ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


General rus: Vom face un culoar până în Transnistria, unde populația de limbă rusă e oprimată

Se confirma tot ce am afirmat la inceputul acestui razboi. Lovitura este in sud, nu in nord! Insula Serpilor este ocupata, cu toate ca putea fi salvata daca ar fi existat un condominium prealabil NATO / Romania - Ucraina. Coridorul Crimeea - Donetk este stabilit, Azovul este un lac rusesc. Primul aliniament este pe Nipru, al doilea ar putea fi pe axa Kaliningrad- Transnistria-Chilia, mai probabil in situatia actuala Transnistria-Chilia.

Pentru ca am indraznit sa spun ce gandesc, asa cum am facut-o mereu in acest spatiu public, unde niciodata nu mi-am declinat statutul profesional tocmai pentru ca opiniile mele jurnalistice (de membru UZPR) nu interfera cu actul didactic, niste tovarasi cu Rusia-n suflet si cu Occidentul la rever s-au gandit sa-mi dea o lovitura. A propos, nu-i asa, ne-stimabililor, ca v-a deranjat ca am dezvaluit intentiile rusilor chiar de la inceput si ca i-am atras atentia inamicului lor ca greseste? Ca prin actiunile sale de la acel moment ii favoriza pe rusi? Nu-i asa ca v-a usturat rau, si pe voi si pe rusii vostri care v-au facut ceea ce sunteti in prezent? Si care v-au facilitat ascensiunea in functii? Nu-i asa ca trebuia sa-mi inchideti gura cat mai repede si definitiv, daca se putea? Si, in binecunoscutul stil al maskirovkai m-ati etichetat putinista conspirationista, cand de fapt eu "le dadusem rusilor cu firma-n cap"?

Cat priveste actiunea defaimatoare demarata de site-ul G4Media impotriva mea spun doar atat: intr-o societate democratica, europeana, NU EXISTA DELICT DE OPINIE! Acest tip de delict este specific Coreei de Nord si Chinei Maoiste! Asocierea statutului meu, de cadru didactic, cu un comentariu pe care l-am postat in timpul meu liber intr-un areal liber reprezinta o actiune tipic stalinista, proprie anilor 1950. Iar, hartuirea la care supun universitatea pentru a forta o imposibila demitere a mea in conditiile in care eu am devenit profesor prin concurs si am o activitate exemplara, ireprosabila, dovedibila oricand, demonstreaza totalitarismul de tip bolsevic care bantuie mentalul acestei redactii. O redactie pe care, cu siguranta, o voi actiona in justitie.

Mai amintesc faptul ca in acest areal eu am activat inca din 2017 ca jurnalist. Am realizat timp de doi ani o emisiune culturala saptamanala intitulata "Un veac de la Marea Unire" si colaborez cu agentii de presa. Nu am renuntat la statutul meu de jurnalist si nu o voi face nici in viitor, cand voi reveni in spatiul media cu o emisiune de analiza geopolitica. Pe cale de consecinta, orice amenintari sau presiuni la adresa mea se inscriu in categoria presiunilor si amenintarilor la adresa libertatii de expresie in general si a jurnalistilor in mod special. Motiv pentru care imi rezerv dreptul de a sesiza forurile internationale care apara libertatea presei.

Sfarsesc prin a aminti tovarasilor mentionati anterior articolul 19 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului, emisa de ONU in 10 decembrie 1948: "ORICE OM ARE DREPTUL LA LIBERTATEA OPINIILOR SI EXPRIMARII; ACEST DREPT INCLUDE LIBERTATEA DE A AVEA OPINII FARA IMIXTIUNE DINAFARA, PRECUM SI LIBERTATEA DE A CAUTA, DE A PRIMI SI DE A RASPANDI INFORMATII SI IDEI PRIN ORICE MIJLOACE SI INDEPENDENT DE FRONTIERELE DE STAT". Astept sa contestati acest articol cu manie proletara, in spiritul mostenirii KGB-iste care v-a cladit, pentru a-mi oferi si mai multe argumente in fata instantei care va judeca plangerea mea.

Multumesc cu aceasta ocazie tuturor personalitatilor din mass-media si tuturor prietenilor si oamenilor de bine care mi-au fost alaturi in aceasta perioada dificila. Va urez tuturor, din tot sufletul, multa sanatate si numai bucurii!

PS: Republica Moldova se teme că Rusia va anexa Transnistria - anunță România liberă

AM AFIRMAT ACEST LUCRU DIN DIMINEATA IN CARE RUSIA A INVADAT UCRAINA SI, ULTERIOR, IN POSTAREA PENTRU CARE AM FOST LINSATA MEDIATIC DE NISTE TOVARASI CU RUSIA IN SUFLET SI CU OCCIDENTUL LA REVER! Doar ca, la cum stau lucrurile in acest moment, cel mai probabil, acel coridor se va realiza pe malul estic al Nistrului. Riscul mare este ca Gagauzia sa intre in joc de partea rusilor.