ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Evenimentele gălăgioase au doar rolul de a ne distrage atenția. Evenimentele cu adevărat importante pentru soarta noastră se desfășoară pe șest.

Un comentariu al lui Kit Knightly de la Off-Guardian pe care l-am tradus pentru cititorii ActiveNews.

*

Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și-a lansat noua inițiativă care promovează „Infrastructura Publică Digitală” (IPD) în lumea întreagă.

Programul „50-în-5” – numit așa deoarece își propune să introducă IPD în 50 de țări, în următorii 5 ani – a început cu un eveniment transmis live pe internet, pe 8 noiembrie.

Pentru cei care nu știu ce înseamnă „Infrastructura Publică Digitală”, site-ul „50-în=5” este cât se poate de clar:

„Infrastructura Publică Digitală (IPD) se referă la o rețea securizată și interoperabilă de componente incluzând sisteme de plată digitală, de identificare și de schimb de date.”

Pentru cei care au urmărit fenomenul, nu este nimic nou.

Denumirile de „Identitatea digitală” și de „sisteme de plată digitală” vorbesc de la sine (și am scris deja despre ele).

„Sistemele de schimb de date” înseamnă practic că guvernele naționale vor distribui peste frontiere, altor țări, identitățile și dosarele financiare ale cetățenilor lor. Sau agențiilor guvernamentale globale.

Cuvântul cheie aici este „interoperabil”.

Cum am mai arătat deja, „guvernul mondial” nu va fi un sistem de sănătate unic, o bază unică de date de identitate sau o singură monedă digitală – ci zeci de sisteme, teoretic distincte, însă toate concepute cu atenție pentru a fi „interoperabile”.

În afară de faptul că este un proiect al PNUD, al UNICEF și al Băncii Inter-Americane pentru Dezvoltare, „50-în-5” este finanțat de diverse ONG-uri globaliste, inclusiv Fundația Gates și (indirect, prin ONG-ul numit „Co-Develop”) de Fundația Rockfeller.

Țările incluse până acum în program sunt Bangladesh, Brazilia, Estonia, Etiopia, Guatemala, Moldova, Norvegia, Senegal, Sierra Leone, Singapore, Sri Lanka și Togo.

O atentă răspândire geografică pe fiecare continent, care include țări din lumea întâi, a doua și a treia.

Merită observat că lista include țări membre NATO, UE și BRICS. Interesante implicații ale presupusei multipolarități!

În exact aceeași zi în care era lansat programul „50-în-5”, Parlamentul European și Consiliul Europei ajungeau la un acord privind noul cadru pentru sistemul de Identitate Digitală Europeană (eID).

Conform comunicatului oficial de presă(subl. ns.):

„Regulamentul revizuit constituie o schimbare clară de paradigmă pentru Identitatea Digitală Europeană, care urmărește să garanteze un acces universal pentru persoane și companii la o identificare și autentificare electronică sigură și fiabilă.

„În virtutea noii legi, statele membre vor oferi cetățenilor și companiilor portofele digitale care vor putea lega identitatea digitală de alte calități personale (de exemplu: permis de conducere, diplome, conturi bancare).

„Cetățenii vor putea să își dovedească identitatea și să distribuie documente electronice din portofelele lor digitalede pe telefonul lor mobil cu o apăsare de buton.”

Aceasta vine după anunțul că Banca Centrală Europeană trece luna aceasta la „faza următoare” a proiectelor privind o monedă Euro digitală.

Euro digital va oferi – potrivit fostei directoare a FMI (și, se pare o fanatică a Numerologiei), Christine Lagarde – un anumit „control limitat” asupra cheltuielilor cetățenilor.

India, o altă țară BRICS, se află de ani de zile în avangarda dezvoltării Infrastructurii Digitale Publice. Articole apărute în publicații precum Forbes afirmă că „India are deja o infrastructură digitală, America are nevoie de una”.

În același timp, China face pași mari pentru a elimina anonimatul online.

Iar politicieni occidentali – cum este candidata prezidențială americană Nikki Halley – declară că Statele Unite ar trebui să facă același lucru.

Pe tăcute, în timp ce lumea întreagă este atentă la Israel și la Hamas, faza de reorganizare mondială a Marii Resetări se află în plină desfășurare.

Plasa se țese și se strânge.