ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ce se întâmplă acum în Statele Unite depășește orice limite ale rațiunii. Țara care era etalonul democrației și libertății a ajuns în mai puțin de un an iadul pe pământ. 

Un editorial de Guy Millière în Dreuz, tradus pentru cititorii ActiveNews.

Procesul lui Derek Chauvin s-a încheiat marți, 20 aprilie. A ajuns la concluzii previzibile. Derek Chauvin a fost declarat vinovat pentru toate cele trei capete de acuzare enunțate de procuror.

Nu poți condamna pe cineva în același timp pentru omucidere voluntară, omucidere involuntară și violențe cauzatoare de moarte: aceste trei capete de acuzare au fost evocate pentru ca, în cazul în care unul mai grav nu era reținut de juriu, să poată fi reținut un altul mai puțin grav.

Cumularea capetelor de acuzare arată că juriul a luat decizia sub constrângere și teroare. Și că ceea ce s-a întâmplat a fost o rușine absolută.

O doză de Fentanil triplă față de cea mortală

Am mai scris: Derek Chauvin este nevinovat de acuzațiile care i se aduc. A procedat, împreună cu ceilalți trei polițiști, la arestarea unui găinar care încerca să facă să dispară o bancnotă falsă, în stare de supradoză, deoarece luase de trei ori mai mult Fentanil decât doza mortală.

Arestarea a durat mult timp, pentru că găinarul era în stare de delir și foarte agitat din cauza substanțelor pe care le luase. Aceste substanțe i-au tăiat răsuflarea, lucru care li se întâmplă tuturor celor care mor după o supradoză de Fentanil.

Genunchiul pe umăr, nu pe gât

A refuzat să se urce în mașina poliției, apoi, în continuare foarte agitat, a cerut să se întindă pe jos. Derek Chauvin l-a menținut la sol punându-și genunchiul pe umărul găinarului (și nu pe gât, așa cum în mod fals s-a susținut, pe baza unui video realizat părtinitor; alte înregistrări video arată realitatea și au fost prezentate în timpul procesului).

Chauvin a folosit tehnicile învățate la școala de poliție, tehnici recomandate de serviciul de poliție din Minneapolis. Și-a făcut treaba, la fel ca în cei 19 ani de serviciu în cursul cărora a primit numeroase recompense pentru curajul și profesionalismul său.

Văzând că găinarul se simte rău, a chemat o ambulanță. Derek Chauvin nu a comis nici o brutalitate, nici un gest care să-i poată fi reproșat.

Găinarul erou, martir și sfânt

Înregistrarea video făcută părtinitor, arătând imobilizarea găinarului. a fost difuzată rapid în lumea întreagă. Găinarul a fost prezentat imediat ca un erou și un martir, și a devenit aproape un sfânt și prezentat ca atare în nenumărate desene murale.

Derek Chauvin a fost prezentat ca un asasin rasist, ceea ce nu este câtuși de puțin.

Lucrurile s-au întâmplat astfel deoarece Minnesota este un stat controlat de Partidul Democrat. Primarul Democrat din Minneapolis l-a acuzat imediat pe Derek Chauvin, guvernatorul Democrat din Minnesota a adoptat aceeași poziție, la fel ca procurorul general din Minnesota, Keith Ellison, un islamist de extremă stânga, membru al Partidului Democrat.

Rapoartele de autopsie ale lui George Floyd au fost ocultate sau falsificate.

Partidul Democrat a declanșat imediat o campanie de incitare la revoltă, acuzând „poliția” că este „rasistă”.

Black Lives Matters a pornit revoltele și a primit sprijinul Antifa.

Cele mai mari orașe ale țării au fost răvășite cu sprijinul activ al Partidului Democrat, care a afirmat că insurgenții sunt „manifestanți pașnici” care apără o „cauză dreaptă” și a făcut apel la tăierea finanțărilor pentru poliție

Un proces stalinist în America 2021

Derek Chauvin a fost concediat, încarcerat și pus sub acuzare pentru capetele de acuzare enunțate în proces.

În timpul procesului, acuzația a susținut argumente josnice și grotești (de exemplu: deoarece se droga frecvent, George Floyd avea un organism care îi permitea să reziste la o doză de Fentanil de trei ori mai mare decât cea mortală), cu scopul de a obține condamnarea cu orice preț a lui Derek Chauvin.

Apărarea a făcut ce a putut, demonstrând nevinovăția lui Chauvin. Degeaba. Au fost doisprezece avocați de partea acuzării și numai unul de partea apărării, și este evident că acesta din urmă nu era un mare avocat.

Avocatul lui Derek Chauvin a comis erori, cea mai mare fiind de a-l sfătui pe acesta să nu depună mărturie. Avocatul lui Derek Chauvin nu a insistat nici asupra supradozei lui George Floyd (care mai fusese la un pas să moară de o supradoză cu câteva luni mai devreme), și a spus că moartea lui George Floyd a avut mai mulți factori, ceea ce a reprezentat o altă mare eroare.

Nici un avocat de renume nu a dorit să-l apere pe Derek Chauvin. Nici unul nu a vrut să-și riște viața.

La începutul procesului, primarul din Minneapolis a plătit 27 de milioane de dolari din banii contribuabililor familiei lui George Floyd, pentru a sublinia că George Floyd era cu adevărat o victimă.

