ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Absolut, dar absolut toate apucăturile actualei puteri (în sens extins) merg rectiliniu uniform accelerat spre control obsesiv și spre cenzură brutală, de la revenirea SRI în dosarele penale la închisoare pentru protestatari, la "digitalizare" care ascunde disperarea de a deține accesul la fiecare colțișor din viața omului și mai presus de toate, la controlul total al presei și mai nou al oricărei forme de exprimare care poate șubrezi lozincile "oficiale". 

Dincolo de orice preferințe sau repulsii, ar trebui să vă intereseze prea puțin cine sunt oamenii supuși abuzurilor.
 
Aversiunea față de abuzuri este singurul standard de normalitate posibil și nu are nicio treabă cu numele antrenate într-un demers de acest fel, nu poți tolera abuzul nici pentru că vine de la vreo feblețe de-a ta, nici pentru că se-ndreaptă împotriva vreunor persoane pe care le detești sau care îți sunt indiferente.
 
Dacă mai există și un magnet subiectiv în raport cu cei care se nimeresc la încasare, cu atât mai mult nu poți să te dai ocupat sau furat de peisaj.

Echipa ActiveNews e de mult la încasare, dar a rezistat pentru că există nevoia instinctuală de adevăr, ba chiar și nevoia instinctuală de confirmare a unor adevăruri pe care le știm cu toții și fără de care în perioada 2020-2022 am fi cedat nervos foarte mulți dintre noi. 

Existența unor repere la care ne raportăm cu toții, mai ales în momente de criză, facilitează formarea unor nuclee de rezistență care merg în direcția opusă intenției de dispersare a populației din mințile psihopaților care nu că se cred dumnezei, dar și-ar dori să-i credem noi. 

Pe de altă parte, câtă vreme nu ne deranjează abuzurile lor, indiferent ce cred ei sau ce credem noi, chiar sunt dumnezei pe viața noastră — și credeți-mă, nu ne onorează lista nominală a celor care dobândesc puterile astea prin simpla noastră durere-n ___.