ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nici un conflict de interese. Doar că site-ul „gen” soroșist la care lucrează consilierul USR Pantazi Gigel execută în stil proletar bolșevic, cu mâna unui posesor de nume slav, Semeniuc, o reputată analistă pe probleme militare și geopolitice - Alba Iulia Popescu -, ce coincidență!, în același timp cu soția lui, Pantazi Raluca, absolventă a Colegiului Național de Apărare, care lucrează ca cursantă pe apărare (?) pentru un alt site de tip soroșist, chipurile preocupat de educație, EduPedu.
 
La mijloc se bagă și ministrul veterinar ponto-cîțo-ciucist Sorin Cîmpeanu, care, în loc să stea la coada boilor pentru care s-a specializat, se ține cu colții de scaunul de ministru al Educației, indiferent de guvernare (tovarășii știu de ce). Un traseist ordinar plecat de la partidul infractorului Voiculescu, zvârlit de pe șaua motocicletei lui Tăriceanu direct în patul lui Ponta și înfipt apoi tocmai în dosul lui Cîțu, ca mare penelist-vaccinist-habarnagist, atacă, mai nou „conspiraționismul”. Ilf și Petrov (ups, am voie să-i amintesc?!) sunt mici copii: un veterinar cu doctorat în îmbunătățiri funciare și ingineria mediului a ajuns expert în educație, vaccinuri și... militărie. Oare n-are nevoie Zelenschi de el să salveze Ucraina? Nu vrea să fie erou din linia întâi la pătrat?
 
Jurnalistul veteran Ion Cristoiu îi ia apărarea doamnei profesor pusă la zid de troica Fam Pantazi-Semeniuc-Cîmpeanu și explică de ce „Volodîmîr Zelenski face jocul lui Vladimir Putin”.
 
Doamna conferențiar universitar Alba Iulia Popescu - acuzată idiot de „filo-rusism” și „conspiraționism” - este fiica unui român născut la Cernăuți, cu doi bunici luptători pe Frontul de Est contra sovieticilor, dintre care unul a fost Colonelul Gheorghe Ioan Popescu, Șeful „Frontului SUD” al Serviciului Special de Informații, evidențiat în Revista Serviciului Român de Informații (SRI), Intelligence.
 
Doamna Alba Popescu observă într-un material pe care îl publică azi esența rețelei gedesist-soroșiste din România: „Privind la modul dvs. de operare pot spune, la rându-mi, că seamănă cu acele tehnici moscovite cunoscute sub numele de „maskirovka”, sau discursul în oglindă.” Alăturându-ne demersului maestrului Ion Cristoriu, din solidaritate cu românca atacată de neamuri proaste redăm mai jos punerea la punct a hoților de libertate de exprimare care strigă „hoții”:
 
Domnule jurnalist Semeniuc Sorin, site-uri care v-au preluat articolul și internauți care m-ați acoperit cu injurii,
 
Vă mulțumesc pentru interesul arătat activității mele în arealul Facebook.
 
1. Precum puteți foarte ușor verifica, în cazul în care nu ați făcut-o până în prezent, în acest areal nu am făcut vreo trimitere către statutul meu profesional sau către instituția în care activez. Este un spațiu de discuții libere, în care mă prezint în calitate de persoană privată și atât. Pe cale de consecință, opiniile mele personale nu reprezintă în nici un fel punctul de vedere al instituției și nici nu antrenează statutul meu de cadru didactic și nici imaginea instituției.
 
2. Susțineți că, în contextul actualului conflict de la granițe, eu preiau idei ale propagandei ruse și ați prezentat capturi ale postărilor mele, în speță distribuiri ale unor articole publicate de site-uri care funcționează liber în spațiul public românesc (DC News, România liberă și Știri pe surse) sau persoane (Gheorghe Piperea) care nu au făcut vreodată subiectul vreunei sancțiuni din partea instituțiilor statului român ca fiind vectori ai propagandei ruse sau care nu au fost puse sub acuzare de instituții ale statului specializate în contra-spionaj și contra-propagandă.
 
3. Cât privește comentariile mele aferente capturilor:
 
a) Postare DC News – "Dmytro Kuleba: Cererea Moldovei…” – declarația o găsiți aici, pe Interfax, site oficial ucrainean: https://en.interfax.com.ua/news/general/808979.html,
 
"With all due respect to our Georgian and Moldovan partners, the filing by Moldova and Georgia of applications for EU membership right now looks like an attempt to attach their two cars to a high-speed Ukrainian train that is moving to Brussels. Ukraine's application for accelerated EU membership should be considered separately from the applications of Georgia and Moldova”.
 
