ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ȘTIRE: „Jucătoarea română de tenis Simona Halep, fostă numărul unu mondial, suspendată din luna octombrie pentru o încălcare a regulamentului antidoping, se confruntă cu un nou caz legat de "nereguli" în datele pașaportului său biologic, a anunțat vineri autoritatea antidoping din tenis, citată de AFP, potrivit Agerpres.

"Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) confirmă că jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost acuzată de o altă încălcare separată a Programului antidoping din tenis, în legătură cu nereguli în pașaportul său biologic de sportiv (ABP)", scrie instanța într-un comunicat de presă.

Halep, campioană la Roland Garros în 2018 și la Wimbledon în 2019, este suspendată provizoriu din octombrie anul trecut, după ce a fost testată pozitiv la roxadustat în timpul US Open, în august 2022.

Această moleculă interzisă stimulează producția de globule roșii și este interzisă de Agenția Mondială Antidoping (AMA/WADA). Halep riscă până la patru ani de suspendare în primul caz, conform AFP.

Într-o declarație difuzată vineri seară pe contul său de Instagram, jucătoarea în vârstă de 31 de ani spune că "trăiește cel mai negru coșmar" din viața sa de la anunțul suspendării, pe 7 octombrie, și denunță o formă de "hărțuire" din partea ITIA, pe care o acuză că a încercat să "demonstreze că sunt vinovată de ceva ce nu am făcut niciodată".”

COMENTARIUL ZILEI: Despre cazul Halep ar fi de spus un singur lucru: cum a zis și fata nu cu multă vreme în urmă, numai specialiștii își pot da cu părerea și cine suntem noi să punem la îndoială acuzațiile formulate de specialiști?

(Am mai zis că viața e dreaptă, dar dură până la violență, numai că lumea are prostul reflex de a crede că mâncatul de rahat e varianta cea mai ușoară. Iaca, nu e.)

* * *

Vă mai amintiți cum ne spuneau conaționalii noștri mai idioți că masca ar trebui purtată tot timpul, cu sau fără pandemie, că e mult mai igienic? După cum aceiași idioți au renunțat la pansarea botului, în ciuda amintitelor afirmații, vă puteți da seama că a fost vorba strict despre manifestarea tipică a scursurilor conformiste, care atunci când stăpânul le pune să-l urmeze în patru labe, se oferă să-l pupe și-n fund.

Să nu-i uitați niciodată, să vă amintiți fețele alea desfigurate de ură care au făcut posibilă mizeria anilor trecuți, la fel cum alții ca ei, pe milimetric aceeași rețetă, au făcut posibile cele mai odioase regimuri politice din istorie. Doar prostia conducătorilor și verticalitatea unei minorități de neclintit ne-au ținut departe de rezultatul planificat de niște scelerați și facilitat de nevertebrații mai sus pomeniți.

Nu se poate să nu existe răspundere acolo unde există urmări. Chiar dacă în continuare n-o să-i ducă mintea mai mult, măcar în regim de dresaj să le formăm reflexele sociale corecte. Căci prostia nu este o vină, dar este o cauză.