ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un editorial excepțional al lui Tucker Carlson, la Fox News, pe care l-am tradus pentru cititorii ActiveNews. 

Regimurile puternice seamănă cu oamenii puternici. Au încredere de sine. De aceea, sunt raționale și moderate. Își permit să fie astfel. Au o legitimitate pe care nimeni nu o pune la îndoială. Își recunosc greșelile și nu văd asta ca o amenințare la adresa poziției lor.

De ce ar vedea? Pot spune adevărul fără teamă. Regimurile puternice au seninătate și o minte deschisă. Se recunosc de la prima vedere.

Slăbiciunea are un efect invers. Conducătorii slabi trăiesc în teroare. Mint tot timpul. Nu recunosc nimic. Guvernează prin forță pentru că nu au de ales. Și-au pierdut legitimitatea. 

Când încep să piardă controlul, așa cum se întâmplă inevitabil, intră în panică. Incapabili să-și recunoască amploarea eșecului, se adăpostesc în iluzii. Comportamentul lor devine irațional. Încep să dea ordine bizare.

Nicolae Ceaușescu răcnea ordine la gardienii săi, în timp ce aceștia îl târau în curte pentru a fi împușcat. În ultimele sale clipe pe pământ, Ceaușescu părea convins că poate să-i facă pe călăii lui să-l asculte. În timp ce puterea lui se evapora, el continua să încerce să o exercite.

Toate regimurile care se prăbușesc sunt la fel. 

Cu acest lucru în minte, am aflat astăzi că, în fața pandemiei în declin, administrația Biden va înăspri considerabil restricțiile COVID în toată țara.

Milioane de copii vor trebui de acum să își acopere fața la școală, în ciuda faptului stabilit științific că măștile reprezintă o amenințare cu mult mai mare pentru copii decât COVID-ul.

Strict pe plan științific vorbind, este o nebunie. Dar asta nu e totul.

Potrivit unui anunț al CDC (Centrul american pentru Controlul și Prevenirea Bolilor), administrația va impune obligativitatea măștilor și pentru adulți, inclusiv cei vaccinați.

Luați o pauză pentru a reflecta!

Americanilor li s-a promis că, dacă se vaccinează, se vor putea reîntoarce la viața normală. De aceea, milioane dintre ei s-au vaccinat. Acum, descoperă cât se poate de clar că au fost mințiți. S-au înțepat, dar administrația Biden a decis să îi controleze ce poartă, unde se duc și cu cine vorbesc. 

De ce face asta? Ce se întâmplă, până la urmă?

O persoană rațională ar putea ajunge la concluzia că ceva nu este în regulă cu vaccinurile. Poate că nu sunt atât de eficiente cum ar trebui. 

Dar, nu. Administrația ne asigură că vaccinurile funcționează perfect.  Sunt medicamente miraculoase. OK. Atunci de ce e nevoie de măști?

Peter Doocy de la Fox News a pus această întrebare la conferința de presă de la Casa Albă de azi. Iată cum i-a răspuns secretara de presă a administrației Biden:

DOOCY: Dacă este vorba de o pandemie a nevaccinaților, atunci de ce persoanele vaccinate trebuie să își pună din nou mască?

JEN PSAKI: Dacă ești vaccinat, asta poate să-ți salveze viața. Și cred că informațiile arată clar că această pandemie ucide, spitalizează, îi îmbolnăvește foarte grav pe cei care nu sunt vaccinați. Situația aceasta continuă, indiferent de indicațiile privind masca.

DOOCY: Dacă vaccinurile sunt eficiente... atunci de ce persoanele care s-au vaccinat trebuie să poarte măști la fel ca cele nevaccinate?

PSAKY: Deoarece conducătorii sănătății publice din administrația noastră au stabilit, pe baza informațiilor, că acesta este un mijoc ca ei să fie protejați, ca cei pe care îi iubesc să fie protejați și aceasta reprezintă o măsură suplimentară, dată fiind transmisibilitatea virusului.

Deci, vaccinurile sunt eficiente, singurii care se îmbolnăvesc sunt nevaccinații, dar vaccinații tot trebuie să poarte mască. Înțelegeți ceva?

Ați citit bine. Citez: „ conducătorii sănătății publice din administrația noastră au stabilit...”. Cu alte cuvinte, pentru că așa zicem noi. Aceasta este justificarea medicală pentru care puștiul vostru din clasele primare va fi sufocat de o mască pentru totdeauna. 

„Conducătorii sănătății publice din administrația noastră au stabilit...”

