ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În calitate de fost premier, fost președinte al Senatului și fost șef al PNL, Florin Cîțu a devenit artizanul ”furtului secolului”. Da, ați citit bine, se cheamă furt, din moment ce scoatem din buzunare un miliard de euro pe milioane de doze pe care ulterior le aruncăm la gunoi.

Sigur, nu suntem în poziția Poloniei. De ce să refuzăm plata și să riscăm un proces cu amicii noștri de la Pfizer? Asta ne trebuie nouă, să fim târâți prin tribunalele din Belgia?! Să ne bată obrazul doamna ambasador Kavalec? Să ne sune nervoasă doamna Ursula, supărată că i-am stricat înțelegerea cu maestrul Bourla?

Miliardul de euro furat de Pfizer cu complicitatea șefei Comisiei Europene și a politicienilor români este fix suma pe care fugarul Ilan Șor a sustras-o din Moldova, potrivit Maiei Sandu. Însă în timp ce la Chișinău se vorbește apăsat despre ”furtul secolului”, la București politicienii aproape că ignoră mega-tunul cu vaccinuri. Florin Cîțu și doi amărâți de la USR au fost puși să scoată castanele din foc, pentru ca președintele Iohannis să nu fie nevoit să arate cu degetul spre Bruxelles. Așa cum ar fi fost normal.

Culmea este că însuși Cîțu a făcut-o în aprilie 2022, după ce Ciolacu s-a plâns că România a cumpărat 100 de milioane de doze de vaccin anticovid. Practic, o bătaie de joc. O cantitate cu mult peste necesar. Un furt pe față.

La momentul respectiv, strâns cu ușa și având perspectiva clară a unui dosar la DNA, Cîțu a încercat un mic șantaj, cu trimiteri directe la șefa Comisiei Europene și la guvernarea PSD: ”Știm toată lumea că a fost un plan făcut de Ursula von der Leyen. E adevărat, putem să o anchetăm pe Ursula, să vedem ce a avut în cap când a făcut acest contract pentru toată Uniunea Europeană și apoi a venit decontul. Eu cred că la anchetă (n.red. – ancheta despre vaccinuri) putem să băgăm și iertarea de datorii pe care o facem acum către sectorul Apărare. După ce Ponta a iertat 1,1 miliarde, la câțiva ani mai iertăm 100 de milioane. Ar trebui să ne uităm de ce statul român, în loc să crească pensii și salarii, la început de an a dat bani către Franklin Templeton (n.red. – fondul de investiții american, administrator al Fondului Proprietatea), prin semnătura ministrului Finanțelor”.

Sigur, atacul disperat al lui Cîțu, în aprilie 2022, pare că s-a lovit de un zid. DNA a mers mai departe și a găsit trei mari vinovați, în frunte cu fostul premier. Care premier avusese în februarie 2021 o primă rundă de negocieri cu Ursula von der leyen, la Bruxelles, în legătură cu ”gestionarea crizei legată de pandemie”. ”Premierul român a prezentat stadiul derulării campaniei de vaccinare la nivel național, care plasează România pe unul dintre primele locuri între statele membre. În același timp, a exprimat încrederea că noile angajamente asumate de furnizorii de vaccinuri vor fi respectate, pentru a permite derularea, în bune condiții, a campaniilor de vaccinare”, se arată în comunicatul din 12 februarie 2021, aflat încă pe site-ul guvernului.

În mod paradoxal, tocmai zilele trecute, când DNA a dat publicității acuzațiile oficiale și prejudiciul imens, estimat la 1 miliard de euro, Florin Cîțu a intrat în ”silenzio stampa”. A ezitat să mai iasă la rampă și să o acuze din nou pe Ursula von der Leyen, cu o dibăcie ieșită din comun, așa cum a făcut-o în 2022. Ar fi fost momentul ideal. În fond, șefa Comisiei Europene este principalul vinovat în dosarul penal al achizițiilor de vaccinuri. Mai rămâne ca procurorul șef Kovesi să definitiveze ancheta și să semneze rechizitoriul. Măcar acum, când s-au împlinit doi ani de la prima plângere depusă la Parchetul European de către un cetățean din România (vezi captură foto).


Faptul că PNL+PSD se delimitează de mascarada din pandemie și prin intermediul DNA aruncă anatema în capul a trei potlogari-marionetă, fără a aminti de șefa Comisiei Europene, reprezintă o golănie cât casa. Care arată, pe lângă lipsa de caracter specifică politicienilor, și o mare doză de nesimțire și aroganță în raport cu simplii cetățeni (antivacciniști, teroriști și putiniști).

……………..

Campania de strângere de fonduri ”10 zile de donații pentru 100 de zile de Opoziție” continuă. Amănunte, aici.

Opoziția