ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Este ziua Paștelui catolic. Premierul Trudeau nu găsește niciun cuvănt de zis creștinilor Canadei. O țară creștină care-și trăiește decreștinizarea accelerată sub bagheta acestui tip promovat în laboratorul progresist din munții Elveției. 

Este țara în care au ars 40 de biserici în ultimii 3 ani, este țara în care bisericile sunt transformate în apartamente iar crucile sunt vănate și eliminate ca și cum ar fi simboluri naziste. Ca să fie și mai limpede mesajul, în Vinerea Mare, liderul canadian a postat un mesaj de sprijin comunității musulmane "greu încercate în ultima vreme"dupa cum se exprima . Nicio vorbă despre Paștele creștin în țara în care încă (pănă când?) mii de străzi sau localități au nume de sfinți. 

Nimic surprinzător în atitudinea lui. Nu a uitat să spună ceva, ci ideologic nu are voie să spună. Este un test de conformitate progresist pe care îl semnează. Și ca mesajul să fie mai clar, chiar în ziua sfăntă, Trudeau oferă gratuități femeilor care vor să avorteze. Nici nu poate fi mai sugestivă politica unui tip care a făcut din distrugerea economică și morală a propriei țări un obiectiv strategic.

Același test la Washington unde un președinte pierdut uită că a fost botezat și declară ziua Paștelui, ziua vizibilității trans. Dna Michelle, cea mai frumoasă și distinsă primă doamnă din istorie după constatările MSM, pariază și ea pe ziua vizibilității și nu pe Iisus, Un simbol desuet după ei. 

Acești oameni care se dau de ceasul morții că luptă cu discriminarea rasială se fac că uită un adevăr vizibil peste tot în SUA și Canada. Cei mai fervenți practicanți ai creștinismului sunt negrii și catolicii hispanici. Este o plăcere de căte ori trec cu mașina pe lăngă o biserică din cartier să văd negrii, frumos îmbracați (doamnele cu pălării extravagante) mergănd la slujbele duminicale. 

Dar familiei Obama și subordonații lor de la Casa Albă ca și liber cugetătorului din Canada nu le pasă de asta. Nici nu este important în ce cred ei cu adevărat, importantă este ideologia. Și nu se abat de la ea. 

Același motiv ideologic l-am regăsit în numeroasele audieri din Congres cănd candidați pentru diferite posturi înalte nu puteau răspunde la întrebarea simplă, ce este femeia? Nu pentru că n-ar fi știut sau ar fi bătuți în cap, ci pentru ca statement-ul lor trebuia să fie ideologic. Un jurămănt de credință progresist. 

Dacă în Canada creștinismul a devenit una dintre religii-singura atacată cu ferocitate-în Statele Unite jumătate din țară nu vrea să se predea noilor profeti de carton. Și o spune cu voce tare. 

Pentru noi, creștinii (practicanți sau nu) speranța vine din Sud. 

În noiembrie vom afla dacă emblema sub care se desfășoară lucrările congresului american "In God we trust" va fi înlocuită cu titlul acestui articol. 

Acești oameni fără Dumnezeu (expresia noastră care nu are conotație religioasă neapărat, semnifică oameni fără principii care nu cred în nimic) încearcă să șteargă trecutul și crearea omului nou, neacorat decăt în noua ideologie servită pe toate canalele. Animale rationale care nu stiu de unde vin si incotro se duc, vorba lui Țuțea.

Nu greșiți cănd găndiți că eliminarea sărbătorilor creștine, evocarea lui Iisus doar ca unul între alții este ultimul pas în crearea noii societăți în care nu sunteți bineveniți.

Paște Fericit!