ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-un articol foarte interesant, un fost ministru de finanțe grec, Yanis Varoufakis, prezintă, simplu și la obiect, rețeta după care s-au dat marile țepe energetice și s-au provocat situațiile de „criză” economică.

Dar sclavizarea financiară a populației, pe bază de „rețetă”, nu a început de ieri, de azi, ci de niște ani buni.

A început în orașe, după „revoluție”, când s-au scumpit nejustificat apa curentă și încălzirea. Tineretul nu știe, dar, pe vremea lu' Ceașcă, apa de la bloc era aproape la fel de ieftină ca apa de ploaie. Din bazinele WC, în casele oamenilor și în instituții, curgea continuu, spăla permanent toaletele, și nimeni nu se întreba dacă nu cumva o să-i sară factura până-n tavan, dimpotrivă, dacă apa nu țâșnea ca o cișmea, toți aveau impresia că e bazinul stricat!

Bun, după ce ne-au „fript” cu apa și căldura la bloc, au luat-o ușor-ușor cu gazele, au mărit prețul metanului, de parcă nu venea din pământ, ci din intestinele lor prețioase! Apoi au trecut la benzină, pentru că Putin, iar acum bagă mare cu electricitatea. Pe urmă vor începe să facă „economie”, deja se vorbește de restricții, pentru salvarea bunicii sau în semn de „solidaritate” cu bunica, n-am înțeles prea bine, dar o să ajungem mai rău ca pe vremea comunismului, când n-aveam de niciunele, dar măcar era gratis.

Și mi-am mai amintit o chestie. Lemnul pentru construcții era foarte ieftin în Ro cu niște ani în urmă, că doar creștea pe meleagurile patriei, nu-l importam de pe Marte, sau de pe Venus, cum chipurile facem acum. Fierul se producea în țară, cărămizile, nisipul, cimentul, prețurile lor erau gândite pe croiala oricărui buzunar, cu un pic de economie, sau cu un împrumut de la stat, aproape orice om normal care avea salariu și o palmă de pământ își putea ridica o căsuță de două camere la curte, încălzită cu lemne.

Din păcate, oamenii au fugit de viața la țară, s-au împrăștiat ca potârnichile, în toate colțurile lumii, visând la mai bine, de-au putut ăștia să toace și să rumege în liniște avuțiile țării, fără să-i caute nimeni la jegul de pe gulerul cămășii, timp de 30 de ani!

Imagini Video: Un restaurant din Bruxelles face „proba” pentru vremurile care vin (3 octombrie 2022)