ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De doi ani și jumătate, ne învârtim într-un cerc vicios. Cel mai vicios cerc din istorie.

O „scrisoare deschisă” incendiară adresată nouă tuturor de avocatul Stacy Rudin, publicată de The Brownstone Institute, și pe care am tradus-o pentru cititorii ActiveNews.

*

Mi-au rămas mai puțin de două săptămâni de stat în casa mea – casa pe care am visat-o toată viața, trebuie să spun asta, locul unde am sperat să trăiesc când o să ies la pensie – și sunt furioasă.

COVID-ul este peste tot. Cunosc o grămadă de oameni care „îl au” chiar în acest moment. Aceasta înseamnă în mod evident că toate „contra-măsurile” nu au folosit la nimic.

Absolut nimic, în afară de mult rău.

În dimineața asta, am avut ultima lecție de tenis cu o antrenoare care mi-e prietenă. Aproape că am plâns.

Ea o antrenează și pe fata mea.

Își va găsi noi clienți, dar nu îi va fi ușor. Prietenii cu care joc săptămânal dublu vor trebui să găsească un înlocuitor pentru mine.

Mai sunt alți doi antrenori care au acum spații libere în program.

Fetița mea de 9 ani rămâne să doarmă la prietena ei cea mai bună joi noaptea, înaintea ultimei zile de școală din săptămână.

Prietena nu se mai oprește din plâns din cauza apropiatei plecări a fiică-mi.

Nu am mai locuit niciodată în Texas. De fapt, nici nu am fost în Texas până să ne hotărâm să ne mutăm din New Jersey, în timpul „Omicron”.

Nu cred că bărbată-miu a crezut vreodată că eu doresc cu adevărat să ne mutăm.

Dar intuiția mi-a spus cu multe, multe luni înainte, că acesta nu este un loc pentru mine. M-am simțit trădată.

Oamenii știu. Trebuie să fi înțeles până acum că COVID-ul nu are nici o noimă. Toți au avut COVID. Simptomele nu sunt noi, nici pe departe.

Ne-am confruntat cu ele toată viața, și părinții, și bunicii noștri, la fel.

Nu a existat vreo epocă în istorie în care oamenii să nu tușească, să nu îi doară corpul, să nu aibă febră sau să nu își tragă nasul.

Singurul lucru nou din 2020 încoace este că acum, când au aceste simptome, oamenii dau fuga să își facă un test.

Testul le spune că simtomele lor au un nume, iar ei își anunță apoi toți cunoscuții.

Așa nu mai terminăm niciodată. Oamenii trebuie să înceteze să se testeze, altfel COVID-ul va dura la nesfârșit.

De aia mă mut într-un loc unde oamenii „nu fac COVID”. Oricât de straniu ar părea, ei continuă să supraviețuiască foarte bine – cultul COVID din statele albastre (conduse de Democrați – n.tr.) susține că așa ceva nu este posibil, chestie care îi face să pară decerebrați.

Dacă MSNBC ar avea dreptate, atunci toată lumea din Texas și Florida (plus toată Africa) ar fi moartă până acum.

Din moment ce nu este moartă, poate că și voi toți ar trebui să începeți să faceți ce fac ei. Adică să o lăsați baltă cu COVID-ul.

Nu vă pierdeți vremea să le-o spuneți și LOR. Vă vor întoarce spatele cu dispreț. Nimeni nu vrea să discute despre asta. Le e imposibil. Ocolesc subiectul, refuză să îl abordeze.

De aceea mă simt trădată. Îmi fac rău mie și familiei mele. Aș dori să le explic asta, dar ei zâmbesc și schimbă subiectul. Uneori acceptă cu jumătate de gură să vorbească despre ultimul rapel.

Cum? Chiar crezi că Pfizer stăvilește valurile morții? Nu ai auzit că NIMENI nu vrea a treia doză? Își dai seama că nu am făcut nici una din injecțiile astea și, spre deosebire de tine, nici măcar NU AM AVUT COVID?

Acești oameni se comportă ca și cum a existat o zi magică în martie 2020, după care nu va mai fi niciodată sigur să ignori simptomele bolilor respiratorii obișnuite.

Toate bune și frumoase, numai că asta provoacă mult rău. Mult mult rău.

Odată ce realizezi acest lucru, trebuie să te întrebi de ce guvernul face ce face. Cred că aici au rămas EI blocați.

Nici măcar nu se gândesc să ia în considerare că partidul lor politic – pe care îl văd ca pe un prieten și un aliat, mai bun decât apropiații lor intimi, ca mine – ar putea să le facă ceva atât de odios.

Mintea lor se stinge. Pur și simplu nu doresc să își schimbe toată viziunea lor despre lume și viață, lucru care s-ar întâmpla cu siguranță dacă ar duce acest raționament până la capătul firului logic.

Cele mai grave evenimente din istorie au fost provocate de guverne. Absolut toate.

Entitățile cele mai puternice pot întreprinde acțiuni dramatice în folosul propriilor interese. Acțiuni pe care noi ceilalți nici măcar nu le putem bănui. Și totuși o fac și o vor face.

Gândiți-vă la catastrofele istorice majore și apoi întrebați-vă ce motive aveți să credeți că cei de la putere sunt buni și cinstiți?

Nu vă gândiți că oamenii de atunci credeau la fel despre guvernele lor?