Am considerat că este un comentariu foarte nepotrivit pentru un oficial al unui stat agresat, care împărtășește o soartă comună cu celelalte două state menționate, în trecut atacate de același agresor. State prietene României, Moldova fiind considerată un stat frățesc, față de care România are o politică aparte, de apropiere. Pe cale de consecință, comentariul meu nu vine în contradicție cu interesele României, ci în favoarea intereselor naționale, cu atât mai mult cu cât autoritățile statului au dus o campanie susținută de facilitare a aderării Moldovei la structurile europene.
 
b) Postare Gheorghe Piperea despre arborarea steagului Ucrainei în Cluj. O știre reală, confirmată, fără legătură cu propaganda rusă, referitoare la o încălcare a legii privind arborarea steagurilor și prezentarea însemnelor naționale pe teritoriul României. Ca atare, comentariul meu, care a constat din întrebarea "cum este posibil așa ceva?”, a atras atenția asupra acestei ilegalități.
 
c) Postare România liberă - "Voltaire: Batalionul nazist Aidar…”
 
Va amintesc că România este semnatara unor documente internaționale care condamnă NAZISMUL și HOLOCAUSTUL. Este politica oficială a statului și a Ministerului Apărării. Faptul că în Ucraina există aceste organizații care arborează însemne și susțin un discurs de sorginte nazistă, antisemită, xenofobă, este o realitate certificată de numeroase instituții internaționale care nu pot fi bănuite de rusofilie, precum:
 
 
Și lista poate continua.
 
Prin urmare, absența unei reacții a societății românești față de acești naziști mi s-a părut neconformă cu obligațiile pe care statul român le-a asumat o dată cu condamnarea oficială a nazismului. Ca atare eu am servit intereselor României, care nu poate susține vreodată asemenea criminali! Dacă dvs considerați că nazismul este benefic umanității, atunci vă rog să afirmați public acest lucru.
 
Legat de acest subiect, invocați sursa acelei informații ca fiind conspiraționistă și pe cale de consecință afirmați că informația este falsă. Vă amintesc că sursa informației postate de mine este site-ul România liberă, care nu a facut obiectul vreunei acțiuni de avertizare sau penalizare pentru astfel de activități din partea statului român. Sau, cu alte cuvinte, în pur stil propagandistic, dvs. atacați o presupusă formă și nu fondul.
 
d) Postare Știri pe surse: "Breaking: Ucraina urmează să atace Rusia…”
 
Comentariul meu atacă un titlu și un articol ridicol publicat de site-ul respectiv: "Nu știu să mai existe în istoria războaielor contraofensive anunțate din timp! Dacă s-a mai întâmplat, va rog să îmi spuneți”. Un comentariu în deplină concordanță cu știința de carte a unui angajat, chiar și civil, în mediul militar.
 
4. Acum despre comentariul meu privind gestionarea conflictului armat din Ucraina și riscurile pentru România.
a) Primul paragraf exprimă o realitate enunțată de Jens Stoltenberg, secretarul general NATO. Aveți aici link-ul: https://www.facebook.com/NATO/videos/644580689988705
 
Pe cale de consecință, afirmația mea concordă deplin cu punctul de vedere al NATO!
 
b) Al doilea paragraf, punctul 1 exprimă același punct de vedere cu experți în securitate și oameni de stat americani precum fostul secretar de stat Hilary Clinton și mulți alții pe care îi puteți găsi în articolul publicat de MSNBC, cunoscut post TV american, apropiat de actuala administrație de la Casa Albă, care titrează "Russia's Ukraine invasion may have been preventable. The U.S. refused to reconsider Ukraine's NATO status as Putin threatened war. Experts say that was a huge mistake.” Aveți aici linkul spre informare: https://www.msnbc.com/.../russia-s-ukraine-invasion-may...
 
De asemenea omul de stat american Henry Kissinger a emis un punct de vedere în aceeași direcție, pe care îl puteți consulta aici: https://www.bostonglobe.com/.../battle-is-being-waged.../
 
c) Al treilea paragraf se referă la tergiversarea negocierilor de pace. De-a lungul istoriei sale, doctrina militară a României a fost defensivă. România dorește pace și stabilitate. România nu incită la război și militează pentru soluționarea exclusiv diplomatică a conflictelor. Interesul național al României este ca acest conflict să înceteze și pacea și stabilitatea în regiune să revină! Postarea mea servește pe deplin interesului național al României.
 
