ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Margarita Simonian, redactor șef al agenției de presă Russia Today, a făcut o afirmație halucinantă: Rusia ar trebui să detoneze o bombă nucleară deasupra Siberiei pentru a descuraja Occidentul.

În cadrul emisiunii televizate pe care o realizează, Simonian s-a declarat luni seara exasperată că „războiul (din Ucraina) este atât de lung și atât de greu”.

Ea și-a exprimat convingerea că Occidentul nu se va opri până când Rusia nu va transmite un mesaj nuclear pe post de ultimatum.

„Un ultimatum nuclear devine din ce în ce mai iminent și din ce în ce mai greu de evitat.”

În acest scop, Simonian a propus, nici mai mult, nici mai puțin decât detonarea unei bombe nucleare „pe teritoriul nostru, undeva deasupra Siberiei”, cu scopul de a transmite un avertisment „dureros” Occidentului.

Ziarista a explicat că explozia nu ar avea nici un impact asupra vieților rușilor care trăiesc în Siberia, dar...

„Efectul va fi că toate dispozitivele electronice și toți sateliții (inamici) vor fi distruși.”

În fața furtunii produse de declarațiile lui Simonian, atât în țară cât și în străinătate, Kremlinul a reacționat surprinzător de evaziv, mulțumindu-se să afirme că Rusia nu a renunțat la moratoriul privind testele nucleare.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, a adăugat:

Nu cred că asemenea discuții sub posibile acum dintr-un punct de vedere oficial.”

El a adăugat că declarațiile lui Simonian nu „reflectă” întotdeauna poziția oficială a Moscovei.

Cu toate acestea, Russia Today este o agenție de stat. Iar Margarita Simonian – dincolo de opiniile sale, cu care poți fi sau nu de acord – nu este o descreierată.

Nu i se întâmplă prea des să vorbească despre detonarea unor bombe nucleare – mai ales deasupra teritoriului Rusiei.

Este greu de crezut că Simonian a înnebunit peste noapte și vorbește gura fără ea pentru ca șefii săi de la Kremlin să aibă ce să dezmintă.

Ce se ascunde atunci în spatele „declarației nucleare” a Margaritei Simonian, contrazise cu jumătate de gură de Kremlin?

Războiul din Ucraina se află într-un impas. Contraofensiva ucraineană s-a împotmolit,

iar rușii nu au nici un interes să înainteze mai departe de actuala linie a frontului. Au ocupat teritoriile rusofone  – nu le trebuie toată Ucraina, o țară distrusă și greu de guvernat.

Așteaptă propuneri de negociere.

Occidentul se află într-o situația mult mai complicată. În special Statele Unite.

Demiterea președintelui Camerei Reprezentanților, fără precedent în istoria SUA, a picat pentru administrația Biden într-un moment cum nu se poate mai prost.

Cu bugetul SUA pe anul viitor neaprobat și cu guvernul federal pe punctul de a se închide pe 17 noiembrie, Ucraina riscă să rămână fără ajutoare din partea Americii.

Adică să se prăbușească.

Ar însemna nu doar sfârșitul politic al lui Joe Biden (element dispensabil), ci și o lovitură teribilă dată Sistemului de la Washington.

Mai ales după ce Donald Trump s-a declarat gata să preia președinția Camerei Reprezentanților, poziție care i-ar bătători o scurtătură spre Casa Albă.

Potrivit Constituției, președintele Camerei Reprezentanților nu trebuie să fie unul dintre congresmeni.

Biden și păpușarii lui se află într-o situație disperată. La fel și pupilul Zelenski. 

Iată cum comentează situația Larry Johnson, fost analist CIA, pentru The Gateway Pundit:

„Cred că Ucraina este cu capul pe butuc. Sunt suficienți congresmeni în Camera Reprezentanților care sunt furioși de cheltuirea a miliarde de dolari în Ucraina, în timp ce securitatea la frontiera de Sud a Statelor Unite este ignorată. Unii Democrați sunt nemulțumiți de sumele derizorii alocate pentru ajutorarea locuitorilor din Maui, în timp ce Zelenski și echipa lui se scaldă în bani.”

Și Larry Johnson adaugă:

„În opinia mea, administrația Biden va fi tentată să facă ceva periculos și provocator în Ucraina, cum ar fi declanșarea unui atac sub steag fals. De exemplu, producerea unei distrugeri la Centrala Nucleară de la Zaporojie și aruncarea vinei în cârca lui Putin pentru a crea un dezastru material care să fie folosit pentru a-i acuza pe rebelii Republicani că îl ajută pe Putin, în loc să trimită banii indispensabili Ucrainei.”

Centrala Nucleară de la Zaporojie a fost și în trecut, în repetate rânduri, ținta atacurilor ucrainene. Deși uzina se află de la sfârșitul lui martie 2022 în mâinile rușilor, asta nu a împiedicat Kievul să acuze Moscova pentru atacuri.

Lucrurile par să se deslușească.

După cum se poate vedea și în înregistrarea video de mai sus, Margarita Simonian nu se afla într-o stare de exaltare când a propus detonarea unei bombe nucleare deasupra Siberiei. Nici sub influența alcoolului sau a unor substanțe halucinogene.

Dimpotrivă, pare extrem de rece și de calculată, așa cum este de obicei în emisiunile sale. Și foarte atentă la cuvintele pe care le rostește.

Nici nu e plauzibil ca Simonian, aparatcik vechi și fidel al Kremlinului, să fi făcut asemenea afirmații  de capul ei, fără aprobarea șefilor.

Singura explicație logică este că declarația „explozivă” a șefei de la Russia Today este o atenționare „nucleară” din partea Kremlinului pentru Washington să stea la locul lui.

Informat despre intențiile unei operațiuni sub steag fals americano-ucrainene la Zaporojie sau în alt punct nevralgic, Putin l-a avertizat Biden să nu încerce să scoată castanele fierbinți din focul de la Washington cu mâna lui Zelenski pentru că se va arde.