Afacerea ”Durov” și viitorul libertății cuvântului

Arestarea lui Pavel Durov, proprietarul rețelei Telegram, a stârnit un nou val de emoție în rândul celor care consideră că libertatea cuvântului rămâne fundamentul oricărei democrații.
În cazul afacerilor dezvoltate de Musk, Zuckerberg sau Durov, moderarea de conținut cu caracter infracțional are sens. Imaginați-vă cum ar arăta Facebook, spre exemplu, cu imagini și filme porno, cu tot soiul de perverși și drogați. Sau cu teroriști în plină acțiune de decapitare a victimelor. Inteligența artificială are un rol evident în astfel de activități de stopare a fenomenului infracțional de pe rețelele sociale.
Problema majoră intervine atunci când guvernele își depășesc clar atribuțiile și încearcă să influențeze publicul prin cenzurarea informațiilor/opiniilor cu caracter social și politic, contrare narațiunii oficiale. S-a întâmplat în mod curent pe Facebook și pe Twitter – înainte ca Musk să preia rețeaua. Telegram rămăsese o platformă independentă de influențele guvernamentale, cel puțin până la reținerea lui Pavel Durov pe aeroportul din Paris. Spre deosebire de Facebook și Twitter, criticate pentru exploatarea mercantilă a datelor personale, Telegram s-a angajat să nu dezvăluie niciodată informații despre utilizatorii săi. Iar asta a contribuit decisiv la conflictul dintre Durov și autoritățile de la Kremlin care încercau să prevină acțiunile ostile ale unor agenți globaliști ca Alexei Navalnîi.
De altfel, fostul președinte Medvedev l-ar fi avertizat pe Durov, cu ani în urmă, că va avea ”probleme serioase” oriunde în lume dacă va acționa împotriva intereselor guvernamentale.
Campanie de donații pentru Opozitia.net
Pe de altă parte, principalii acționari ai Telegram pretind că este absurd să fie trași la răspundere pentru activități infracționale de care nu sunt responsabili. Este ca și cum poliția franceză ar încerca să-i aresteze pe patronii de la Toyota pe motiv că militanții ISIS au instalat mitraliere pe mașinile 4×4 ale firmei japoneze. Să zicem că adevărul ar fi undeva la mijloc. Cum spuneam și în debutul postării, o minimă moderare s-ar impune și pe Telegram (evident, nu în cazul textelor de opinie).
Reținerea lui Durov în arestul Poliției pariziene timp de câteva zile a creat un soi de panică la Moscova. Telegram este foarte popular nu doar în rândul simplilor cetățeni din Rusia, ci și printre autorități. Nu în ultimul rând, bloggerii militari, ofițerii și soldații ruși îl folosesc pe front. Așa că apelul Margaritei Simonyan, o jurnalistă apropiată de Kremlin, ca oficialii ruși să-și șteargă conversațiile de pe Telegram, are rațiuni justificate. Există temeri că Durov, pentru a-și salva pielea, le va oferi cheile de criptare serviciilor de informații din Franța.
Chiar dacă are și cetățenie franceză, iar în 2017 s-a alăturat Forumului Economic Mondial (WEF) Young Global Leaders ca reprezentant al Finlandei, Pavel Durov pare că a menținut relații foarte bune cu Moscova. Dovadă că Telegram a fost folosit intensiv de autoritățile de la Kremlin în ultimii aproape trei ani de război, iar Ambasada Rusiei la Paris i-a acuzat pe anchetatorii francezi că refuză să coopereze cu Moscova. La câți mercenari din Legiunea Străină și-au pierdut viața în Ucraina, nici nu-i de mirare.
Așadar, ca măsură de precauție rușii vor folosi pe front altă platformă de comunicare. Probabil că nu vom afla prea curând cât de ”fructuos” a colaborat Durov cu oamenii lui Macron. Dacă cenzura se va instala și în postările incorecte politic, atunci am avea un indiciu solid.
Ce trebuie să reținem noi, oamenii obișnuiți, este că
globaliștii vor restricționa masiv accesul la rețelele sociale imediat ce vor
simți că există un pericol major. Deocamdată vedem doar un simplu show
mediatic, o victimizare din partea patrioților (normală pe fondul arestării lui
Durov). Filantropii de la Davos încă dețin controlul cu autoritate. Și vor
încerca să înfurie, să ațâțe și mai mult cele două tabere, pentru o
extra-coagulare în jurul G7, respectiv BRICS.
……………………………
Campania de strângere de fonduri ”10 zile de donații pentru 100 de zile de
Opoziție” continuă. După cinci zile s-au strâns 1.473 de euro dintr-un total de
3.000. Amănunte, aici.
Parteneriat Opoziția
ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.
Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.
ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.
De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!

RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei) | RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)
Pe același subiect

Peninsula Iberică este noul Wuhan?

Viganò: Conclavul este falsificat – De aceea, viitorul Papă nu va avea autoritate

BTI: A venit adevărata nucleară: ambasada SUA sugerează că alegerile nu vor fi recunoscute

A vrut un Nürnberg al Covidismului: A fost aruncat în pușcărie!

Psiholog militar Laurențiu Niculescu: Asistăm la destrămarea psihică a unei întregi națiuni. Acest lucru trebuie oprit!

EMISIUNE LIVE: Doru Paraschiv, ofițerul de informații care l-a prins cu minciuna pe Marian Enache de la CCR ÎN DIRECT la ActiveNews și Starea de Libertate. ACTUALIZARE
Recomandările noastre

22 aprilie 1990, startul Pieței Universității. În urmă cu 35 de ani începea cea mai amplă manifestație anticomunistă din Europa Centrală și de Est. VIDEO și GALERIE FOTO

Alex Jones și Tucker Carlson despre Lupta pentru Adevăr: Globalism, Trump, Israel, Planuri Secrete pentru Al Treilea Război Mondial, WEF, CIA, 9/11 - O EMISIUNE-BOMBĂ tradusă în română - VIDEO
Secțiuni: Dezvăluiri Eveniment Externe Opinii Prima pagină Știri
Persoane: Pavel Durov
Subiecte: arestare
Organizații: Telegram
Tip conținut: Opinii
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (0)