ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul ucrainean a avut marți mai multe ieșiri nervoase ca urmare a faptului că NATO nu a prezentat o dată exactă pentru aderarea Ucrainei, nici o listă de condiții care trebuie îndeplinite.

Ca urmare, ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, și consilierul american pentru Securitate Națională, Jake Sullivan, care au participat la două evenimente diferite la Vilnius, au avut reacții asemănătoare.

Și anume că Ucraina ar trebui să le arate Aliaților mai multă gratitudine pentru sprijinul acordat în războiul cu Ucraina.

Întrebat în legătură cu frustrările lui Zelenski, Ben Wallace a afirmat:

„Că ne place sau că nu ne place, oamenii ar dori să vadă mai multă recunoștință (din partea Ucrainei.”

Wallace a adăugat că Ucraina a ajuns să își trateze Aliații ca pe un depozit de mărfuri din care se poate servi după bunul plac.

„Le-am spus (ucrainenilor) anul trecut, când am călătorit 11 ore pentru a mi se da o listă, că nu sunt Amazon.”

De asemenea, Wallace a remarcat că Ucraina și-a făcut un obicei ca, după ce obține de la Aliați un anumit tip de armă, să înceapă imediat să ceară o armă nouă.

La rândul său, Jake Sullivan, a afirmat că „poporul american merită măcar puțină gratitudine” și a subliniat eforturile uriașe făcute de administrația Biden și de populația americană pentru a ajuta Ucraina.

Faptul că aliații occidentali cei mai consecvenți ai Kievului, care s-au aflat mereu în fruntea eforturilor de a ajuta regimul Zelenski, folosesc aproximativ aceleași cuvinte pentru a-l pune la punct pe liderul ucrainean, spune multe.

În primul rând, că s-au cam săturat de fițele și pretențiile acestuia și s-au înțeles să își manifeste public nemulțumirea.

În al doilea rând, demonstrează că de-acum faimoasa fotografie cu Zelenski stingher, nebăgat în seamă de nici unul dintre participanții la summit-ul NATO, nu a fost un moment întâmplător, scos din context. A fost o reacție.

Ziarul ucrainean Strana scrie că ieșirile nervoase de marți ale lui Zelenski au provocat „furia”americanilor.

Este aproape sigur că lui Zelenski i s-a atras atenția că a sărit calul, astfel că tonul său a fost mult mai ponderat și mai împăciuitor miercuri.

Oricum, vremurile în care parlamentele lumii întregi se ridicau în picioare în fața imaginii TV a lui Zelenski par să fi trecut ca și când nu au fost.

Idolul planetar de ieri pare să fi devenit o persoană incomodă și agasantă.

Summit-ul NATO de la Vilnius, care a avut loc după ce mult-așteptata contraofensivă a ucrainenilor s-a împotmolit lamentabil, marchează încheierea unei etape importante a Războiului din Ucraina.

În ciuda cantităților uriașe de armament trimise și a sumelor colosale de bani cheltuite de Occident în cele 500 de zile care au trecut de la începutul conflictului, în ciuda declarațiilor sforăitoare de la Kiev, Washington, Londra etc., Ucraina se dovedește incapabilă să învingă Rusia.

Dacă nu apare vreun gest nesăbuit sau vreun accident nuclear, urmează etapa negocierilor de pace între Rusia și Occident.

Tatonările au început deja, după cum a anunțat presa americană.

Peste capul lui Zelenski. Care va fi sacrificat cu același cinism pe care l-a dovedit și el în ultimii patru ani.