Asaltul global asupra libertății religioase

În Occident, creștinismul este sub asalt – afirmație care poate părea exagerată doar pentru că presa noastră de știri evită complet subiectul.
Un editorial al Institutului Brownstone pe care l-am tradus pentru cititorii ActiveNews.
(Pentru cei care - constatând că majoritatea cazurilor citate sunt din Statele Unite - s-ar putea îndoi de relevanța acestui text, le reamintim că, așa cum odinioară, pentru noi, soarele răsărea de la Moscova, acum el răsare de la Washington. Închiderea bisericilor în timpul Covid a dovedit-o cu prisosință.)
*
Tiranii aspiranți ai zilelor noastre atacă acum fără rușine libertatea de expresie: John Kerry, Tim Walz, Hillary Clinton, Alexandria Ocasio-Cortez, Kentanji Brown Jackson, Letitia James și aliații lor din cercurile academice și din media au cerut cu toții, fără echivoc, distrugerea protecției oferite libertății de expresie de Primul Amendament la Constituția SUA.
Aceste amenințări nu sunt doar ipotetice.
Occidentul a transformat sistemul judiciar într-o armă cu care să-i pedepsească pe oameni ca Steve Bannon, Julian Assange, Mark Steyn, Douglas Mackey, VDARE, Roger Ver, Pavel Durov și alții pentru lipsa lor de obediență față de establishment-ul de la Washington.
Dar, dincolo de aceste persecuții politice, are loc un asalt mai insidios – și mult mai puțin reflectat în presă – asupra libertății de expresie.
În Occident, creștinismul este sub asalt – afirmație care poate părea exagerată doar pentru că presa noastră de știri evită complet subiectul.
Săptămâna asta, în Anglia, un veteran al armatei britanice pe nume Adam Smith-Connor a fost condamnat de o instanță pentru că se ruga în tăcere [adică în minte] pe o stradă.
Polițiștii s-au apropiat de el spunându-i că vor să „cerceteze ce face”. El le-a răspuns: „Păi, mă rog”. Întregul schimb de replici a fost înregistrat video.
Ofițerul a ontinuat „ancheta”: „Și care este natura rugăciunii dvs. azi?”.
„Mă rog pentru fiul meu”, a răspuns Smith-Connor.
Smith-Connor se ruga în tăcere în aproprierea unei clinici de avorturi, ceea ce poliția britanică a calificat drept o încălcare a legilor cenzurii din Marea Britanie.
El se ruga cu spatele la clinică, tocmai „pentru a evita orice percepție că ar aborda sau ar încerca să intre în vorbă cu femeile care intrau sau ieșeau din stabiliment” – au declarat avocații lui.
Avocații lui Smith-Connor au explicat că „Potrivit regulilor de cenzură aplicabile în zona în care el se ruga, dacă Adam s-ar fi gândit la orice alt subiect – la economie, la imigrație, la sănătate, de exemplu – atunci nu ar fi primit amendă. Natura gândurilor lui, a rugăciunii lui tăcute, este ceea ce i-a cauzat necazuri legale”.
Judecătorul l-a găsit pe Smith-Connor vinovat pentru că „avea mâinile împreunate și capul puțin plecat”.
În timp ce autoritățile britanice mutilează sistemul legal ca să atace rugăciunea pașnică, chiar și când ea se face în tăcere, guvernul Canadei este complice la distrugerea în masă a lăcașurilor creștinilor.
Începând cu 2021, când s-a lansat un zvon fals că sub bisericile creștine s-ar ascunde gropi comune în care sunt îngropați copii indigeni, în Canada au fost incendiate zeci de biserici. Prim-ministrul Justin Trudeau a comentat, la acel moment, că furia împotriva Bisericii catolice este „absolut de înțeles”.
Trei ani mai târziu, deși s-a demonstrat că totul a fost o minciună, incendiile criminale continuă. Remarcabil este că nici Trudeau, nici aliații lui, precum Kelly sau Clinton, nu au făcut nimic pentru a denunța dezinformarea care a dus la atâta distrugere.
De la iacobinii din Franța la bolșevicii din Rusia, creștinismul este de multă vreme o țintă pentru revoluționari și pentru nemulțumiții nihiliști ai societății. America s-a considerat mult timp o excepție – față de persecuțiile religioase care aveau loc în Europa, dar măsurile luate în timpul Covidului au dovedit că nu prea are motive de mândrie pe subiectul ăsta.
În mai 2020, poliția de stat din Kentucky s-a prezentat la o slujbă de Paști cu un mandat din care reieșea că participarea era ilegală. Polițiștii au înregistrat numerele de la mașinile celor prezenți și au emis avertismente că „infractorii” urmau să suporte sancțiuni.
În același an, în Mississippi,poliția a emis citațiituturor membrilor unei congregații care a organizat o slujbă „drive-in”, deși oamenii rămăseseră în mașini pe toată durata slujbei.
În Idaho, în septembrie 2020, poliția a arestat creștinii care și-au scos măștile pentru a cânta imnurile, în timpul unei ceremonii organizate în aer liber. „Nu făceam decât să cântăm cântece”, declara pastorul Bisericii lui Hristos, Ben Zornes. Dar asta nu a fost o scuză suficientă pentru păcatul de a fi încălcat legea irațională și neștiințifică de a ține o cârpă pe gură.
„La un moment dat, trebuie să aplici legea”, a explicat șeful poliției locale.
La New York, în mai 2020, guvernatorul Andrew Cuomo i-a amenințat pe locuitori cu amenzi de 1.000 de dolari dacă participă la slujbele „drive-in”. „Noi nu încercăm să fim rebeli”, spunea pastorul Samson Ryman. „Noi încercăm să rămânem în siguranță și să ducem cuvântul Domnului nostru, Iisus Hristos, la oameni, în aceste vremuri grele, când oamenii suferă de anxietate, de griji, de diverse probleme mintale și vor să primească ajutor spiritual, prin cuvântul Domnului”.
Pe 3 mai 2020, Ryman a ținut prima slujbă „drive-in” din nordul statului New York, la care au participat 23 de persoane, în 18 vehicule. A doua zi, poliția lui Cuomo (guvernatorul statului) a emis ordin de încetare a acestor „activități ilegale”.
În California, Departamentul de sănătate din Santa Clara a folosit date GPS pentru a monitoriza activitățile membrilor congregației unei biserici evanghelice locale. Guvernul a făcut un parteneriat cu o companie de minare de date pentru a crea un „geofence” (graniță digitală) în jurul clădirii bisericii, urmărind peste 65.000 de telefoane mobile pentru a detecta dacă vreunul dintre credincioși petrecea mai mult de patru minute în zonă.
Guvernatorul Gavin Newsom [California] a limitat participarea la slujbe la 25% din capacitate și a interzis cântarea de imnuri.
În Nevada, guvernatorul a permis cazinourilor să primească și câte 500 de jucători odată, dar a limitat numărul credincioșilor la 50 de persoane, indiferent de capacitatea bisericii.
În SUA, guvernatorii au considerat bisericile „ne-esențiale” și le-au interzis să-și deschidă ușile. Între timp, dispensarele de marijuana, magazinele de alcool, clinicile de avorturi și loteriile au primit protecție, sub titulatura arbitrară de „servicii esențiale”:
Ca urmare a votului al cincilea și decisiv al președintelui John Roberts, Curtea Supremă a SUA a menținut acest atac asupra religiei până când judecătoarea Ruth Bader Ginsburg a murit și, în octombrie 2020, în locul ei a fost numită Amy Coney Barrett.
Foarte interesant, liderii au avut o cu totul altă abordare în ce privește revoltele stradale din iunie, legate de cazul George Floyd. Întrebat despre acest dublu standard, primarul New York-ului, Bill de Blasio, a spus:
„Când vezi o națiune, o întreagă națiune, care se luptă în același timp și cu o criză extraordinară, ale cărei rădăcini vin din cei 400 de ani de rasism american, îmi pare rău, dar nu este același lucru cu problema unui proprietar de magazin, oricât ar fi supărarea lui de înțeles, sau a unei persoane devotate religiei care vrea să se întoarcă la slujbă”.
Mesajul pentru „persoana devotată religiei” a fost clar: există o religie de stat care e mai puternică decât dreptul tău de a-ți practica religia, protejat de Primul Amendament. Au făcut ei niște sfinți laici, iar pe „eretici” i-au pedepsit.
În 2020, la Washington D.C., primarul a redenumit Ajunul Crăciunului „Ziua Dr. Anthony S. Fauci”, declarație care nu rivalizează decât cu proclamația președintelui Biden, care, în 2024, a numit Duminica Paștilor, „Ziua Vizibilității Transgender”.
Creștinismul este o amenințare pentru regim pentru că el cere credință în ceva care este mai presus de stat și devoțiune pentru un crez care nu se schimbă după cum bate vântul sloganelor sociale la modă.
Asaltul asupra religiei nu este o pagubă colaterală în războiul împotriva libertății de expresie; suprimarea religiei este fundamentală pentru cauza tiraniei.
ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.
Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.
ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.
De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!

RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei) | RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)
Pe același subiect

Viganò: Conclavul este falsificat – De aceea, viitorul Papă nu va avea autoritate

Peninsula Iberică este noul Wuhan?

A vrut un Nürnberg al Covidismului: A fost aruncat în pușcărie!

BTI: A venit adevărata nucleară: ambasada SUA sugerează că alegerile nu vor fi recunoscute

EMISIUNE LIVE: Doru Paraschiv, ofițerul de informații care l-a prins cu minciuna pe Marian Enache de la CCR ÎN DIRECT la ActiveNews și Starea de Libertate. ACTUALIZARE

Visul umed al Europei e mai aproape ca oricând de a deveni realitate: Să se spele pe cap cu Războiul și cu Zelenski!
Recomandările noastre

22 aprilie 1990, startul Pieței Universității. În urmă cu 35 de ani începea cea mai amplă manifestație anticomunistă din Europa Centrală și de Est. VIDEO și GALERIE FOTO

Alex Jones și Tucker Carlson despre Lupta pentru Adevăr: Globalism, Trump, Israel, Planuri Secrete pentru Al Treilea Război Mondial, WEF, CIA, 9/11 - O EMISIUNE-BOMBĂ tradusă în română - VIDEO
Persoane: Hillary Clinton Joe Biden Julian Assange
Locații: Canada Marea Britanie România SUA
Subiecte: Libertatea de exprimare libertatea religioasă
Tip conținut: Opinii
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (4)