ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


S-au sesizat unii pe rețelele sociale după ce am spus, printre altele, că Nicușor este un ”președinte ilegitim”. Le-am stricat puțin sărbătoarea, trebuie să admit. 

Nu poți avea președinte legitim după lovitura de stat și scoaterea pe tușă a doi candidați suveraniști, fără o bază legală. Este absurd! Faptul că am avut, totuși, ”alegeri libere”, i se datorează exclusiv lui Călin Georgescu. Cu părți bune și părți mai puțin bune. Altfel, lucrurile ar fi evoluat fix ca în comunism. Ar fi apărut pe liste doar candidați globaliști votați de simpatizanții lor (mult, mult mai puțini decât cei 11.641.814 de români prezenți la urne pe 18 mai). Am fi asistat la un simulacru de alegeri, fără urmă de legitimitate. 

Până și Nicușor Dan admite că a ajuns la Cotroceni printr-o potlogărie. El a promis că ”va încerca” să vadă cine a încălcat grav Constituția pe 6 decembrie, când puciștii de la PSD, PNL și CCR au răspuns prompt directivei venite, cel mai probabil, pe firul scurt de la Paris. Să nu ne facem iluzii. Nu vor fi găsiți nici măcar țapi ispășitori. Se va șterge ”incidentul” cu buretele mai repede decât i-ar lua lui Nicușor să șteargă tabla, după o nouă problemă dată ca temă de CTP. 

În fine, avem un președinte ales de peste 6 milioane de români speriați de ”Apocalipsa după Simion”. Va trebui să ne obișnuim cu ideea că va sta la Cotroceni următorii zece ani (și nu doar primii cinci). Nicușor a reintrat în campania electorală încă din prima zi, în calitate de președinte ales. Și-a dus fetița la școală pe jos, protejat de un SPP-ist cu figură blajină, de academician, apoi a declarat că va locui în același apartament închiriat, și nu la Cotroceni. 

Nici măcar Ion Iliescu nu a încercat să pară atât de aproape de populime. Faptul că fostul președinte, la venerabila vârstă de 95 de ani, a ieșit în spațiul public pentru a-l felicita călduros pe Nicușor, nu este chiar întâmplător. Iliescu a văzut în fostul lider al USR președintele ”sărac și cinstit” din anii 90, când tinerele textiliste de la APACA îl trăgeau de turul pantalonilor pe premierul Petre Roman (cu lozinci de genul ”Nu vrem Kent, nu vrem valută, vrem ca Roman să ne...”). 

E aproape imposibil să reziști unui astfel de populism de stânga. Ce poți să-ți dorești mai mult decât un președinte tânăr, inteligent (olimpic la matematică, ej prost?!), sărac, cinstit, empatic și cu atitudine extrem de modestă? În plus, și pro-european, aka globalist get-beget. Să nu uităm, însă, că sub umbrela regimului Iliescu au proliferat găști de interlopi din FSN și PSD care au spoliat tot ce-au prins în cale. 

Între timp, metodele s-au mai rafinat. Interlopii lucrează cu mănuși, prin intermediul unor procedee extrem de sofisticate. 

Chiar dacă Nicușor va evita să ne spună cine l-a susținut financiar în campania electorală cu milioane de euro (în afară de donațiile simplilor cetățeni), deja circulă informații despre principalii binefăcători. Oameni de afaceri ca Dan Șucu (Mobexpert) sau Florin Talpeș (Bitdefender), dar și alții din Confederația Patronală Concordia, par să fi pus umărul din plin la succesul lui Nicușor. Vom vedea și cu ce costuri. 

Încă o dată: Nicușor Dan ar putea fi cel mai onest și mai bine intenționat politician, însă viziunea sa asupra viitorului României nu coincide deloc cu viziunea a peste 5 milioane de români. Iar asta este un lucru extrem de important. Este ceea ce contează. O Românie aflată la marginea imperiului european, subjugată total intereselor franco-germane, diferă substanțial de o Românie suverană - respinsă ferm, ca proiect de țară, de președintele Nicușor Dan. 

De aceea omul ”sărac și cinstit”, olimpic la matematică, exponent al stângii globaliste, nu va fi niciodată și reprezentantul suveraniștilor. Oricât de multe calități ar avea pe persoană fizică. Reconcilierea este imposibilă. 

În acest context, nu pare a fi deloc accidental faptul că administrația Trump a ignorat victoria lui Nicușor. Noul președinte ilegitim încă așteaptă felicitări din partea Casei Albe.