ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cutremurător în cazul copilului decedat a doua zi după Botez este atacul unor ortodocși împotriva practicii milenare a acestei Sfinte Taine a Bisericii.
 
Condoleanțele sincere și adânci adresate familiei îndurerate nu ar trebui să justifice auto-flagelarea din interiorul Bisericii, decât dacă ea se înscrie în trendul progresist care are pretenția că a acaparat Biserica. Atenție, are doar această pretenție, pentru că e bine să se înțeleagă la timp că astfel de tendințe și interpretări străine de ortodoxie vor fi aspru sancționate, prin delimitare, de tot sufletul crescut în adevărul părinților noștri și deloc impresionat de curentul vedetist de azi din ortodoxie.
 
Lipsa catehezei, lipsa duhului viu din cuvântul care ar trebui să umple de adevăr sufletele oamenilor, ducerea pe rând la Domnul a adevăraților duhovnici, pot reprezenta, desigur, explicații pentru lipsa cunoașterii adevărului de credință, însă nu justifică calculele progresiste la nivel înalt, profund anti-ortodoxe, ori răutatea la nivel individual.
 
Așadar, să stăm bine, înainte de a crea o sminteală inutilă și a adânci o rană care, în durerea ei cutremurătoare chiar, este una personală și din cauza căreia cu toții ne rugăm din inimă să îi mângâie Dumnezeu pe părinții copilului suferind de la naștere.