ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Există câteva aspecte care necesită vizualizare prealabilă în privința modelului de societate bazat pe control absolut, așa cum tocmai ni se pregătește:

Când afirmăm că se urmărește reducerea numerică a populației globului, obiectiv propus fără reținere de-a lungul istoriei de multe minți intrate în zona patologiilor profunde, confundate însă cu viziunile de geniu în baza reinterpretării dezumanizării drept "eficiență administrativă”, ar trebui să înțelegem foarte bine că vorbim despre trei direcții de acțiune: nu este doar un reglaj statistic al populației, prin crime selective în masă, ci și un control cantitativ al vieții la nivelul fiecărui individ, întrucât, tot în numele eficienței, persoanele ajunse la o anumită vârstă sunt considerate neproductive, ca atare, nerentabile și mai departe, poveri sociale, precum și un control calitativ, care să prestabilească standarde ale randamentului individual și condiții obligatorii pentru atingerea performanței maxime în regim de consum minim.

Dar de aici lucrurile se complică destul de mult, întrucât un astfel de control criminal centralizat operat de către om, spre deosebire de cel manifestat de către natură, necesită acceptare, iar această acceptare nu este posibilă, tocmai pentru că intră în contradicție cu autoreglarea naturală și cu instinctele prin care aceasta se manifestă. 

Acceptare nu va exista niciodată, aceasta fiind înlocuită de conformarea "voluntară” în condiții de constrângere (căci și cedarea sub presiune funcționează ca substitut al voinței în dictatură), obținută doar în cazul celor slabi. Dar ce facem cu nealiniații? Iar mai montăm un robinet, din care le dozăm sau le întrerupem viața.

Precum spuneam, nici randamentul individului pe pământ nu poate fi lăsat chiar de izbeliște. Aici avem deja pregătite biotehnologii pentru "creșterea performanței” – alte lucrături complexe, alte robinete.

După câte se vede treaba, avem nevoie de o instalație plină de robinete și de foarte multe mâini criminale dispuse să le acționeze. Cât de generoasă este baza de selecție? Aparent, foarte restrânsă, dacă îi luăm în calcul doar pe cei cu patologii specifice – dar răspunsul la întrebarea noastră nu de acolo vine. Răspunsul necesită în prealabil o a doua întrebare: cât de largă este categoria predispusă la conformare "voluntară” în condiții de constrângere?
 
Abia aici merită să vă îngroziți, căci, după cum am văzut în ultimii doi ani, conformarea până la asumarea unor crime sinistre a venit, în special în rândul medicilor, cu foarte mare ușurință. O singură lozincă a fost de ajuns: "AȘA E LEGEA.”. Ce puțin mai valorează viața și ce la-ndemână e robinetul...

Când legea va spune direct că viața și moartea vin pe cale administrativă, versurile lui Sterian vor primi conotație tehnică, pentru că e greu de imaginat ce va mai rămâne concret din oameni.

Cei care propun o asemenea alternativă la normalitatea naturală au însă două probleme mari, pe lângă cea medicală: după aplicarea tuturor reglementărilor ăstora progresiste, de la robinet va veni prea multă moarte, iar ceea ce va rămâne va avea prea puține în comun cu viața – o viziune cât o canalizare înfundată, a cărei lipsă de sustenabilitate nu trebuie să ne liniștească totuși.

Singura sursă de liniște este că înainte de a veni de la robinetele lor, viața vine din altă parte și nu încape în conducte. Dar e o liniște care însoțește suferința, nu o înlătură – pentru că suferința ne-o luăm singuri, iar Dumnezeu se ține de cuvânt: liberul arbitru e fără robinet.