ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Daniel Vighi, profesor de literatură la Universitatea de Vest din Timișoara, membru al Societății Timișoara (cea care în 1990 a emis Proclamația de la Timișoara - a murit ieri, la vîrsta de 66 de ani, anunță „Adevărul”. În filmarea de mai sus îl puteți vedea pe domnul Vighi vorbind despre revoluția din 1989 și perioada imediat următoare.

Cu doar cîteva zile înainte de moarte Consiliul Local Timișoara i-a atribuit domnului Vighi titlul de cetățean de onoare al Timișorii. Premiul a fost ridicat de soția sa, domnul Vighi fiind prea bolnav să se prezinte personal la ceremonie.

Conform mesajelor de pe pagina sa de facebook, Daniel Vighi era un susținător ferm al vaccinării anticovid. În 31 ianuarie 2021 punea pe profilul său mesajul alăturat în care critica toleranța poliției americane față de protestele antivacciniștilor, în contrast cu duritatea aceleași poliții care împușcă afroamericani pe stradă.

Dumnezeu să-l odihnească!