maxime? Aș! Eu zic că mai „intră”, dacă înghesuim un pic!

Și așa este în fiecare zi -eu nu vă păcălesc, pentru că am aparatul de radio, deschis, în permanență, în bucătărie.

Dar, desigur, e pentru binele și sănătatea noastră, iar nu pentru ca guvernul să vaccineze poporul în draci, așa cum s-a angajat în fața nu știu cui...

Vreți să plecați în vacanță în Turcia? Păi, să vă faceți testul... nu-i interesează că sunteți vaccinați căci specialiștii lor au zis că vaccinezi sau nu vaccinezi, numai PCR-ul e sigur!

„Măsura obligativității prezentării rezultatului negativ al unui test molecular tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 de către toate categoriile de persoane menționate anterior a fost prelungită de autoritățile turce până la data de 30 mai 2021, inclusiv.” ( MAE. ro TRAVEL CONDITIONS, cu actualizare pe 21 mai 2021)

Vacanță plăcută! Vaccinați din toate țările, uniți-vă! Uniți-vă și faceți testul PCR! 220 de lei/bucata, cu card de fidelitate, ca în reclama doamnei Maia Morgenstern pentru clinica-nu-știu-cum-se-cheamă... care doamnă, cu toată gama de protecții oferite de clinica pentru care face reclamă, până la urmă tot a tușit în metrou! Și să vedeți ce-a pățit:

„Geaba mască, geaba distanțare, geaba încercam să mă izolez în zona burdufului. Oamenii au reacționat: m-au certat. Ce cauți printre oameni dacă tușești? Stai în casă, nu mai ieși… etc. Nu m-am supărat. Nu m-am apucat să explic. Nu mă (mai) justific. Am coborât și mi-am continuat drumul pe jos.” (Maia Morgenstern, pe pagina ei de FACEBOOK, 19 mai 2021)

Poate cu ocazia asta își dă seama și doamna Maia că a participat copios la isteria publică jucând în comedia filmată: „Am COVID?” (față îngrijorată)... „N-am COVID” (față destinsă)... „dar dacă am COVID?” (față îngrozită). Păi, ce să zic... oamenii chiar au crezut-o...
 
 
P.S. Ilustrez micile mele rândulețe cu o lucrare a maestrului Dan Perjovschi; opera include un mesaj mobilizator pentru accelerarea campaniei. (Maestrul Dan Perjovschi cred că este „intelectual public” deoarece are rubrică permanentă în REVISTA 22. ro.)

El „...este unul dintre cei mai cunoscuți artiști români în străinătate, cu expoziții personale în marile muzee ale lumii, precum Tate Modern din Londra, MoMA din New York sau Macro Roma. E aproape un clișeu să-i treci în revistă prestigiul internațional al lui Perjovschi.” (citat din prestigioasa publicație culturală online LIBERTATEA. ro, 18 mai 2021) 

FANTOMA (LUʹ COVID) DE LA OPERĂ

MOTTO: „Să te uiți în ochii celui care vaccinează sau în ochii celui care se vaccinează; în acest fel umanizăm procesul de vaccinare.” (col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul suprem al campaniei de vaccinare, 15 mai 2021, declarație făcută la Castelul Bran)

Gata, cetățene! După ce te-ai vaccinat sub auspiciile lui Mozart, de-acum ai liber și la Operă! Trebuie doar să întrunești unele mici condiții -adică să ai „buletin de vaccinat”, cu rapel efectuat, cu tot, să porți mască de protecție și să nu te bulucești în sală la peste 70% din capacitatea acesteia. Pentru mai multă „culoare” e bine să fie și Dan Barna cu tine (dacă el ar fi fost președinte pandemia nu se întâmpla, știi doar...) și chiar și ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, ăla al cărui nume nu-l poți reține și despre care te întrebi mereu ce oare îl califică pentru a fi în această funcție (sigur, te întrebi doar preț de câteva minute, deoarece apoi îți amintești că Turcan e ministresă la Muncă și Protecție Socială, moment când îți dai seama că se poate și mai rău...).
 
Așadar, mai dragă, cum bine zicea Marius Țeicu în anii ʹ80, „...La Operă, la Operă/ Cine ne acoperă/ La Operă, la Operă/ Ce mai capodoperă”!

Păi... până la capodoperă, întâi să vedem „cine ne acoperă”. Ne acoperă cu masca agățată de urechi (nu contează dacă e conformă sau nu) ultimele „indicății” prețioase ale Guvernului, în scopul combaterii pandemiei:

„Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea nr. 27 din 14 mai 2021, prin care se aprobă organizarea și desfășurarea unor evenimente de tip test sau pilot la care vor putea participa spectatori în limita a maximum 70% din capacitatea spațiului.

14 mai 2021, intervalul 19:00-21:00, Libera Musica, eveniment organizat la interior, cu participarea a maxim 70 % din capacitatea spațiului, Organizator: Opera Națională București;

15 mai 2021, intervalul 19:00-21:00, Dineu cu Proști, eveniment organizat la interior, cu participarea a maxim 70 % din capacitatea spațiului, Organizator: Teatrul Național București.” ( PS NEWS. ro, 14 mai 2021)

Așadar... nu intră la Operă decât vaccinații, obligatoriu „rapelați”. Gradul de ocupare trebuie să fie la maximum 2,8/4 din capacitatea sălii. Masca este obligatorie, inclusiv pentru cei din orchestră.

Vin și întreb:

...dacă în sală și pe scenă nu intră decât vaccinați-rapelați („imunizați”, conform propagandei, pentru cel puțin 6 luni);

...dacă în mod obligatoriu la 2,8 scaune ocupate, ar rămâne l,2 scaun neocupat (luați-o pe-asta... încurcă-i, drace!);

...dacă toți poartă mască exceptând solistul, care, credeți-mă, între atâția mascați, pare a fi în pielea goală...

...atunci cum se poate infecta cineva și, mai ales, DE LA CINE SE POATE INFECTA?

Răspuns corect: singurul inamic care poate să-i îmbolnăvească pe toți „imunizații” de pe scenă și din sală cu inconștiența sa criminală este SOLISTUL! Nici nu-mi pot imagina la ce distanță poate acesta azvârli coronaviruși în clipa în care atinge „acuta” prelungită, ca punct de apogeu din aria celebră pe care o interpretează.

Așadar, acum că dușmanul public a fost demascat, solicit: dragi tovarăși de la CNSU... eliminați tenorul... eliminați soprana... îmbotnițați corul! Arătați că vă pasă!

În ceea ce privește DINEU CU PROȘTI, propunerea reprezentației-pilot de la Teatrul Național, încă nu-mi dau seama cine trebuie eliminat. Din pricina pluralului din titlu, e de la sine înțeles că ar trebui să caut mai atent! Dar, nu uitați: oricând CNSU poate hotărî ca toți, absolut toți... actori, regizori, public, sufleur, etc. să participe la DINEU CU PROȘTI echipați în combinezon de protecție.

P.S. Sursa fotografiei: platforma oficială RO Vaccinare.

Așadar, „VACCINĂRI DE NEUITAT LA CASTELUL BRAN”... dar, dacă vreți VACCINĂRI DE UITAT, tot la Castelul Bran, vaccinați-vă la colonel-doctor Valeriu Gheorghiță, care vă asigură că SE UITĂ în ochii dumneavoastră!