ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parodie într-un act de profesor doctor Nicolae Dima, USA

Războiul din Ucraina continuă și nu se întrevede nici o soluție acceptabilă forțelor beligerante și celor din culise care întrețin conflictul. Atrocitățile comise în Gaza și Israel au zguduit întreaga lume și ar putea aprinde tot Orientul apropiat.

China clocoteste si ideea anexarii Taiwanului ramane o prioritate a Beijingului. America, cea mai puternica tara a lumii contemporane, e prinsa in mijlocul acestor conflicte in timp ce restul lumii isi cauta locul, siguranta, si echilibrul. Ce se intampla?

Un raspuns intr-un singur paragraf e simplu. America, controlata si manipulata de marii magnati financiari ai omenirii, din care o buna parte sunt evrei, se folosesc de Ucraina pentru a supune in continuare Rusia si in final pentru a controla intreaga lume. Si ce vor papusarii din umbra?

De acuma e clar. Vor o lume fara identitate etnica sau nationala; o lume lgbtgr plus tot alfabetul; o lume fara identitate de gen, sex, familie, rasa, religie, cultura, credinta, demnitate, moralitate, spiritualitate; o lume fara batrani si fara copii; o lume fara sens, fara Dumnezeu, si mai presus de toate, o lume noua fara Iisus Hristos. Aceasta e lumea pe care o vor globalistii.

Au impus-o deja in Occident; au extins-o in Europa de Est, acum incearca sa o impuna in Ucraina, si in continuare urmeaza Rusia si restul lumii.

Globalistii nu cunosc insa proverbele romanesti: Socoteala de acasa nu se potrivește cu cea din targ si Ulciorul nu merge de multe ori la apa...

Ne aflam la un ceas inaintat al istoriei. O singura greseala sau un calcul politic eronat ar putea duce la o mare catastrofa si chiar la distrugerea planetei. Va permite Dumnezeu o asemenea catastrofa? Un vechi prieten afirma candva ca atunci cand Cain l-a ucis pe Abel a trebuit sa intervina Dumnezeu sa opreasca macelul pentru ca un singur om inarmat cu un ciomag putea ucide toata semintia umana a celor vremuri. In prezent, un singur individ nesabuit cu acces la valiza nucleara ar putea distruge toata umanitatea. Vor putea oare marile puteri, magnatii ascunsi in culise, si micii instigatori de la vedere sa evite o confruntare quasi-apocaliptica? Ori va trebui sa intervina din nou Dumnezeu?

Mai intai cine sunt actorii principali ai zielor noastre, ce sustin ca vor, si ce urmaresc in realitate?

America este inca forta dominanta a lumii, dar pozitia ei a slabit in ultima vreme si pare ca se afla pe curba descendenta a istoriei. Si aceasta nu pentru ca nu ar mai fi o mare putere, ci pentru ca intre timp alte tari o ajung din urma.

Cea mai importanta asemenea tara este China, care se ridica si se impune incet si sigur si percliteaza ordinea mondiala controlata de occident.

Pe aceleasi trepte ramane insa si Federatia Rusa, care face eforturi majore sa-si mentina pozitia si echilibrul "pe scara Richter” a geo-politicii internationale. In prezent, Rusia se sprijina cumva pe China sa se mentina aproape de varful piramidei mondiale.

Piramida puterii este escaladata de asemenea de alte tari precum India, cu un mare potential international, Iranul cu obiective geopolitice regionale, Brazilia, o forta in devenire in emisfera sudica, si Israelul, o tara mica, dar cu imensa putere la nivel global.

Altfel, America sustine ca urmareste sa aduca libertate si democratie la nivel mondial.

Intr-adevar, a adus libertate si dezmat lesbian si homosexual si acum le exporta in toata lumea.

Cei care imping din spate America sunt insa mai rafinati si mult mai perversi.

Ei ne asigura ca in viitor vor aduce o bunastare universala in care "nimeni nu va poseda nimic si toti vor fi fericiti.” A mai incercat asa ceva Uniunea Sovietica si generatia mea stie cum a fost. Rusia, la randul ei, dupa ce s-a fript pana in maduva oaselor cu experienta comunista, s-a intors la vechile ei traditii si la ortodoxie. Deocamdata nu prea se vad roadele intoarcerii ei la traditii, doar ca a spus un Niet categoric globalistilor care calaresc Ucraina si tintesc sa ajunga la Moscova.

Intre timp, China, cu experienta ei multi-milenara s-a intors cu adevar la vechile ei traditii. Dupa ce in decursul secolului precedent a pierdut zeci de milioane de conationali in lupte fratricide, China nu mai vrea sa-si vada cetatenii facand greseli. Beijingul a instituit cea mai severa supraveghere a populatiei, prin QR si biometrie, rasplatindu-i pe cei care respecta legile impuse de la centru si pedepsindu-i aspru pe cei ”recalcitranti”.

In ambele cazuri e vorba de alte forme de a-l inlocui pe Dumnezeu: Globalistii o fac acordand libertati pana la dezmat, iar China restrangand toate libertatile la ceea ce doreste conducerea tarii. Rusia inca nu se stie ce vrea si in consecinta merge pe optiunea Niet. Oricum, cele trei mari puteri si-au asigurat stabilitatea interna, dar se confunta la nivel international.

Cartile luptei pentru suprematie mondiala au fost aruncate in joc, dar in prezent batalia se poarta prin mandatari. La ora actuala exista doua focare aprinse de razboi, anume in Ucraina si respectiv in in Israel, dar conflictele armate se pot extinde rapid. In Marea Chinei de Est continua conflictul cu Taiwanul. In sudul peninsulei Arabe, la confluenta Oceanului Indian cu Marea Rosie, au intrat in lupta fortele Houthi. Si in Golful Persic, la stramtoarea Ormuz, Iranul sta la panda cu sabia scoasa din teaca. Micul Israel pare ca isi musca buzele pentru ca nu stie ce a declansat. Amanunte mai la obiect intr-un articol viitor.

De 24 Ianuarie 2024, urez: Trăiască Unirea tuturor românilor!

Prof. Dr. Nicolae Dima este fost redactor la Vocea Americii si fost profesor la mai multe scoli militare americane unde a fost decorat pentru contributii academice speciale. In prezent, are gata pentru tipar un nou volum publicistic intitulat „Facă-se voia Ta!”