ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Motto: Cine caută Adevărul cu inima sinceră, nu are cum să nu îl găsească, indiferent cât de lung este drumul până la destinație.

Fiindcă foarte recent am primit mesaje și diverse remarci cu privire la publicațiile ActiveNews, am decis să vă comunic câteva gânduri legate de activitatea ziarului.

ActiveNews cuprinde o activitate vastă, independentă, a cărui țel este unul singur: acela de a transmite oamenilor adevărul; o informație certă, necenzurată, verificată din mai multe surse, completată cu analize și opinii conservatoare. În cadrul acestei activități jurnalistice, susținem adevăratele valori care definesc poporul român: credința, tradiția, identitatea națională, demnitatea și moralitatea, cauza reîntregirii țării și națiunii cât și apărarea vieții, familiei și culturii naționale.

În fond noi facem ceea ce ne îndrumă însuși Petre Țuțea, de ziua căruia s-a lansat ActiveNews: „A fi creștin înseamnă a coborî Absolutul la nivel cotidian”.

Unele știri sunt directe, dure, fără perdea. De ele este nevoie în această societate în care informațiile sunt distorsionate, pervertite, îmbrăcate în haina unor "fapte eroice", care alcătuiesc "frontul de salvare al omenirii" și al "eliberării de sub orice constrângere socială". Minciunile au ajuns să fie servite drept cele mai dulci adevăruri. Iar rezultatele? Sunt foarte clare, din păcate: non-sens, singurătate, depresie, neîmplinire...

Am auzit adesea persoane purtând polemici cu referire la natura și scopul articolelor de pe acest site, chiar din partea unor oameni care nici măcar nu-l citiseră vreodată.

A vorbi despre termeni precum ultra-naționalism sau alte curente de această natură, reprezintă un act în care e nevoie de o analiză temeinică și de însușirea corectă a proprietății termenilor.  În fapt, naționalismul firesc, eminescian, a ajuns să fie definit drept ultra-naționalism iar patriotismul  obișnuit să fie catalogat drept naționalism, la fel de blamat și el. Consecința: dispare până și patriotismul, cu riscul ca apoi să dispară și România noastră.

Trăim într-o lume în care înțelesul conservatorismului real este deturnat iar naționalismul autentic este atacat spre desființare cu bună știință și cu un scop bine stabilit, așa că a da explicații  unora care oricum nu înțeleg chiar dacă citesc, pare o pierdere de timp.

Fiindcă Timpul este un dar prețios pe care ni l-a oferit Dumnezeu cu rost. Să-l folosim cu înțelepciune, irosirea lui n-ar face altceva decât să ne sărăcească sufletele!

„Adevărul este unul singur, minciuna are mii de abateri.” De aceea noi mergem pe singurul drum  posibil, cel al Adevărului. Căci „Eu sunt Calea, Adevărul și Viața.” (Ioan 14.6)