ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Am spus-o mereu, dictatorii sunt oameni slabi și fricoși, aceasta fiind sursa obsesiei controlului. În secunda în care masele încep să opună rezistență fățiș, nu fofilându-se și încercând soluții individuale pentru a trage de timp, toată șandramaua dictatorială se clatină, tocmai pentru că pe dictatori îi sperie pierderea controlului.

Așa se explică faptul că toate dictaturile sunt întreținute prin frică și prin iluzia subsecventă că sunt de nedărâmat, iar o fisură cât de mică în aparența de fatalitate istorică de neîntors este suficientă pentru a declanșa spargerea balonului.

Nu este nimic inexplicabil, dictaturile nu sunt niște construcții, ele nu au structuri, dictaturile sunt ideologii gonflabile propagandistic, nu provin dintr-o gândire rațională, ci din speculațiile unor frustrați, care se mulează pe frustrările unor mase, ajunse la un prag critic.

În aceeași notă, câteva observații excelente via Adrian Pătrușcă despre schimbările de discurs din presa greu de suspectat de independență: