ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La 100 de zile de la înscăunarea noii Administrații americane, președintele Joe Biden e citat de comentatori independenți în ghilimele: „Biden”. America ar fi condusă de „Biden”, adică noua Administrație are un pseudonim. Ceva asemănător se întâmplă și la noi. Atribuirea pomposului titlu de „președinte” lui Klaus Iohannis sună din ce în ce mai dogit. Ca să nu mai vorbim de bombastica apelațiune de „prim-ministru” pentru Florin Cîțu.

Majoritatea guvernamentală este compusă de fapt (Kelemen Hunor dixit) din vreo cinci partide (PNL, PDL, USR, Plus, UDMR), în realitate grupuri de interese ilegitime, fără vreo legătură cu vreun popor, controlate de niște generali „rezerviști” sau „activi”, dublați de oligarhia din umbră, colonială și/sau aborigenă. Această majoritate este, ca de obicei, cântată de o detestabilă presă închiriată. Nici „opoziția”, excesiv de constructivă (PSD-Ciolacu) sau fals deconstructivă (AUR + Șoșoacă single), nu e cu nimic mai brează, și deci nu poate oferi vreo alternativă. America se îndreaptă forțat, pe model chinez, spre partidul unic, Partidul Democrat etern. Și România își va îndeplini planul, va avea din nou și ea un partid unic, deocamdată cu mai multe aripioare. 

Cum s-a ajuns aici ? Pas cu pas, bineînțeles. Azi, descompunerea puterii politice e deplină, clasa politică pare să se întoarcă la nivelul anilor ’90. Cele două mandate ale lui Traian Băsescu, urmate de unul și ceva al lui Klaus Iohannis, după o lungă perioadă de tranziție haotică, cu Ion Iliescu, Emil Constantinescu și CDR, Adrian Năstase și PSD, ne-au adus „pas cu pas” în șanțul în care ne găsim azi. Dar democrația nu e compromisă numai în România, ci și în SUA, Franța sau Germania, în proporții diverse, desigur. The Great Reset pare să vrea să se impună dincolo de proteste, dincolo de refuzul evident al populațiilor de pretutindeni.

A fost și încă mai este SARS-CoV-2. Sunt în curs vaccinurile, refuzate de o mare parte a populației mondiale înspăimântate. Dar obiectivele lui The Great Reset sunt clare : pentru a atinge carbon zero net este necesară o scădere semnificativă a populației, o depopulare, iar carbon zero net poate fi atins numai prin distrugerea industriilor consumatoare de energii fosile și printr-un control sever al populațiilor și al dezvoltării. Cifrele și prioritățile diferă de la o sursă la alta, dar toate merg în aceeași direcție. 

Prima mare realizare a programului globalist The Great Reset a fost cea din 20 ianuarie 2021: Donald Trump a fost împiedicat să acceadă la al doilea mandat de președinte. Tot în program sunt și câteva războaie, dintre care unul chiar la Marea Neagră. Mai sunt pe harta programului Taiwanul și Arctica, cu resursele sale naturale majore, sau un război cu Iranul. Din punctul de vedere al SUA, China trebuie împiedicată cu orice preț să devină prima putere economică a lumii. La fel cum Rusia trebuie împiedicată să se instaleze solid ca primă putere militară mondială. Iar Nord Stream 2 (legătura economică ombilicală între Germania și Rusia), a cărui construcție se va încheia peste 50 de zile, trebuie distrus la timp. Deși aparent foarte diferite, covidul, vaccinurile, războaiele, Donald Trump și populiștii din Europa, Nord Stream 2 fac parte din aceeași nouă ordine mondială schițată de The Great Reset. Realizatori: băncile și FMI, OMS (194 de țări au semnat protocolul sanitar), ONU (finanțat masiv de Bill Gates), Adminisitrația „Biden”, UE, CEDO și sistemele de justiție. Beneficiari: marea oligarhie mondială, adică 0,01% din populația globului. Deci, o stranie revoluție a celor foarte puțini împotriva celor foarte mulți.

Cei doi candidați prezumtivi din 2024 pentru funcția de „președinte” în România, Mircea Geoană și Dacian Cioloș, ne dau o idee clară despre cât de derizorie a devenit această funcție. Fiindcă e vorba de două figuri binecunoscute, deja încercate și cu rezultate penibile. Au notorietate, cum spun cei mai detestați „ziariști”: sociologii, sondorii. Atâta doar că, în afară de notorietate, le lipsesc toate celelalte calități obligatorii. Iar ghilimelele din titlu puse României ar trebui să ne amintească, poate, și cătușele DNA filmate în exces în guvernările „Băsescu” și „Iohannis”.