ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Având mulți prieteni care trăiesc din concerte și evenimente private, unii dintre ei foști colegi de școală, când a început exercițiul acesta de dresaj social m-am mirat de ușurința cu care se dezic de propria sursă de supraviețuire, aliniindu-se prostește la cea mai stupidă lozincă lansată vreodată: "Stai acasă, salvează vieți!”. 

Nu a trecut mult și au început să se dezmeticească, doar că scroafa era deja moartă în coteț. Au dat semne de trezire imediat după ieșirile publice ale lui Dan Bittman, dublând mesajul lui în felul lor, cu timiditate și cu vizibilitate limitată. Am zis bine că s-au urnit chiar și așa, cu întârziere, doar așa au fost de mici, mereu râdeau ultimii la glumele bune, ratându-le cu totul pe cele mai subtile. 

A mai trecut o bucată și prin septembrie-octombrie anul acesta iar au devenit "cetățeni responsabili” pe interes, dând mesaje sarcastice în linia "Românii, "deștepții” Europei – în vreme ce toată lumea se pregătește de o iarnă fără restricții vaccinându-se masiv, ai noștri preferă să fie iar închiși în case de frica CIP-urilor.”, cu gândul că se pot îmbogăți iar din evenimente cu public, pe sănătatea noastră, a celor care ar fi trebuit să ne "vaccinăm” ca să le urnim căruța. 

A venit și iarna, și Europa "vaccinată masiv” e în rahat până mai sus de gât și plină de restricții, afundându-se într-o dictatură tot mai cruntă. Prietenii mei talentați au dispărut de pe radar, nu mai au mesaje pentru poporul lor de nimic, din mâna căruia au mâncat bine anii trecuți – și ar mai fi făcut-o dacă ar fi dat mesajele corecte, profitând de popularitatea lor, înainte să se dezlănțuie dictatura în toată întunecimea ei. 

Cântați, așadar, dragi prieteni și foști colegi, cântarea pandemiei în continuare, dar mi-e să nu cântați a pagubă.