d) Cererea președintelui Zelenski adresată Turciei în privința închiderii Strâmtorilor. Dacă citiți Convenția de la Montreux, veți vedea ce presupune un astfel de act din partea Turciei și cui servește. Închiderea Strâmtorilor pentru vase de război ale unei puteri riverane Mării Negre, care nu a amenințat securitatea Turciei, atrage după sine problema prezenței navelor de război ale unor puteri non-riverane! În plus, cererea a venit după ce puterea agresoare, Federația Rusă, concentrase în Marea Neagră forțe navale din Marea Mediterană, Marea Baltică și Marea Caspică. În aceste condiții cererea a devenit contrară intereselor Ucrainei și României, deopotrivă! Pentru că o astfel de decizie antrenează subiectul pătrunderii navelor aliate în Marea Neagră! Chestiune care vulnerabilizează România în cazul unui atac de pe mare al Federației Ruse.
 
 e) Comentariul privind Insula Șerpilor este un semnal de alarmă privind modul în care a fost gestionată de către echipa președintelui ucrainean situația strategică a Insulei Șerpilor, aflată în dreptul gurilor Dunării și al bazei militare NATO din Dobrogea! Insulă ocupată de ruși în prezent! Rusia poate institui perimetru de restricție în zonă, aducând prejudicii majore intereselor naționale ale României și intereselor NATO.
 
f) Comentariul privind aliniamentul strategic viitor al Rusiei este unul de specialitate, pe care mi-l asum în calitate de expert în domeniul geopoliticii și geostrategiei. Expertiza mi-am certificat-o prin lucrări științifice publicate și premiate și nu prin analize tip tabloid în mass media. Este un comentariu care atrage atenția NATO și României cu privire la strategia Rusiei în regiune. În condițiile în care rușii cuceresc obiective strategice vitale pentru securitatea regională, inclusiv pentru securitatea Republicii Moldova, eu, în calitate de expert în domeniu, am datoria să mă exprim, chiar dacă opiniile mele nu coincid întrutotul cu părerea majorității neavizate.
 
g) Absența din prim plan, alături de președinte, a militarilor în uniformă, care să transmită un mesaj de încredere populației, și eliberarea și înarmarea infractorilor din pușcării sunt aspecte care, în opinia mea, nu servesc intereselor Ucrainei. Sunt greșeli de management al comunicării în situație de criză / conflict și de gestionare a situației din teren, pe care am considerat că trebuie să le spun, în sprijinul populației ucrainene, care se confruntă cu o adevărată tragedie transformată în criză umanitară!
 
De altfel, am menționat aceste aspecte în fragmentul marcat cu majuscule, pe care îl puteți identifica cu ușurință.
Dvs. îmi faceți un proces de intenție pentru că am îndrăznit să afirm că eliberarea pușcăriașilor cu pregătire militară și înarmarea lor ar putea face parte, într-un final, dintr-un proces de destabilizare a Europei care să servească Moscovei. Vă invit să citiți acest raport despre grupările infracționale de așa-ziși „racheți” din Ucraina. https://www.justice.gov/.../cig_ukraine_organised_crime....
 
Un raport publicat în 2016 de către o instituție guvernamentală (americană) care nu poate fi acuzată de filo-rusism. Puteți dvs garanta că acei bărbați apți de luptă, conducând mașini scumpe, care au travesat masiv granița ucraineană în România, se pare în schimbul unor șpăgi date vameșilor ucraineni, nu aparțin acestor grupări infracționale organizate? Și că o dată ajunși în statele UE, acești trădători ai Ucrainei (pentru că asta sunt toți bărbații apți de luptă care și-au părăsit țara la greu) nu vor servi intereselor Rusiei de destabilizare a spațiului european? Știți dvs câți dintre acei indivizi au fost eliberați din închisori în ultima perioadă? Aveți o evidență a lor? Daca da, vă rog să mi-o prezentați!
 
Aveți aici linkuri spre informare cu privire la pătrunderea în România a acestor indivizi:
și multe altele.
 
h) Cât privește comentariul meu în legătură cu separatismul și cu suferințele umane, va amintesc că România nu a recunoscut oficial entitatea numită Kosovo! Prin urmare, postarea mea privind separatismul este întrutotul în concordanță cu punctul de vedere oficial al statului român! Mai mult, va amintesc că România are relații de bună vecinătate cu toți vecinii săi și că interesele naționale ale României vizează existența unei bune cooperări cu toate statele din jurul său. Serbia este un vecin al României, la fel cum este și Ucraina. Ambele popoare au suferit de pe urma conflictelor armate și separatismului, care reprezintă o grava violare a dreptului internațional.
 
