ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ZIUA DOBROGEI

La 14 noiembrie 1878 are loc un eveniment istoric de mare însemnătate în istoria poporului român, unirea Dobrogei cu Patria-mamă, prilej de sărbătoare pentru toți dobrogenii! Pentru a marca acest eveniment istoric de mare însemnătate, împlinirea a 142 de ani de la unire, Consiliul Județean Tulcea și Primăria Municipiului Tulcea organizează în fiecare an, la 14 noiembrie, o serie de acțiuni culturale, spirituale, artistice și patriotice menite să amintească dobrogenilor, românilor de pretutindeni importanța acestui prim-pas spre Marea Unire.

Manifestările zilei vor debuta, în principiu, cu un ceremonial religios și militar la care vor participa oficialități civile și militare ale județului, parlamentari și alți reprezentanți ai societății civile, urmat de o depunere de coroane de flori în cinstea eroilor martiri care s-au jertfit pentru întregirea țării, care va avea loc la Monumentul Independenței din Municipiul Tulcea.

În continuare, Teatrul ”Jean Bart” va găzdui un spectacolul tematic în aer liber ”Să ne cunoaștem istoria prin tradiție”, în cadrul căruia își dau concursul Ansamblul Artistic 'Baladele Deltei', Ansamblul Folcloric 'Dorulețul' și invitații la eveniment, Expoziții de pictură și fotografie, Lansări de carte etc.

Fiecare om, indiferent unde s-ar afla pe globul pământesc și în constelația stelară poartă cu el o lacrimă a suferinței, un strop de iubire, un licăr de lumină, o scânteie a divinității și o speranță a fericirii! Acest om se poate regăsi în dobrogeanul de azi și de ieri. De specificat faptul că dobrogeanul se deosebește de ceilalți oameni prin adaptabilitate, sinceritate, prietenie, generozitate, simplitate și un strop din lacrimile mării. Sunt mândru că sunt dobrogean. Mulțumim Cerului că exiști pământ scump - Dobrogea! Doamne, ajută!

La mulți ani, binecuvântată Dobroge!

La mulți ani, dobrogeni, oriunde vă aflați!