ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nu vă dau link-uri punctuale spre anumite articole, ActiveNews publică zilele astea o colecție foarte, foarte bună de mărturii despre revoluție, merită să le citiți pe toate, de la prima până la ultima – sunt perspective și experiențe individuale, care luate împreună dau o imagine mult mai clară asupra evenimentelor decât luate pe sărite, de aceea nu vă îndrept spre vreunul dintre articole. Nu doar pentru cei care nu aveam vârsta ca să pricepem ceva e importantă lectura, e important și pentru cei care ați trăit conștient evenimentele să comparați punctele de vedere ale autorilor cu ceea ce v-a fost vouă la îndemână. După cum vă spuneam, eu nu am decât imaginea formată în baza relatărilor prietenilor mai în vârstă decât mine – vreau să vă spun că nu seamănă două concluzii între ele, fiecare filtrează realitatea vremurilor ălora în mod subiectiv, pornind de la propriile observații din teren. 

O să povestim și despre comparația între perspectiva protestatarilor, în contrast cu perspectiva celor care erau la arme în zilele respective, e foarte interesant cum a resimțit fiecare aceleași evenimente – am întâlnit multe clișee utilizate de cei din stradă în lipsa informațiilor despre felul în care erau coordonate acțiunile, chiar merită puse față în față declarațiile celor implicați de o parte și de cealaltă. Dar până la analize în detaliu, citiți materialele de pe ActiveNews, că vă ajută mult.