ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Indiferent ce se spune despre decembrie 1989, noi, timisorenii, am simtit-o in sufletul nostru ca o Revolutie. Anticomunista. Ca pe o puternica dorinta de schimbare. De reconectare la istorie, la traditii, la radacini si normalitate. In fiecare an, in decembrie, ne impartasim ca romani aceleasi nazuinte sau asteptari care au fost mai mult sau mai putin implinite.

Dezamagirile.

E bine ca rememoram si nu uitam. E o forma de terapie sociala, de speranta in mai bine, care nu moare niciodata.

Desi multe nu sunt cum am visat si cum ar trebui, pentru mine cea mai mare dezamagire e ca de la „Jos comunismul!” si „Libertate!” am ajuns - si aici e o extensie in mai tot occidentul - sa renuntam la libertati, sa ne lasam mintiti de propaganda cu o senintate incredibila si sa traim o vreme in care neomarxismul progresist devine noua doctrina la moda.

Noua ordine mondiala.

Cred ca asta e cea mai mare ironie a sortii, mai ales pentru noi, cei care in decembrie 1989 stateam in strada sa facem marxist-comunismul uitat pentru totdeauna

Adrian Orza

VIDEO - Fostul vice-primar al Timișoarei, Adrian Orza, în dialog cu jurnalistul Cosmin Țîntă: