ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dupa ce a dat ordin sa se ridice steagul "tinutului secuiesc” pe parlamentul din Budapesta, Viktor Orban isi face de cap la Tusnad, continuand actiunile pentru ruperea Transilvaniei de Romania. Credeti ca mai exista structuri ale statului roman care se ingrijesc de apararea integritatii teritoriale a Romaniei?

Iata cat de frumos flutura in vant steagul asa-zisului "tinut secuiesc” la intrarea in Parlamentul Ungariei, alaturi de steagul maghiar...Am primit fotografia azi, de la un prieten aflat in trecere prin Budapesta.Oare ce semnifica arborarea steagului "secuiesc” la intrarea in parlamentul maghiar?

Nu cumva e o recunoastere de facto a autonomiei acestei regiuni, sau o incurajare pe fata spre secesiune, sau o declaratie simbolica prin care se vrea sa se arate ca "tinutul secuiesc” face parte din Ungaria, nu din România?

Oare autoritatile statului român sunt la curent cu aceste provocari, si sunt dispuse si capabile sa le raspunda pe masura? Mai avem oare un minister de externe?

In acest timp, premierul maghiar Viktor Orban se plimba nestingherit pe la "scoala de vara” de la Tusnad, lucrand consecvent pe sub nasul autoritatilor absente ale statului român la planul de refacere a Ungariei mari.

Desteapta-te, române?