ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Este strigătoare la cer colaborarea de tip mafiot dintre politicieni, corporații și mass-media. Practic asistăm la o adevărată nebunie. Un fapt de o gravitate extremă este tratat de jurnaliști la capitolul ”Diverse”, cu o lejeritate demnă de saloanele de psihiatrie.

Să recapitulăm. Premierul slovac Fico a anunțat că la întrunirea convocată de președintele Macron la Paris, cu peste 20 de lideri europeni, se va discuta și posibilitatea ca unele state să trimită trupe terestre în Ucraina, în baza de-acum celebrelor acorduri bilaterale de securitate semnate cu regimul de la Kiev. Inițial, niciun alt politician dintre cei ajunși la Paris nu a negat informația-bombă lansată de premierul slovac.

Apoi, după întrunirea desfășurată cu ușile închise, olandezul Mark Rutte a susținut că ”nu a fost pe ordinea de zi” problema trimiterii trupelor în Ucraina. Cu alte cuvinte, s-a discutat deocamdată informal, însă suficient de apăsat încât președintele Macron să iasă ulterior cu declarații uluitoare, de neconceput până mai ieri: ”Nu există astăzi un consens pentru a trimite în mod oficial, asumat și aprobat, trupe terestre. Dar în dinamică, nimic nu trebuie exclus. Vom face tot ce este necesar pentru a ne asigura că Rusia nu poate câștiga acest război”. Macron a dat de înțeles că până acum aliații NATO au reacționat tardiv, cu întârzieri de câteva luni – iar în cazul trimiterii de trupe terestre ar trebui să nu se mai repete greșeala.

Mulți oameni care astăzi spun «niciodată, niciodată» sunt aceiași oameni care au spus «niciodată tancuri, niciodată avioane, niciodată rachete cu rază lungă de acțiune» în urmă cu doi ani”, a insistat Macron. Chestionat la rândul său, premierul francez Gabriel Attal a reiterat că ”nimic nu poate fi exclus într-un război purtat în inima Europei”, inclusiv trimiterea de trupe terestre.

Este halucinant cu câtă lejeritate vorbesc acești politicieni-marionetă despre intrarea până peste gât a europenilor în război cu Rusia, prima putere nucleară a lumii. Iar mass-media, în loc să-i tragă de mânecă, în loc să le pună niște întrebări de bun-simț, fie ignoră fenomenul, fie îl tratează precum ProTV, care a titrat cu litere de-o șchioapă: ”Veste mare pentru Kiev. Emmanuel Macron anunță că trimiterea de trupe occidentale în Ucraina «nu poate fi exclusă»”.

Așadar, în accepțiunea presei guvernamentale important este că vin ajutoare în sprijinul lui Zelensky, nu că europenii vor fi trimiși pe front drept carne de tun, iar continentul riscă să fie spulberat de focoasele nucleare rusești. ”Make no mistake”, președintele Putin va folosi cele mai înfricoșătoare și distrugătoare arme dacă balanța se înclină în favoarea aliaților NATO pe frontul din Ucraina.

Până să trimită trupe cu acordul unor marionete ca Macron, Scholz sau Iohannis, aliații NATO au mai trecut o linie roșie. Ei au decis la Paris ”crearea unei coaliții pentru lovituri la distanță și, prin urmare, rachete și bombe cu rază medie și lungă de acțiune”.

Suntem convinși că înfrângerea Rusiei este esențială pentru securitatea și stabilitatea în Europa”, a subliniat Macron extrem de senin și iresponsabil, de parcă ar fi vorbit despre un banal meci de fotbal.

Faptul că nimeni din Vest nu poate explica, în termeni ușor de înțeles, cum anume arată ”înfrângerea Rusiei”, înseamnă una din următoarele două variante: fie avem de-a face cu niște psihopați asupra cărora se fac presiuni imense, fie suntem martorii unui spectacol criminal regizat de profitorii din umbră.
……………….
ZIUA 9 / Campania de strângere de fonduri ”10 zile de donații pentru 100 de zile de Opoziție” continuă. După primele opt zile s-au strâns 2.648 euro dintr-un total de 3.000. Amănunte, aici. Vă mulțumesc!

Parteneriat Opoziția