ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce au început să se vaccineze în public ca să se ofere drept exemplu corect cetățenesc, ierarhii greci par să-și fi abandonat turma, care, însă, nu se rătăcește, pentru că se ține încă strâns de Sfânta Cruce. Asta au vrut să demonstreze câțiva drept-credincioși lipsiți de sprijinul ierarhiei, dar care au ținut să păstreze obiceiul tradițional legat de cruce și ape în sfânta zi a Botezului Domnului. Asaltați cu demență am putea spune de zeci de membri ai forțelor de ordine, într-un final, unul dintre tineri reușește să arunce crucea în apă și să o recupereze doar pentru a fi arestat imediat, împreună cu o tânâră mai vocală, ca periculoși "teroriști" creștini ce se dovediseră sfidând Religia Covidului care a interzis totalitar obiceiul creștinesc. Puțina mulțime este auzită strigând polițiștilor că sunt sataniști și anticreștini, care în greacă sună antihrist, ceea ce a și inspirat titlul nostru apropiat de esența problemei actuale a acestei lumi.

Spre deosebire de această situație extremă, aberantă, sinistră, care ne amintește pe drept cuvânt de cum erau tratați creștinii acum 2000 de ani, la noi, Înalt Preasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a reușit cu harul său, insuflat cu siguranță de Sfântul Duh, să mențină bucuria acestei mari sărbători a creștinătății pentru credincioșii de la malul mării și din toate colțurile țării, veniți la Constanța pentru a se întări sufletește și a se curăța de viruși invizibili sau mediatici. precum și de alte rele, prezente și viitoare, cu Aghiazma Mare. Exemplul ierarhului tomitan, în contrast cu tragedia din Grecia, trebuie să dea de gândit întregii ierarhii și tuturor credincioșilor români. Așa cum "vaccinul" de credință pe care ni l-a oferit Patriarhul Daniel la praznicul Sfântului Dimitrie, Ocrotitorul Bucureștiilor, ne poate scuti, cu ajutorul Domnului - care nu Se lasă batjocorit -, de orice alt vaccin lumesc. "Bate-voi păstorul și se vor risipi oile turmei". Să nu dea Dumnezeu! Apelul testamentar al Părintelui Justin este mai actual ca nicicând: unitate, pocăință, ascultare, rugăciune.

 

 

Video: DeInteres

Foto: Vali Vădănoiu