5. Ați lansat teza conform căreia comentariile menționate anterior ar fi pro-ruse. Vă aduc în prim plan câteva ziceri ale marelui strateg Sun Tzu:
 
„Arta războiului este de o importanță vitală pentru Stat. Este o chestiune de viață și de moarte, un drum fie spre siguranță, fie spre ruină.”;
 
„Dacă cunoști inamicul și te cunoști pe tine însuți, victoria ta nu va sta la îndoială; dacă cunoașteți Raiul și cunoașteți Pământul, vă puteți desăvârși victoria.”
 
Cunoașterea inamicului presupune cunoașterea strategiei sale. Nimic nu este mai dureros pentru un dușman ca devoalarea planului său de acțiune, pentru că atunci el poate fi contracarat cu succes. În ziua în care Rusia a atacat Ucraina am avut apariții publice. EU AM FOST VOCEA CARE, pentru prima dată în mass-media românească, A ATRAS ATENȚIA ASUPRA RISCULUI OCUPĂRII INSULEI ȘERPILOR DE CĂTRE RUȘI și asupra PLANULUI STRATEGIC RUSESC ÎN UCRAINA.
 
Puteți consulta aceste opinii aici:
 
Chestiuni pe deplin confirmate ulterior de acțiunile ofensive ale rușilor. Să fie oare aceste afirmații ale mele expresia unui filo-rusism? Așa credeți dvs? Atragerea atenției factorilor militari asupra modului de operare al inamicului exprimă pactizarea cu acesta din urmă? Așa știți dvs că se procedează? Dacă da, vă rog să-mi dați astfel de exemple!
 
De asemenea, în postarea caracterizată de dvs ca fiind pro-rusă, am atras atenția asupra următoarelor mutări strategice ale rușilor - „SAU, CU ALTE CUVINTE, MODUL ÎN CARE A FOST GESTIONAT PÂNĂ ACUM ACEST CONFLICT A SERVIT INTERESELOR RUSIEI ȘI ATÂT! ATAT ȘI NIMIC ALTCEVA! INSULA ȘERPILOR, CORIDORUL CRIMEEA-DONETSK, ÎNAINTAREA PE ALINIAMENTUL NIPRULUI ȘI, ÎN CURÂND ATACUL ASUPRA BUGEACULUI PÂNĂ LA BRAȚUL CHILIA ȘI DEZENCLAVIZAREA TRANSNISTRIEI! MĂ AȘTEPT CA ACTUALUL ALINIAMENT GÂNDIT DE PUTIN SĂ FIE KALINIGRAD-TRANSNISTRIA - CHILIA.”
 
Astăzi a apărut un articol referitor la un colonel rus care vorbește despre prezumtive planuri strategice ruse care ar viza aliniamentul Kaliningrad – Transnistria! Puteți verifica această afirmație aici: https://www.national.ro/.../invazia-tarilor-baltice-si...
 
O astfel de ieșire publică poate însemna, stimate domn, că planul rusesc a fost dejucat. Pentru că niciodată un ofițer activ nu vorbește despre un plan strategic al țării sale în situație de conflict!
 
Prin urmare, postarea mea este profund ANTI-RUSEASCĂ! Este o postare menită să atragă atenția asupra faptului că managementul defectuos al conflictului servește intereselor Rusiei și că este nevoie ca Ucraina să-și regândească întreaga strategie.
 
Vă mai amintesc că învățămintele istorice privind comportamentul geopolitic al Rusiei ne arată că O DATĂ CE RUȘII AU PUS STĂPÂNIRE PE UN TERITORIU VITAL PENTRU INTERESELE LOR DE SECURITATE, EI NU SE MAI RETRAG DIN ACEL TERITORIU!
 
INSULA ȘERPILOR, CORIDORUL AZOV, ESTUARUL NIPRULUI ȘI, ÎN PERSPECTIVĂ, ESTUARUL NISTRULUI PENTRU DEZENCLAVIZAREA TRANSNISTRIEI, REPREZINTĂ OBIECTIVE STRATEGICE VITALE PENTRU RUȘI ÎN REGIUNEA MĂRII NEGRE!
 
