ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dizolvarea suveranităților naționale în logica progresist-globalistă înseamnă o explozie a complexității care trebuie gestionată centralizat, ceea ce în mod obligatoriu se traduce mai departe prin reglementare excesivă.
 
Reglementarea excesivă, cu atât mai mult impusă centralizat asupra unui amalgam de culturi adesea incompatibile, înseamnă o explozie a numărului de litigii trimise spre soluționare instanțelor, pe teme care înainte se rezolvau pe calea dialogului, căci dacă reglementăm, avem și competență specifică.

Am făcut o introducere scurtă, pentru că în mod clar majoritatea dintre dumneavoastră nu aveți o reprezentare corectă a dezastrului care urmează odată cu valul de pensionări provocate în rândurile judecătorilor.
 
Strict cu titlu de exemplu, la Cluj deja nu mai primim termene mai scurte de 3 luni în dosare care teoretic trebuie soluționate "cu celeritate”. (Las la o parte etapele intermediare cauzate de pensionarea judecătorilor din complet în mijlocul trebii.)

Desigur, când cineva urlă că sărăcia din România se va rezolva umblând la pensiile magistraților "cu multă abilitate”, ultimul nostru gând e care va fi cel mai scurt termen în instanță peste un an de la actul de vitejie, căci numai infractorii ajung în instanță, nu? Nu. Din motivele prezentate în introducere, nu. Vom ajunge în instanță cu cele mai insignifiante inepții, pentru că vom avea un exces de reglementare și mai dement decât avem deja, precum și niște generații de adulți crescuți în spiritul sfintelor regulamente locțiitoare de creier.

Peste toate, acum ne-am ales și cu o Constituție ornamentală.

Dacă vă spun rezumativ că a produce un val de pensionări în rândurile judecătorilor echivalează cu întoarcerea la dreptatea străzii, sunt convinsă că vă sună exagerat. Ne va spune practica dacă am greșit evaluarea.