Emit această regulă fără să dea explicații. Tu trebuie să te supui. Dacă pui întrebări, CNN te numește criminal. Așa funcționează guvernul nostru.

Merită să ținem minte. Este ușor, deoarece toate astea se întâmplă în direct la Casa Albă. Dar un asemenea moment atât de absurd nu poate dura prea mult. Este prea aberant.

Persoanele care iau deciziile sunt prea discreditate, prea evident de imprudente. Ceea ce priviți este un sistem în descompunere, bazat pe o presupusă expertiză, care și-a atins teribila fază finală.

La un moment dat, va dispărea. Nu are nici o legitimitate. Tot ce va urma după aceea va fi foarte diferit de ceea ce trăim acum. Este trist când te gândești, este înspăimântător, deși există și nădejdea unei ameliorări, pentru care toți oamenii buni se roagă.

Însă, între timp, trăim cu certitudinea tot mai mare că țara noastră este condusă de niște nebuni.

Dacă am avea niște conducători sănătoși la cap, aceștia ar da curs științei, care este foarte limpede. Milioane de americani care s-au vindecat de COVID nu au nevoie de vaccin. Au imunitate naturală la virus. Nici persoanele care s-au vaccinat nu au un risc semnificativ din partea persoanelor nevaccinate, în ciuda isteriei zgomotoase care afirmă contrariul.

Un important studiu de luna aceasta, din New England Journal of Medicine, afirmă că vaccinurile anti-COVID oferă un înalt nivel de protecție împotriva noii tulpini Delta a virusului.

Așa spune știința: dacă ești vaccinat, ești protejat.

De aceea, o politică publică sanitară rațională ar arăta cu totul diferit de cea pe care o impune administrația Biden acum. O administrație sănătoasă la cap ar face vaccinurile disponibile pentru toată lumea și  ar lăsa apoi populația să-și trăiască viața cum vrea - așa cum se întâmpla pe vremea când America încă era o țară liberă.

Însă ceea ce face administrația Biden e departe de așa ceva. Politica rațională nu aduce nici un avantaj politic. De aceea, a decis să folosească virusul pentru a-și întări controlul politic asupra țării.

Democrații au câștigat alegerile din noiembrie cu ajutorul COVID, al fricii, al acuzațiilor și al unor noi metode de vot. Ei au de gând să-și conserve puterea până la  alegerile de la jumătatea mandatului, de de anul viitor, prin aceeași metodă - dezbinându-i pe americani și întărâtându-i unii împotriva celorlalți, vaccinați contra nevaccinați.

Ca strategie politică, are sens. De fiecare dată când prezentatorii TV îi ceartă pe conservatorii de la țară că nu cred în știință, restul dintre noi nu mai apucăm să discutăm cum Establishmentul Permanent de la Washington a finanțat experimente sinistre care au permis armatei chineze să creeze virusul.

Isteață metodă, dar incredibil de murdară!

Săptămâna trecută, un bărbat negru de vreo treizeci de ani a murit de COVID în California. Presa a descoperit rapid că omul era un creștin fervent și pusese sub semnul întrebării vaccinurile într-o postare pe rețelele sociale.

Imediat, s-au bucurat de moartea lui. „O merita!”. Aceasta a fost tema a numeroase reportaje publicate în ziare din lumea întreagă.

Dar stați puțin. De când vorbim și scriem așa despre moarte și despre boală?
 
Prezentatorii MSNBC atacă persoanele bolnave de sifilis sau de SIDA pe motiv că au fost libertine din punct de vedere sexual și deci merită să sufere?

Când cineva moare de hepatită C, CNN transmite un editorial despre nenorocirile consumului de droguri pe cale intravenoasă?

Ziariștii îi atacă pe amerindieni pentru că mor de ciroză la ficat într-o proporție mai mare decât restul lumii?

Sigur că nu. Nu ar avea nici un avantaj politic. Însă este un avantaj enorm să pretinzi că doar Republicanii se îndoiesc de vaccinuri și că pandemia e din vina lor. Așa că spun asta de dimineața până seara. Conservatorii sunt motivul pentru care mor oamenii. Iată ce spunea MSNBC ieri dimineață:

INVITAT MSNBC: Sunt luni întregi de luptă împotriva științei, agresiunea anti-vaccin vine de la elementele de dreapta din Partidul Republican. Ați văzut asta la conferința CPAC, unde au spus că nu e vorba de altceva decât de eforturi de consolidare a puterii și controlului, și că intenționează să ne vaccineze cu forța, și să ne ia Bibliile, și armele, iar toată această dezinformare - dezinformare intenționată - a venit din partea CPAC și a presei conservatoare.

Gândiți-vă la costurile unei asemenea retorici. Dacă ai vrea cu adevărat ca americanii să aibă încredere în doctorii lor, nu ai aduce la televiziune un partizan ticălos ca ăsta, afișând după nume titlul de Doctor în Medicină.

Dr. Hotez nu inspiră încredere în sistemul nostru medical. El distruge încrederea. Hotez minte fățiș și, pentru că nu se poate controla, atacă gratuit creștinismul. Așadar, doar nebunii bigoți de dreapta, cu Bibliile lor, sunt îngrijorați de vaccinuri! Numai că nu este adevărat.

America introduce obligativitatea vaccinării. Nu inventăm noi asta. Este o realitate. Joi, președintele Statelor Unite va anunța că toți funcționarii federali vor trebui să se vaccineze, fie că au sau nu anticorpi activi. 

Este o știre colosală. Guvernul federal este cel mai mare angajator din lume. Are trei milioane de angajați, ceea ce va afecta enorm de multe vieți. În decembrie, Joe Biden ne dădea asigurări că acest lucru - vaccinarea obligatorie - nu se va produce.

DOOCY: Credeți că vaccinurile ar trebui să fie obligatorii?

BIDEN: Nu, nu cred că trebuie să fie obligatorii. Nu voi cere să fie obligatorii, dar voi face tot ce îmi stă în puteri ... La fel, nu cred nici că măștile trebuie să fie obligatorii în toată țara... Voi face tot ce stă în puterile mele de președinte al SUA să încurajez oamenii să facă ceea ce trebuie.

Nu voi impune obligativitatea vaccinurilor sau a măștilor, spunea Biden. Acum, exact asta face. Așa că trebuie să ne întrebăm: ce s-a schimbat? A devenit pandemia mai gravă? Nu, nu a devenit. În lunile de când Biden a spus aceste lucruri, peste o sută de milioane de americani s-au vaccinat împotriva COVID.

Ai spune că administrația va sărbători acest lucru. Dar nu o face. Nici pe departe. Pare mai furioasă și mai exigentă ca niciodată. Mai hotărâtă să îi identifice pe americani pe baza situației lor sanitare și să-i denunțe.

Acest lucru ar trebui să vă spună multe. Am părăsit de multă vreme domeniul sănătății publice. Aici e vorba de politică și de control social. Administrația Biden a decis că trupul tău îi aparține. Presa este de acord cu acest lucru. Dacă restul dintre noi permitem ca această afirmație grotescă să rămână necontestată, vom avea mari probleme de acum înainte, pentru multe generații, mult timp după dispariția COVID, care se va produce la un moment dat.

Cetățenii americani nu ar trebui să fie obligați să ia medicamente dacă nu doresc. Punct. Guvernul nu ar trebui niciodată să oblige oamenii să se supună nici unei proceduri medicale, fie că e vorba de sterilizare, de lobotomie frontală sau de vaccinare COVID.

Majoritatea americanilor continuă să creadă acest lucru. Este o credință fundamentală în această țară. O arată toate sondajele. Majoritatea alegătorilor celor două partide cred asta.

Atunci, cine îi apără pe cei care cred acest lucru? Nimeni în Congres nu îi apără. Nimeni din ONG-urile de la Washington nu îi protejează. Nici măcar ONG-urile presupus libertariene, care cred în libertate.

În loc de asta, politicienii Republicani au decis să ignore subiectul. În loc de asta, ca de obicei, și-au însușit insultele rivalilor lor. Par nerăbdători să dovedească că nu sunt niște neanderthalieni, nu ca dobitocii din America rurală care i-au votat, le trimit contribuțiile lor financiare, le fac slujbele posibile.

Nu, noi suntem cu totul altfel. Suntem luminați, credem în știință. Îi vezi făcând asta la toate posturile de televiziune, citând argumentele Pfizer și spunându-ne ce grozave sunt vaccinurile.
E perfect. Dacă vrei să te vaccinezi, dă-i înainte și vaccinează-te! Dar ce se întâmplă cu cei care nu vor să se vaccineze? Cine îi apără? 

Dacă Republicanii nu pot face asta  - dacă nici măcar nu pot apăra știința, luptând împotriva vaccinării obligatorii - atunci la ce bun să mai avem un Partid Republican?

De ce să nu ne scutească pe restul dintre noi de umilință, să plece de pe Twitter și să-și ia o slujbă la Quiznos? 

Americii i-ar fi mult mai bine dacă s-ar întâmpla așa. Magazinelor de sanviciuri le-ar prinde bine o mână de ajutor.