ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În Statele Unite, inflația a ajuns la cel mai mare nivel al său din ultimii 40 de ani, în timp ce prețurile la alimente, combustibili și costurile pentru gospodării au explodat.

Americanii freamătă. Mârâie. Un popor cu milioane de arme este imprevizibil. Până și simpatizanții Democrați cei mai fideli încep să se sature de Biden .

Popularitatea președintelui a ajuns sub 40%. Și prăbușirea continuă.

În condițiile unui sprijin necondiționat din partea mașinăriei mediatice și de propagandă, gata să susțină toate gogomăniile Șefului, asta e realmente o performanță.

Dar aici nu e vorba doar de soarta politică a lui Biden, ci de faptul că acesta (și toți ciudații care îl înconjoară) trag în jos Partidul Democrat ca niște pietre de moară.

Semnalele de nemulțumire care vin dinspre societate sunt cu atât mai îngrijorătoare, cu cât, doar peste cinci luni, în noiembrie, vor avea loc „alegerile de la jumătatea mandatului”, care se anunță cruciale pentru echilibrul politic din Congres.

În disperare de cauză, administrația octogenarului de la Casa Albă a încercat în ultimele luni o diversiune mediatică, aruncând vina pentru criza economică în cârca lui Putin și a invaziei acestuia în Ucraina.

De fiecare dată când e nevoie de explicații pentru toate nenorocirile care îi lovesc în rafală pe americani – de la creșterea prețului benzinei la pompă la lipsa de tampoane pentru femei - expresia „Scumpirile lui Putin” se repetă ca un disc stricat în toate luările de poziție ale oficialilor de la Washington.


(Modelul a fost brevetat și în țările satelit ale SUA. „Să nu aruncăm vina pe guvern, Putin e vinovat”, își hurduca vorbele Iohannis cu o lună în urmă. Valul de ironii de pe rețelele sociale l-a determinat să nu mai încerce a doua oară.)

Grav este că „narativa” nu mai prinde nici pe Potomac.

Potrivit unui sondaj realizat de institutul Rasmussen și dat publicității marți, doar 11% dintre americani cred cu adevărat că Vladimir Putin este vinovat de creșterea prețurilor la combustibili.

Alți 29% dintre respondenți consideră că de vină pentru scumpiri sunt companiile din industria petrolieră.

Însă, într-o lovitură de grație dată credibilității administrației Biden, 52% dintre americani dau vina pe politicile Casei Albe.

Sondajul Rasmussen este mai mult decât expresia unei crize politice. Este cuiul care se înfige cu zgomot în coșciugul lui Biden.

Sancțiunile împotriva lui Putin au fost Ciocanul.

Democrații au nevoie urgentă de o rupere de ritm. De o schimbare brutală de paradigmă și direcție. De o nouă „diversiune mediatică”.

(Propunerea făcută în pripă, de anulare a taxelor la benzină pentru trei luni, dovedește disperarea care domnește la Casa Albă. Ea nu rezolvă problemele până în noiembrie, însă marchează virarea definitivă spre Comunism a Americii.)

Democrații înțeleg că propunerea aceasta nu e decât un petic precar peste o situație ciuruită. E nevoie de altceva. Mult mai puternic și mai răsunător.

Îndepărtarea lui Biden pe motive de sănătate, poate. Sau un acord de pace în Ucraina.

Sau o nouă fraudă la urne, ca în 2020. Acompaniată de tulburări sociale și violențe de stradă (de pildă, sub pretextul restrângerii dreptului la avort) și de restricții sanitare care să acopere jaful.

În America zorile sunt roșii.