ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Daca Florin Citu a decis sa nu lupte pentru imunitatea parlamentara si sa se predea, Catalin Drula pune mana pe ranga si scrie un editorial sforaitor pentru Digi in care declara jihadul in apararea lui Vlad Voiculescu si Ioanei Mihaila.

Lasam deoparte tonul bombastic al apelului despre cum "democratia e in pericol". Evident, nu e un subiect care sa ii fi preocupat pana acum, mai ales in pandemie, cand erau intr-un guvern care ne cerea sa ignoram si sentintele Curtii Constitutionale. Dar cateva lucruri merita remarcate. Drula, mostenitorul a ce a mai ramas din miscarea #rezist a ajuns sa pledeze ca Dragnea. Nu mai vrea "justitie pana la capat", pentru ca a ajuns la capatul rabdarii. Nu mai face galerie binomului din perioada de glorie a lui Portocala si gen Dumbrava sau Coldea.

Partea cea mai interesanta e ca a inceput sa vada pe pielea lui (sau a colegilor) ce spuneau ca e conspirationism. Anume: ca un colonel SRI a fost pus sa gestioneze fondurile europene, ca in fruntea DNA e procurorul care a ingropat plagiatul lui Ciuca si ca politicienii si functionarii se tem de cei care ii urmaresc. In privinta asta, sunt lucruri reale si oricat de ridicola ar fi trezirea in ceasul al 12-lea, ar trebui sa le luam in serios.

In schimb, apararea pe care Drula i-o face lui Vladut scartaie din toate incheieturile. Ne spune ca UE a comandat 4,5 miliarde de doze pentru 450 de milioane de locuitori. Merge pe scuza lui Citu, ca doar a executat ce i s-a cerut, doar de-aia conducea o tara. (Acuma, serios, e vina cui a putut concepe ca e in stare de asa ceva.) Drula nu explica de ce era nevoie de 10 doze de la bebelus la mosneag, chiar si pentru cei care nu le vreau. Nici nu aminteste constrangerile nerusinate la care au fost supusi chiar cei care au acceptat, ca altfel surplusul ar fi fost cu mult mai mare.

Are o explicatie inepta: daca Ursula a cerut 10 de caciula si noi ne-am fi oprit din comandat, ne serveau cu intarziere. Daca Vladut si Florinel se opreau din aruncat cu banii, citez: "mii de oameni, care acum traiesc, ar fi fost morti". Deci a ramas tot la teza vaccinului salvator si ministri eroi in linia intai de credit. Il baga frumos si pe Iohannis in schema, amintind ca a fost prezent in consiliul UE, cand s-a decis comanda. Despre cei care dupa vaccin poate ar mai fi putut trai, Drula n-a auzit nimic.