ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sistemul a supraviețuit, aparențele democrației au fost salvate, iluziile s-au spulberat.

„Valul Roșu nu a avut loc”, a scris pe Twitter congresmena Republicană Mayra Flores, după ce a suferit o înfrângere usturătoare în Texas.

„Categoric, nu a fost nici un val Republican”, a comentat dezamăgit și senatorul Republican de Carolina de Sud, Lindsey Graham.

Presa americană din această dimineață, în schimb, a gâlgâit de satisfacție, oferind o sumedenie de ironii și variațiuni pe această temă.

Probabil cel mai acid titlu este cel găsit de revista Time: „Valul Roșu a mai degrabă un strop rozaliu”.

Într-adevăr, la ora prânzului, când scriu aceste rânduri, victoria Republicanilor pare una foarte mică. Nu doar că șansele de a prelua controlul în Senat sunt pe muchie de cuțit, dar nici măcar victoria din Camera Reprezentanților nu este sigură.

Pentru a face o opoziție puternică și eficientă față de administrația Biden, Republicanii ar fi avut nevoie de victorie în ambele Camere ale Congresului.

Și nu orice fel de victorie: ci una zdrobitoare, la un scor detașat.

Ar fi avut nevoie, atât în Camera Reprezentanților cât și în Senat, de o majoritate largă, capabilă să îi anihileze pe RINO („Republicans In Name Only”), indivizii călâi din Partidul Republican, care, în ciuda afilierii lor, votează în mod tradițional alături de Democrați.

Și asta nu e totul. Am fost avertizați – inclusiv de Joe Biden – că numărătoarea voturilor se va prelungi.

În orele (probabil și zilele) următoare, diferența de voturi dintre Republicani și Democrați se va micșora constant, cu ajutorul faimoaselor mașini de vot Dominion, care știu să fure cât și cum trebuie. Științific. Sociologic.

(Pe tot teritoriul Statelor Unite s-au înregistrat o sumedenie de nereguli, incorectitudini și incidente mărunte, dar suficiente pentru a influența ATÂT CÂT TREBUIE rezultatul: asemenea nisipului care gripează un motor, pătrunzând în toate măruntaiele mecanice.)

Deznodământul alegerilor din SUA pare CEL MAI PROST POSIBIL.

O victorie meschină a Republicanilor va permite administrației Biden să conducă la fel ca și până acum. Dicreționar.

Chichițele avocățești ale opoziției vor fi zdrobite de șenilele Sistemului, dar vor crea IMPRESIA democrației.

În același timp, victoria mică a Republicanilor va avea rolul unei supape pentru a reduce din presiunea nemulțumirilor sociale.

O hoție mare la vot, comandată de la pupitrul Dominion, și o victorie detașată a Democraților ar fi provocat cu siguranță mari mișcări de stradă. Poate chiar un război civil.

Dar Sistemul a ALES soluția optimă pentru el. Soluția care să îi permită nu doar Supraviețuirea, dar și păstrarea aparențelor unor alegeri libere și unei democrații funcționale.

Singura soluție capabilă să asigure continuarea pe termen nelimitat a Războiului din Ucraina, care reprezintă CHEIA Marii Resetări.

Simbolul alegerilor din 8 noiembrie din Statele Unite este victoria lui John Fetterman (foto) în fața lui Mehmet Oz în Pennsylvania .

Fetterman este un Democrat progresist care a suferit în urmă cu câteva luni un AVC devastator, ce i-a afectat dramatic capacitățile cognitive. Nu poate înțelege ce i se spune decât prin intermediul unui soft de calculator, care „traduce” cuvintele interlocutorului.

Oponentul său a fost faimosul Dr. Oz, vedeta medicală de televiziune. Doctorul-showman, Republicanul „Burducea”, care recomanda atât vaccinarea anti-COVID cât și hidroxiclorochina.

Oz este un vorbitor neîntrecut. Un Peroretician.

Fetterman este un tele-prompter uman. Incapabil să lege singur două vorbe, necum să ducă o idee până la capăt.

Și totuși, în ciuda prestației catastrofale din campanie și a sondajelor care îl cotau în jurul a 30%, Fetterman a câștigat. Dominion a demonstrat că există o Solidaritate a Mașinilor.

Victoria lui Fetterman este simptomatică pentru actuala etapă a civilizației.

Este victoria TransUmanismului, a Omului-Mașină și a Marii Resetări în fața opoziției călduțe. A clasei Patrioților Adaptabili, apăruți de sub pulpana Sistemului în timpul COVID.

Cei care au misiunea de a compromite Patriotismul și de a crea Aspectul de Democrație.