Adrian Pătrușcă: Pușcăria COVID a luat foc: Se poate evada!

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Occidentul declară război Chinei. Aceasta este esența summit-ului G7 din Marea Britanie și cea mai bună veste din ultimii treizeci de ani.
 

„G7 încearcă să găsească un răspuns coerent la asertivitatea crescândă a președintelui Xi Jinping după spectaculoasa dezvoltare economică și militară a Chinei din ultimii 40 de ani”, a dezvăluit pentru Reuters un oficial american care a dorit să-și păstreze anonimatul.

Termenul „asertivitate” („assertiveness”), provenind din psihologie, înseamnă „siguranță de sine” combinată cu refuzul de a te înclina în fața preopinentului.

În termeni neaoși, dâmbovițeni, Xi și-a luat nasul la purtare.

Pentru a-i mai reteza din înfumuratul organ olfactiv, G7 propune un plan global de infrastructură, care să rivalizeze cu faimoasa Inițiativă „Belt and Road” în valoare de multe trilioane de dolari.

În plus, G7 intenționează să-l lovească pe Xi unde-i greu voinicului: la „munca forțată”.

Aceasta înseamnă că numeroase produse chinezești, create prin exploatarea deținuților politici și religioși sau a copiilor ar putea fi supuse sancțiunilor și boicotului internațional.

Inițiativa „Belt and Road” (în traducere aproximativă „Drumuri și Poduri) este un plan de infrastructură, lansat în 2013, menit să lege Europa de Asia. O versiune modernă a „Drumului Mătăsii”. Peste o sută de țări au semnat acorduri cu China pentru a coopera la acest proiect colosal care cuprinde căi ferate, porturi și autostrăzi.

Inclusiv țări din G7 care se opun acum.

Pentru a-i arăta lui Xi că nu glumesc, liderii G7 l-au invitat la summit pe președintele sud-coreean Moon Jae-in.

Coreea de Sud și Japonia (membră a G7) sunt cei doi ghimpi geostrategici ai Occidentului din coasta Chinei.

Planurile și declarațiile liderilor G7, de o agresivitate cu care China nu mai era obișnuită de decenii (cu excepția notabilă a lui Trump), au produs iritare la Beijing.

„G7 este o relicvă a vremurilor trecute, a cărui influență și putere nu mai merită luate în serios, în condițiile în care centrul economic și politic al lumii s-a mutat spre Est”, a tunat Global Times, oficiosul Partidului Comunist Chinez.

*

Asistăm la o schimbare dramatică de paradigmă a Occidentului față de China. În special a Statelor Unite.

Joe Biden, însuși, pare să fi trecut pe steroizi.

„Fie că acționează pentru a pune capăt pandemiei de COVID peste tot în lume, fie că reacționează la exigențele unei crize climatice care se accelerează, fie că trebuie să facă față activităților nefaste ale guvernelor chinez și rus, Statele Unite trebuie să conducă lumea dintr-o poziție de forță.”

Aceste cuvinte focoase au apărut sub semnătura lui Joe Biden într-un editorial din Washington Post, pe 6 iunie, cu trei zile înainte de summit-ul G7.

Moșulică senil, care mai an o confunda pe nevastă-sa cu soru-sa, acum pare că a mâncat jăratec.

După reuniunea G7, Biden va participa în primele trei zile ale săptămânii la trei summit-uri, unul mai important decât altul: NATO, SUA-UE și cu Vladimir Putin.

Este aproape sigur că primele două se vor desfășura în siajul G7, producând noi declarații belicoase la adresa Chinei din partea NATO și UE.

În schimb, întâlnirea lui Biden cu Putin de miercuri face toți banii. În martie, când între Washington și Beijing curgeau lapte și miere, Biden l-a făcut pe Putin „asasin”, iar Putin a răspuns: „Cine zice, ăla este!”.

Va deschide Biden două fronturi? După Xi, și împotriva lui Putin? Greu de crezut.

Când a pus piciorul în Marea Britanie, Biden a făcut o declarație dulce-amăruie, amestec de bici și zăhărel: „Nu dorim un conflict cu Rusia. Dorim o relație stabilă și predictibilă. (…) Am fost foarte clar: Statele Unite vor reacționa într-un mod viguros și semnificativ, dacă guvernul rus se angajează în activități dăunătoare.”

Practic, ofertă de armistițiu condiționat.

*

Explicația cea mai tranșantă pentru rapida răcire a relațiilor cu China a fost oferită de Kurt Campbell, coordonator american al afacerilor indo-europene în Consiliul Național de Securitate, eminența cenușie a lui Biden în Asia.

„Perioada (relațiilor cu China), descrisă în general ca idilică, a luat sfârșit”, a spus Campbell miercuri la un eveniment găzduit de Universitatea Stanford.

Politica SUA față de China se va derula de acum încolo potrivit unui „nou set de parametri strategici”, a explicat oficialul, adăugând: „Paradigma dominantă va fi de acum competiția”.

Care este motivul răsucirii? Orientarea Chinei către o „exercitare grosolană și dură a puterii”, indicând faptul că regimul de la Beijing „este decis să joace un rol mai asertiv”.