În timpul procesului, declarațiile primarului din Minneapolis, ale guvernatorului de Minnesota și ale procurorului Ellison s-au succedat, turnând gaz pe foc, vorbind despre „asasinarea” lui George Floyd și despre „rasismul” polițiștilor ca Derek Chauvin (a cărui familie este multirasială).

Capul lui Chauvin sau baia de sânge

La sfârșitul procesului, agitatorii negri rasiști antialbi, ca Al Sharpton, au năvălit asupra Minneapolis și au declarat că dacă Derek Chauvin nu este condamnat, țara se va transforma într-o baie de sânge.

Maxine Waters, reprezentantă Democrată stângistă de California, a venit special la Minneapolis pentru a incita la violență în cazul în care verdictul nu ar fi fost cel așteptat.

Fapt fără precedent de amestec în justiție din partea unui presupus președinte, impostorul Joe Biden și-a exprimat dorința ca verdictul să fie cel potrivit.

Străzile din Minneapolis erau pline de membrii Black Lives Matter, gata să distrugă tot dacă verdictul nu era cel cerut de BLM și de complicii lor Democrați.

Juriul condamnat

Membrii juriului știau că au două opțiuni: recunoașterea nevinovăției lui Derek Chauvin și declanșarea unor revolte distrugătoare și ucigătoare, sau condamnarea unui nevinovat pentru a evita revoltele. Au ales a doua variantă.

Anonimatul lor a fost asigurat, însă știau că presa îl poate ridica în orice moment, ceea ce ar fi condus la potențiala lor condamnare la moarte de către insurgenți.

Judecătorul ar fi putut cere strămutarea procesului: este un judecător Democrat (a fost asistentul senatoarei Democrate Amy Klobuchar) și nu a făcut-o, făcându-se astfel vinovat de complicitate cu presiunea exercitată de Black Lives Matters, de primarul din Minneapolis, de guvernatorul de Minnesota, de procurorul Ellinson, de Partidul Democrat, de agitatorii negri rasiști anti-albi și de impostorul Joe Biden.

Judecătorul ar fi putut cere ca juriul să fie izolat, rupt de lumea exterioară pe perioada procesului. Nu a făcut nici acest lucru, iar jurații, care ieșeau în fiecare zi pe o ușă ascunsă, puteau vedea că procesul se ținea într-un tribunat transformat în fortăreață și sub o presiune extremă care se putea sparge în capul lor.

Judecătorul ar fi putut declara un „mistrial” (invalidare a procesului) din cauza presiunilor exercitate asupra juriului, dar nu a făcut-o.

Obama a readus rasismul în America

Acest proces a fost emblematic pentru distrugerea Statelor Unite declanșată de Partidul Democrat.

Polițiștii din toată țara se află sub o presiune infernală și nu își mai pot face datoria fără a risca să aibă soarta lui Derek Chauvin.

Infractorii pe care îi arestează știu că se află, ei, infractorii, în poziție de forță și nu ezită să se opună arestărilor, ba chiar să asasineze polițiști.

Arestări care decurg prost fac ca polițiștii să tragă asupra infractorilor pe care îi arestează, care sunt imediat beatificați de hoardele sălbatice și prezentați de presa de stânga ca niște sfinți aproape identici cu George Floyd.

În general, urmează revoltele, iar polițiștii sunt puși sub acuzare pentru crimă. Demisiile din poliție se înmulțesc. Criminalitatea explodează. Tensiunile rasiale, care aproape dispăruseră în Statele Unite înainte de președinția lui Obama, au ajuns la un punct de intensitate maximă, iar Democrații și presa de stânga fac totul pentru a le accentua.

A devenit cvasi-imposibil, în multe cazuri, să se facă justiție.

Rasisimul anti-alb s-a răspândit peste tot, iar pe canale TV ca CNN, albii se acuză zilnic de „crima” de a fi albi.

Statele Unite alunecă spre haosul dorit de Democrați. Black Lives Matter domnește peste țară și are drept de viață și de moarte asupra polițiștilor, dreptul de a face „dreptate” în felul său, dreptul de a impune rasismul anti-alb și revoltele în aproape toată țara.

Statele Republicane rezistă, de bine, de rău. Milioane de americani nu mai pot. Dacă o tresărire nu se va produce în 2022, este de așteptat ce este mai rău.

Partidul Democrat a devenit un partid criminal care trebuie tratat ca atare, și sper că acest lucru se va întâmpla înainte de a fi prea târziu.

Polițiștii BLM au voie să ucidă albi

Derek Chauvin va face apel, însă în contextul pe care l-am descris este greu de crezul că apelul va fi acceptat. Sper să mă înșel.

Una dintre fondatoarele Black Lives Matters, Patrisse Cullors (o biată negresă marxistă, victimă a albilor, evident) și-a cumpărat case la Los Angeles de mai multe milioane de dolari. Crima este profitabilă, rasismul anti-alb la fel.

În timp ce Derek Chauvin este în închisoare deși nu a comis nici o crimă, polițistul care a asasinat-o pe Ashli Babbitt, pe 6 ianuarie, la Capitoliul din Washington, este în continuare în libertate și nu face obiectul nici unei urmăriri.

Informațiile disponibile par să indice că acest polițist, David Bailey, este membru al Black Lives Matters, ceea ce îi aduce automat impunitatea, cu atât mai mult cu cât Ashli Babbitt era albă, militară, conservatoare: trei tare iremediabile.

Nu toată lumea are șansa de a fi negru, borfaș și drogat.