ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Personajul din fruntea guvernului vrea să instituie metode de discriminare fasciste, ca să-i transforme pe cei ne-vaccinați în cetățeni de rangul doi, lipsiți de anumite drepturi fundamentale.

"Există un mod de a motiva populația, fiecare țară are un mod de a motiva populația. Am văzut și Germania că folosește acest...și dacă Germania este ok să motiveze cu anumite beneficii pentru persoanele vaccinate, cred că putem să fim și noi ok. Până la urmă este singura soluție de a scăpa de pandemie - vaccinarea”, a spus premierul.

Drepturile cetățenești sunt condiționate de vaccin.

După cum observa cineva, una e să motivezi, și alta e să reduci din drepturi. Dar româna a ajuns o limbă străină în țara asta. 

În mintea primului ministru, accesul la drepturile pe care le-am avut înainte de pandemie este o favoare. Este fără putință de tăgadă că politicienii s-au obișnuit să procedeze discreționar, iar situația stărilor de urgență și alertă să o considere normală, nu ca pe o anomalie, cum este. Anormalul e normal și invers.

Să consideri Germania un model de conduită democratică e cel puțin hazardat. Nu-i de confundat prosperitatea lor cu apetitul pentru drepturile omului. 

Mimetismul are carențe grave, când mimeticul nu excelează la capitolul cultură generală.

Dacă nemții au hotărât așa, nu înseamnă deloc că e democratic, firesc. Ei au declanșat două conflagrații mondiale și li s-a părut că procedează corect, cum li s-a părut nimerit să scoată evreii pe coșurile crematoriilor.