Din nou „asertiv”! Probabil Kurt Campbell este una și aceeași persoană cu oficialul anonim din primul paragraf.

*

Scriam săptămâna trecută că explicația pentru ruptura bruscă dintre Statele Unite și China, pentru războiul privind originea COVID, o reprezintă gâlceava pentru împărțirea lumii.

Am avut dreptate.

Cu China nu te mai poți înțelege, par să spună Biden și ceilalți lideri occidentali. Lui Xi nu îi mai ajungi cu prăjina la nas. E lacom și vrea partea leului. De aceea, trebuie pocnit peste bot.

*

Summit-ul G7 din Marea Britanie s-a desfășurat sub deviza, insistent repetată, „Build Back Better”. Nu întâmplător! Este deviza Marii Resetări. A Noii Ordini Mondiale.

Cei șapte lideri occidentali au urmărit să transmită astfel lumii întregi mesajul roz-optimist că Marea Resetare continuă și fără China.

Dar aceasta este o colosală fanfaronadă.

Nu poți face globalizare fără un sfert din populația globului. Nu poți institui o Nouă Ordine Mondială, când ți se opune a doua putere economică a lumii (China), iar a doua putere militară (Rusia) stă într-o expectativă ostilă.

Nemaivorbind că modelul politic, economic și social pentru Marea Resetare, este chiar China, cu capitalismul său corporatist, cu sistemul său de credit social și cu tirania asupra individului.

Pentru omul de rând, prizonier al Dictaturii COVID prin care se dorește instalarea NOM, păruiala dintre gardienii lumii este cea mai bună veste de la dezmembrarea URSS încoace.

Pușcăria a luat foc: se poate evada!

Parteneriat EVZ

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Pentru știri necenzurate abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
 • Vlad Dracul 14.06.2021 19:51
  • Degeneratii au impresia ca vorbesc despre Ucraina, Irak, Afganistan etc.
  • Disperarea e gigantica si va genera gesturi atit de ilogice si grave incit China nu va face decit sa culeaga ''roadele'' !
  • China nu mai poate fi dominata si nici ''strunita'' prin incitarea Japoniei care(asta a fost strategia utilizata in al doilea razboi) , nici in 1000 de ani nu va uita Hirosima si Nagasaki .....
  • Cu sicane si insinuari absurde , de maidan, cu ''sanctiuni'' care produc efecte doar asupra celor care le initiaza, sau cu amestecul grosolan in treburile interne ale adversarului nu se va obtine dect o reactie pe masura.
  • Calea spre prabusire , odata amorsata, nu se va opri !!!!!!!!
  Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
 • mapuni 14.06.2021 23:42
  • doar o intrebare... cine detine Banca Nationala a Chinei? Atat... dupa asta... no comment!
  Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
 • Eli 15.06.2021 12:17
  • Da, paruiala este de ceva timp o veste buna, de aici ni se trage faptul ca am avut relaxari, altfel nu ne lasau deloc cu tulăpinile si statul in casa.
  • Nu este numai Rusia si China, ci si toata Africa aproape, care a inceput sa dea cu flit Vestului. Vedeti raspunsul Presedintelui Ghanei catre Elvetieni: nu va mai dam aur si cacao, vom face noi ciocolata. Au semnat acord cu China. la fel alti africani, care s-au saturat de vesticii care de atata amar de timp ii tine in saracie si le ia toate resursele, plus ''ajutoareleț' care de fapt se sifoneaza, in bratele unor conducatori africani si ale directorilor ong-urilor. O mica mica parte ajunge la cei nevoiasi, daca ajunge.
  • Si africanii s-au saturat, daca va uitati la comentariile la unele videouri, ei cred ca ,,, China este doar un partener economic care ii va salva de vestici. Cel mai bogat continent cu cei mai saraci oameni (si unii cu bogatii exorbitante) pentru ca de fapt se jefuieste tot sa sustina bunastarea vesticilor. Vedeti si taxele coloniale pe care le platesc Frantei inca 14 foste colonii, plus resurse etc.
  •  
  • La fel alte state din Asia au spus nu globalizarii.
  •  
  • Insa ai nostri tot vor sa faca ''Big Brother'' si control absolut, asa ca ce mi-e China ce mi-e astialalti, daca nu scapam de ei.
  •  
  • In schimb agenda asta a lor G7, intalnirea: praf in ochi. Daca tot tin toata productia in China. Numai daca incep sa mute la loc fabricile in tarile de provenienta, daca muta productia din China vor putea face ceva, altfel, praf in ochi. Asta daca ii vor lasa multinationalele care sunt stapanii lor si Farma care ia materia prima din China , dar vom vedea. in rest asa un razboi rece cu luam de la voi, va dam toti banii nostri si tot pentru a crea multe locuri de munca si a creste puterea Chinei, dar sa nu faceti x si y. LOOOL pe cine prostesc?
  Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Persoane: Xi Jinping

Locații: China Rusia SUA Uniunea Europeană

Subiecte: confruntare militară SUA - China

Organizații: Evenimentul Zilei G7 NATO

Tip conținut: Opinii