ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractul din MAI a reacționat „aproape corect” la povestea cu cheltuielile de judecată imputate agenților care au dat amenzi în pandemie, anulate în instanță. Drăguților, faptul că voi ați spoliat cetățenii la ordin, doar ca să vă asigurați dosul propriu, e în regulă? Ceea ce vi se întâmplă acum este doar o lectie binemeritată despre condiția de slugoi infect, care pune în aplicare orice abuz pentru a-i face pe plac șefului. Ați îndeplinit norma zilnică de amenzi? Foarte bine, premianților, plătiți pentru toate până vă săturați! V-ați comportat ca nișțe descreierați în raport cu oameni care nu v-au greșit cu nimic, unii vai de mama lor, abia stând în picioare, alții care oricum nu aveau nici după ce bea apă. Nu ați aplicat amenzi pur și simplu, la ordin, ci ați făcut-o mulți dintre voi cu ură, din ficați, umilindu-i pe toți cei care v-au ieșit în cale. Nu v-a păsat. Plătiți! Și învățați ce înseamnă dreptul de semnătura, cu răspunderea aferentă. Și data ce vine procedați la fel și așteptați compasiune!

"Efectele perverse ale oficializării pandemiei ,,covid” în țara noastră, în martie 2020, prin Hotărâri de Guvern succesive, date cu mare repeziciune, la recomandarea CNSU (MAI plus Min. Sănătății - în fapt, ,,la butoane” fiind tot timpul DSU), apar din nou la iveală.

Concret: pe fondul măsurilor legislative luate, atunci, în viteză, al campaniilor de presă agresive, al dispozițiilor prezidențiale televizate, repetate la 2-3 zile, al indicațiilor prețioase primite, vreme îndelungată, seară de seară, prin mass-media, de la mai-marii MAI, precum și al presiunii psihologice instituite de către șefii ierarhici asupra polițiștilor, o colegă mai puțin experimentată a aplicat o sancțiune contravențională administratorului unei terase care funcționa după ora 22,00.

Instanță de judecată a anulat procesul-verbal și a obligat IPJ la plata a peste 1.000 lei cheltuieli de judecată. Comisia de cercetare administrativă a IPJ i-a imputat agentei de poliție suma respectivă - care reprezintă mai mult de jumătate din salariul ei de funcție pe o lună -, fapt pentru care colega noastră s-a adresat SNPPC pentru asistență juridică (apărare).

Aparent, nimic în neregulă: un proces-verbal de contravenție anulat corect, o polițistă vinovată de depășirea limitelor competenței materiale, iar statul vrea să-și recupereze banii de la ,,vinovat”.

Cei care ne-au obligat să acționăm haotic, să alungăm lumea de pe străzi, să închidem terase, să efectuăm controale la domiciliile carantinaților, să interzicem nunți, botezuri și înmormântări, să verificăm ,,conformitatea” măștilor de protecție și a certficatelor verzi, să aplicăm amenzi usturătoare și să întocmim dosare penale, sunt bine-mersi!

Dincolo de faptul că, deși am fost în linia I, toți guvernanții și-au bătut joc de noi la capitolul recunoaștere a unor riscuri (care ar fi trebuit să fie compensate financiar, ca în alte domenii de activitate), am mai fost și victime ale băgatului pumnului în gură și al derapajului juridic cu privire la drepturile omului și chiar ale lucrătorului de poliție. Astăzi, agenda publică s-a focusat pe alte subiecte: despre producția de amenzi la hectar, cerută zilnic de la vârful MAI, nu se mai spune nimic, și nici despre videoconferințele guvernamentale, unde, verbal, se dădeau ordine de ”linie” pentru sancționarea tuturor românilor care ieșeau din rând.

Din păcate, pentru toate câte s-au întâmplat, răspunde tot acarul Păun, cum s-ar zice!” (BIROUL EXECUTIV CENTRAL – SNPPC)

GALERIE FOTO MAI JOS:

Mizeriile Poliției Române din Plandemie în fotografiile Poliției Române

Vezi galeria Mizeriile Poliției Române din Plandemie în fotografiile Poliției Române