Credeți că aceste guverne au fost fățiș de acord cu gulagurile, cu lagărele morții și cu camerele de gazare?

Totuși, aceste lucruri s-au produs sub conducerea lor.

Astăzi, guvernul le spune oamenilor că jumătate din țara asta – cei care nu sunt de acord cu măsurile COVID – sunt de fapt niște criminali sadici care își detestă bunicii.

Este rațional să crezi că toți acești oameni cumsecade – mame, tați, mătuși, unchi sunt în realitate niște sadici și niște asasini cu sânge rece?

Nu – sunt exact ca tine. Vor același lucru ca tine.

Dar este folositor pentru cineva, de undeva, să te facă să crezi aceste lucruri ilogice și să te cerți cu vecinul tău (care ar trebui să fie aliatul tău!).

Ar trebui să te întrebi cine este acest CINEVA.

De ce te pui într-o poziție în care faci lucruri și întreprinzi acțiuni pe care refuzi să le discuți cu persoanele cu care ești în dezacord? Nu poți aduce argumente pentru ce faci? Dacă nu poți, atunci de ce faci?

Cei ale căror directive le urmați vorbesc mult despre „pseudoștiință”, punându-i la zid pe cei dintre noi care nu sunt de acord cu directivele pe care le promovează.

Dar știți cu adevărat ce este pseudoștiința? Pseudoștiința este să scoți la înaintare o premisă care nu poate fi dovedită.

De exemplu: „Forma de COVID pe care am făcut-o ar fi fost mai gravă fără vaccin”. Sau: „Ar fi murit mai multe bunici dacă nu am fi fost închiși în case, nu am fi purtat măști și nu am fi făcut vaccinuri”.

Aceste două afirmații pot fi respinse foarte simplu (uitați-vă la țările care nu au avut lockdown-uri și la sănătatea nevaccinaților).

Dar nu veți auzi aceste dovezi din partea celor care vorbesc despre „pseudoștiință”.

Asta duce la situația în care ai dreptate doar pentru că zici că ai dreptate, iar persoanele care îți spun că te înșeli trebuie să dispară.

După doi ani și jumătate, este prea mult pentru a putea îndura acest nonsens uriaș.

Când a apărut „Omicron” știrile au spus că este la fel ca răceala. Că nimeni nu va muri. Totuși, v-ați pus măștile înapoi pe față. De ce? De ce ar dori cineva să încetinească răspândirea răcelii?

Nu ar fi mai bine pentru toată lumea să o facă în același timp și apoi să uite de ea? De ce dați fuga după teste? Vă place să fiți carantinați?

Soțul tău a făcut COVID, dar tu nu ai luat, înainte să apară vaccinurile. Atunci de ce ai dat fuga și ai făcut trei doze? De ce? Câte doze sunt prea multe?

O să își fie ție mai bine dacă preșcolarul meu este obligat să facă acest vaccin inutil ca urmare a acțiunilor tale – acțiuni pe care nici măcar nu le poți explica?

Cred că nici măcar nu înțelegi ce faci.

Însă ai o datorie etică de a-ți analiza acțiunile, mai ales când vezi că ele produc efecte asupra altora.

Dacă un căpital de vas știe că nava sa este bătrână și nesigură pe mare, dar își asumă riscul unei „ultime călătorii” cu copiii tăi la bord, asta e OK din punctul tău de vedere?

Și-a îndeplinit căpitanul responsabilitatea sa principală, aceea de a-și analiza acțiunile?

Știu că este dureros și greu de admis că întreaga noastră reacție la COVID a fost o risipă de efort și a provocat mai mult rău decât oricare altă măsură publică oficială a făcut vreodată în istorie.

Știu că este tulburător să recunoști că „echipa ta politică” a făcut așa ceva.

Apoi trebuie să te întrebi dacă tu și ceilalți ca tine ați fost cu adevărat „tipii deștepți”.

Trebuie să te întrebi dacă nu cumva datorezi niște reparații oamenilor cărora le-ai făcut rău cu acțiunile tale.

Trebuie să te întrebi care este direcția pe care o apuci acum, când oamenii în care ai avut încredere au fost fie total inepți, fie ticăloși absoluți.

Toate acestea sunt foarte grele, dar trebuie făcute.

Te-au zăvorât în casă spunându-ți că prin carantinarea unui singur oraș din China s-a rezolvat problema bolii în toată țara.

Era absurd. Dar ție ți-era frică și ai crezut.

Acum, suntem după doi ani, iar copiii tăi continuă să audă vorbindu-se despre COVID, viața ta este în continuare afectată, călătoriile sunt mai dificile, comunitățile sunt mai dezbinate, iar oameni ca mine te acuză că faci rău altora.

Faci rău altora și trebuie în primul rând să recunoști acest lucru și în al doilea rând să analizezi cum s-a întâmplat asta și să cauți adânc în sufletul tău motivele pentru care ai acceptat.

Presupun că îți duci viața într-un fel în care îți convine ție, făcând lucrurile care funcționează cel mai bine pentru tine și care îți aduc maximum de confort și de avantaje cât mai rapid.

Dar asta este exact pe dos decât ar trebui să fie. Ar trebui să te străduiești să înțelegi ce este cu adevărat corect, și apoi să faci acel lucru, oricât ar fi el de dificil.