De aceea am spus că acceptarea de către ucraineni a unor noi acorduri de pace cât timp RUȘII NU ÎNAINTEAZĂ SPRE R. MOLDOVA ȘI BRAȚUL CHILIA SUNT EXTREM DE IMPORTANTE! Pentru că rușii înaintează, stimate domn! Și vă amintesc că NATO NU POATE INTRA ÎN RĂZBOI DESCHIS CU RUSIA PENTRU A APĂRA UCRAINA, FĂRĂ RISCUL UNUI RĂZBOI NUCLEAR, BACTERIOLOGIC, CHIMIC, SPAȚIAL! Aveți idee ce ar însemna pentru umanitate un astfel de război? Pe cale de consecință, eroismul remarcabil al poporului ucrainean, demn de dat de exemplu celor mulți și foarte vocali care astăzi spun că nu au de ce să apere România, nu este suficient.
 
Mai mult decât atât, domnule jurnalist, eu am o operă științifică și un portofoliu de apariții publice în care nu au existat vreodată afirmații care să servească intereselor Rusiei sau care să exprime vreun filo-rusism. Din contra, EU AM FOST VOCEA CARE A CRITICAT PREZENȚA CORULUI ARMATEI ROȘII ÎN SĂLILE DE CONCERTE ROMÂNEȘTI și AM ATRAS ATENȚIA ASUPRA IMPORTANȚEI STRATEGICE A MĂRII NEGRE într-o perioadă în care marile îngrijorări ale NATO se îndreptau aproape exclusiv asupra MĂRII BALTICE! Verificați informațiile în arhiva postului 6TV, emisiunea „Valori Euro-Atlantice”: https://www.ionpetrescu.ro/2015/08/
 
6. Ați făcut referiri la biografia mea. Vi se pare ca titlul viitoarei mele teze de doctorat în filologie ar fi ridicol. Este părerea dvs în baza educației pe care o aveți. Ceea ce nu știți dvs, însă, este că eu am rădăcini familiale în Ucraina. Tatăl meu s-a născut în Cernăuți și familia mea are membrii ai săi care iși odihnesc somnul de veci în pământul acelei țări. Mai mult, ambii mei bunici au luptat împotriva sovieticilor, pe frontul de est, iar unul dintre ei, a fost unul dintre cei mai mari inamici ai lor. Puteti citi despre bunicul meu aici:
 
Pe cale de consecință, prin tot ceea ce reprezint eu și prin tot ce am făcut până în prezent, SUNT UN INAMIC AL RUSIEI, PE CARE O CONSIDER O PERMANENTĂ AMENINȚARE LA ADRESA STATALITĂȚII ROMÂNIEI, ȘI NU UN PRIETEN AL ACESTEIA CUM, ÎN MOD MÂRȘAV, ȘI ÎN PUR STIL PROPAGANDISTIC, DVS. ȘI ALȚII CA DVS. AȚI ÎNCERCAT SĂ MĂ ETICHETAȚI!
 
Privind la modul dvs. de operare pot spune, la rându-mi, că seamănă cu acele tehnici moscovite cunoscute sub numele de „maskirovka”, sau discursul în oglindă. Celor doritori de informare în acest sens le recomand lucrarea Tratat de dezinformare, scrisă de Vladimir Volkoff.
 
În finalul acestui punct de vedere, mai fac următoarele observații:
 
• În spațiul FaceBook sunt cetățean român, apărat de Constituție și de Charta ONU, și am dreptul la liberă exprimare.
 
• Sunt expert în geopolitică și geostrategie și am opinii avizate atunci când mă exprim. Cu toate acestea, nu detin adevarul absolut. Ca orice alt analist pot face greseli sau pot avea dreptate.
 
• Nu aduc și nu am adus vreodată prejudicii intereselor naționale ale României sau ale aliaților săi.
 
• Nu amestec activitatea de pe FaceBook cu activitatea didactică, unde există alte rigori, verificabile.
 
• Cred în valorile democratice occidentale și detest profund orice încercare de resuscitare a sistemului marxist-leninist de tip Cominform al anilor 1950, când criminalii sovietici Stalin, Beria, Jdanov, Anna Pauker și alte „cozi de topor” din România Bolșevică trimiteau oamenii în Gulag pentru crima de a fi îndrăznit să grăiască în neconcordanță cu directivele de partid.
 
• Sunt analist și nu propagandist.
 
Și, în baza celor prezentate, a prejudiciilor de imagine pe care mi le-ați adus, a încercării de discreditare a mea și, mai ales, a avalanșei de injurii primite din partea unor persoane care nu mă cunosc, nu mi-au citit vreodată lucrările, nu îmi cunosc activitatea, dar cred că opiniile dvs propagandistice sunt corecte, îmi rezerv dreptul de a vă acționa în instanță. Chestiune valabilă și pentru iresponsabilii care au îndrăznit să afirme că aș reprezenta un serviciu de informații ostil țării mele.